Breaking News
Home / TECH / Όχι βέβαια, δεν είναι το iPhoneX ότι καλύτερο. Ούτε κατά διάνοια

Όχι βέβαια, δεν είναι το iPhoneX ότι καλύτερο. Ούτε κατά διάνοια

Μιλάτε εσείς αν θέλετε για την εμφάνιση ή το image. Πάσο. Αλλά στα τεχνικά μιλάνε τα νούμερα και είναι πολύ συγκεκριμένο το συμπέρασμα: το νέο iPhone είναι πίσω σε σημαντικότατα σημεία.

1. Video. Ρε θυμάστε που το έπαιζαν τρανοί σκηνοθέτες κάτι δημιουργικοί άνθρωποι με το κινητό τους; Ε, όλοι αυτοί με iPhone προφανέστατα δεν νοιάζονται που άλλες εταιρείες καλπάζουν μπροστά με σημαντικές καινοτομίες. Ενώ εσείς θα τραβάτε κακοσυμπιεσμένες αηδίες (αναγκαστικά) στο iPhone, η LG για παράδειγμα παρέχει τεχνολογία όμοια των mirrorless DSLR αφού γράφει σε log. Δηλαδή με πολύ καλύτερο dynamic range και με τεράστιες δυνατότητες κινηματογραφικής επεξεργασίας. Η LG το λέει Cine-log.
2. Ταχύτητα σύνδεσης. Απίστευτο κι όμως συνηθισμένο. Η Apple πλακώθηκε με την κατασκευάστρια και δεν έχει το πιο γρήγορο Snapdragon για να κατεβάζει το νέο θαύμα της γρήγορα δεδομένα. Οπότε τα περισσότερα Android και ακόμα και παλιότερα iPhone μπορεί να είναι πιο γρήγορα σε data σύνδεση!
3. MQA (Master Quality Authenticated) κυκλοφορεί εδώ και καιρό. Υψηλής ποιότητας ήχος σε μικρό αρχείο, ιδανικό για streaming της προκοπή. Το υποστηρίζει το Tidal αλλά μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλοι πιο γνωστοί καθότι είναι εύκολος τρόπος να διαφοροποιηθούν. Αν έχετε iPhone βέβαια θα ακούτε ακόμα τον παλιό, μέτριο ήχο σας.

Τριχοβάτραχος. Υπαρκτό είδος βατράχου. Πολύ πιο πιθανό να καινοτομήσει κάποτε από την Apple

4. LookUpTables. ΟΚ, ακούγεται τεχνικός όρος. Είναι κινηματογραφικός όμως. Αναφέρεται στη δυνατότητα να γίνει η εικόνα σου σαν μια άλλη εικόνα, πχ σαν να τραβήχτηκε με συγκεκριμένο φιλμ. Δεν είναι μόνο για σκηνοθέτες, ακόμα κι αν παίζετε με Facebook live, Instagram ή YouTube είναι ένας ουσιαστικός τρόπος να αλλάξετε το look του video χωρίς χαζά εφέ.
5. Και το quad DAC ακούγεται τεχνικός όρος αλλά σε απλά ελληνικά είναι καλύτερος ήχος. Λιγότερος θόρυβος, καλύτερη ποιότητα ήχου. Και βέβαια να μπορεί να “οδηγεί” πιο σοβαρά ακουστικά. Διαθέσιμο πχ στο LG V30, όχι βέβαια στο iPhone. Γιατί η εταιρεία που έβγαλε το iPod ξέρει να αντιγράφει μέτρια και να κλειδώνει τις συσκευές της καλύτερα, όχι να συνεργάζεται με τον υπόλοιπο πλανήτη.

Είναι κι άλλα πολλά βέβαια που ενοχλούνε στο “νέο” iPhone. Μάταιος κόπος να τα εξηγείς στα θύματα της Apple. Σάμπως έχουν δοκιμάσει πχ τηλέφωνο με ευρυγώνιο φακό για να καταλάβουν πόσο πιο χρήσιμος είναι σε δεύτερη κάμερα; Μπορούν να αγοράσουν τηλέφωνο με μπαταρία 4,5 ή και 10 χιλιάδες mAh να φορτίζεις κάθε τρεις μέρες; Ήξεραν τι είναι multitasking ποτέ για να κάνουν δουλειά παράλληλα σε δυο ανοιχτά παράθυρα;

Ψιλά γράμματα. Καθίστε και κοιτάτε το τώρα μπας και ξεκλειδώσει τουλάχιστον όταν σας αναγνωρίσει….

Δείτε επίσης:

Η πιο απλή λύση για να μεταδώσω/καταγράψω την διάλεξή μου;

Συνδέεις υπολογιστή, κάμερα (ερασιτεχνική ή επαγγελματική, ενσύρματα ή ασύρματα), βίντεο πηγή, υπολογιστή, βάζεις ένα στικάκι …

Να σας πω εγώ που έχω iPhone X πως είναι

Σήμερα που ξύπνησα για να διαβάσω τι ειπώθηκε για το λανσάρισμα, είχα ένα μεγάλο πλεονέκτημα:  …

Πως να μην χάσετε ότι έχετε στο iPhone σας – πρακτικός οδηγός

Όταν όλα πάνε καλά κανείς δεν γκρινιάζει.  Και ξαφνικά χάνεις όλες τις επαφές σου, τις …

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: