Breaking News
Home / Media / Πως ξεχάσαμε (ήδη) την ΕΡΤ

Πως ξεχάσαμε (ήδη) την ΕΡΤ

10 Ιουνίου.  Η ατζέντα της ημέρας είχε θέματα όπως την μεγάλη πτώση (5.34%) στο Χρηματιστήριο, την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τις απαιτήσεις για 12.500 απολύσεις ΔΥ, το ναυάγιο της πρότασης GazProm για την ΔΕΠΑ και τις φασαρίες στην Τουρκία.

ERT ENDS WORDCLOUD
Και πέφτει το μαύρο στην ΕΡΤ.

Το θέμα πήγε Νο1 στην επικαιρότητα και έμεινε σταθερά εκεί για μια εβδομάδα.  55 χιλιάδες tweets αρχικά.    16 χιλιάδες στις 15/6.   Μετά μετατοπίστηκε στο θέμα της τρικομματικής και της αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ.  Και τώρα;   Τώρα με το ζόρι το βρίσκουμε στην πρώτη εικοσάδα θεμάτων της επικαιρότητας.

Δεν έχω σε καμία εκτίμηση την ομάδα που χειρίζεται (αν χειρίζεται!) την επικοινωνία της ΝΔ.   Αλλά το θέμα της ΕΡΤ ήταν μια αξιοθαύμαστη, πολύ καλά μελετημένη κίνηση.   (Άσχετα από την θέση του καθενός μας στο συγκεκριμένο θέμα.)   Σαν σύλληψη και σαν εκτέλεση, μόνο ξένους συμβούλους μπορώ να φανταστώ να κάνουν κάτι τόσο πετυχημένο.   Συσπείρωση κι από τις δυο πλευρές με τρόπο που θα θαύμαζε μέχρι και ο Λαλιώτης!

2322237278398780_JFF7125i_c
Κροκοδείλια, ειδικά τα πράσινα δάκρυα…

Θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι καλύτερο οι απολυμένοι της ΕΡΤ;   Δεν είμαι σίγουρος.  Η επικαιρότητα κινείται διαρκώς.  Οι διαδηλώσεις στην Βραζιλία, ο Edward Snowden…πάντα κάτι θα υπάρχει με το οποίο να απασχοληθούμε.   Και κάθε μέρα που περνάει, η ΕΡΤ φαντάζει όλο και λιγότερο στην καθημερινότητα της media κατανάλωσής μας.   Αργοπεθαίνει σαν ιδέα.   Αν κάνουν ακραίες ενέργειες, πέφτουν στην παγίδα της κυβέρνησης.    Τα media όταν δεν λειτουργούν κανονικά, κόβονται από τον κόσμο, χάνουν το οξυγόνο τους.     Αν δεν κάνουν τίποτα, θα χαθούν σαν φαντάσματα στην θερινή ραστώνη, σαν αντανακλάσεις πάνω στις θάλασσες των διακοπών μας.   Μέχρι να γυρίσουμε τον Σεπτέμβρη, κάτι καινούργιο θα είναι στα σκαριά κουτσά στραβά.

Θα υπάρξουν σκιρτήματα.   Η συναισθηματική απήχηση εικόνων και ήχων με τις οποίες μεγαλώσαμε είναι βέβαια μεγάλη δύναμη των διαμαρτυρόμενων της ΕΡΤ.   Αγγίζουν τις καρδιές μας σαν το κλασσικό βιβλίο της Α’Δημοτικού, σαν τον εθνικό ύμνο, σαν το σήμα της με τα γίδια και τα καμπανάκια.  Μυρίζει Ελλάδα.   Αλλά επί της ουσίας δεν μπορούν να το νικήσουν αυτό το παιχνίδι.

Γιατί η ΝΔ σωστά εκτίμησε ότι τελικά για τους περισσότερους Έλληνες, η ΕΡΤ έχει πεθάνει προ πολλού.  Την σκότωνε χρόνια τώρα.

 

 

 

Δείτε επίσης:

O ΔΟΛ είναι εδώ, ΣΥΡΙΖΑιος δυνατός!

Πάνω που όλοι τον είχατε ξεγράψει και βγάζατε θεωρίες για τον έναν και τον άλλο …

O πόλεμος των Άστρων σπρώχνει τα παιδιά μας στην ομοιοπαθητική

Είναι καιρό τώρα που στα παιδικά θεάματα κυριαρχεί η “ενέργεια”.  Άρχισε σαν πρόχειρο δάνειο από …

Τα ακουστικά, η προπαγάνδα και οι κυρίες με τα τσιγάρα

Όταν έψαχναν τρόπους να βελτιώσουν τις πωλήσεις τσιγάρων, έκαναν αναλυτικές συνεντεύξεις με γυναίκες για να …

Leave a Reply

%d bloggers like this: