Breaking News
Home / Γιατι σπαστο ηλεκτρικο; / Τι είναι σπαστό ποδήλατο και γιατί με νοιάζει;

Τι είναι σπαστό ποδήλατο και γιατί με νοιάζει;

Τι είναι ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο;

Ένα αναδιπλούμενο (ή αλλιώς σπαστό, ή πτυσσόμενο) ποδήλατο, διπλώνει για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αναδιπλούμενων ποδηλάτων στην αγορά: κάποια βελτιστοποιούν το βάρος, κάποια την ευκολία αναδίπλωσης και κάποια τις επιδόσεις. Τα αξιόλογα προϊόντα του είδους είναι καλά στα περισσότερα από αυτούς τους τομείς. Τα ευτελή δεν είναι καλά σε κανένα τομέα. Το ιδανικό σπαστό ποδήλατο θα ήταν ένα που να οδηγείται το ίδιο καλά με ένα ποιοτικό παραδοσιακό ποδήλατο, θα δίπλωνε σε δευτερόλεπτα, θα ζύγιζε κάτω από 10 κιλά και θα ήταν αρκετά μικρό για να χωρά κάτω από το κάθισμα του λεωφορείου.

 Γιατί χρειάζομαι ένα σπαστό ποδήλατο;

Το ποδήλατο είναι μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις, όμως τα παραδοσιακά ποδήλατα έχουν μερικά σημαντικά μειονεκτήματα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι ταπαραδοσιακά ποδήλατα δεν συνδυάζονται εύκολα με άλλα μέσα μετακίνησης όπως τα τρένα, το μετρό, τα λεωφορεία, τα αυτοκίνητα κλπ. Αυτό σημαίνει ότι οι καθημερινές μετακινήσεις με ποδήλατο περιορίζονται σε μικρές αποστάσεις, και έτσι στις μεγαλουπόλεις του σήμερα μόνο ένα μικρό μέρος των μετακινήσεων μπορεί να γίνει με ποδήλατο. Τα  παραδοσιακά ποδήλατα επίσης δεν αποθηκεύονται εύκολα και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο σπίτι. Η άλλη λύση είναι να αφήσουμε το ποδήλατο έξω, αλλά ένα ωραίο ποδήλατο δεμένο στην κολώνα, στο μετρό κλπ δυστυχώς μπορεί να κλαπεί εύκολα, κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά. Με τα πτυσσόμενα ποδήλατά μας δίνουμε λύση σε αυτά τα προβλήματα της πρακτικότητας των ποδηλάτων. Το σπαστό ποδήλατο διπλώνει και το παίρνουμε μαζί στο τρένο για να κάνουμε πιο εύκολα μεγάλες αποστάσεις, το αποθηκεύουμε εύκολα οπουδήποτε στο σπίτι και βρίσκουμε πολλούς καινούριους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το ποδήλατο. Διαβάστε μερικά παραδείγματα πως ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο  μπορεί να γίνει μέρος και να διευκολύνει τη ζωή μας:

  • Μπορείς να πάρεις το αναδιπλούμενό σου, να μπεις στο τραμ και να πας για μια ωραία βόλτα με το ποδήλατο στην παραλία και μετά για ένα καφέ!  Έχεις περάσει ένα ωραίο απόγευμα και έχεις κάνει λίγη άσκηση χωρίς να χρειαστεί να είσαι με τη φόρμα και να ψάχνεις να παρκάρεις στο γυμναστήριο και μετά στο καφέ.

  • Μια προφανής χρήση είναι η πρόσβαση στην δουλειά. Λίγο ποδήλατο, τρένο και πάλι λίγο ποδήλατο. Το διπλώνεις και το παίρνεις μαζί στο γραφείο! Καθημερινή ήπια άσκησηκαι πολύ λιγότερος πονοκέφαλος από την κίνηση και το παρκάρισμα. Και εαν βγεις μετά τη δουλειά και το βράδυ στο γυρισμό δεν έχεις όρεξη για πεταλιές το διπλώνεις στο πορτ παγκάζ ενώς συναδέλφου και γυρνάς σπίτι ή παίρνεις ένα ταξί, το τρένο ή όποιο άλλο μέσο εξυπηρετεί!

  • Μπορεί το αναδιπλούμενο να μπει στο πορτ παγκάζ και να μας ακολουθήσει στις διακοπές χωρίς την χρήση ειδικής σχάρας, θορύβων κατά το ταξίδι κλπ. Έτσι έχουμε το ποδήλατό μας μαζί για να πάμε στην παραλία, να γυμναστούμε ή να κάνουμε μια βόλτα στο βουνό, να βγούμε το απόγευμα για καφέ στην πόλη.

  • Είναι ιδανικά και για φοιτητές. Η πρόσβαση στη σχολή είναι εύκολη και ωραία με ποδήλατο-τρένο-μετρό κλπ ενώ οι αποστάσεις στα κτίρια της σχολής εκμηδενίζονται. Η ευελιξία τους σε ένα χώρο όπως το πανεπιστήμιο είναι ιδανική. Όταν διπλώνουν τα πέρνουμε μαζί μας μακριά από τους επίδοξους κλέφτες καιχωράνε εύκολα και στο φοιτητικό διαμέρισμα!

  • Βάλτε ένα-δύο σπαστά ποδήλατα στο πορτ παγκάζ. Τα παρκάρισμα μπορεί να είναι αδύνατο δε κάποιες περιοχές. Παρκάροντας λίγο πιο μακριά και κάνοντας το τελευταίο κομμάτι της απόστασης με ένα σπαστό κάνει τα πάντα πιο εύκολα και δίνει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών.

  • Έχοντας μερικά σπαστά στο τροχόσπιτο όλη η οικογένεια και οι φίλοι μπορούν να τα χρησιμοποιούν στο camping. Είναι σίγουρα ο πιο ευχάριστος τρόπος για τις βόλτες σας. Μιακαι διπλώνουν δεν χρειάζονται ακριβές σχάρες για ποδήλατα, προστατεύονται από τον ήλιο, βροχή κλπ ενώ δεν παθαίνουν ζημιές και δεν κλέβονται.

  • Έχοντας αναδιπλούμενα ποδήλατα στο σκάφος (ιστιοπλοϊκό, φουσκωτό, cruiser) κάνετε ωραίες εξωρμήσεις στην πόλη από τη μαρίνα, πηγαίνεται για ψώνια με στυλ και άνεση ενώ δεν έχετε το άγχος για το πόσο μακριά θα είναι η θέση στη μαρίνα.

Leave a Reply

%d bloggers like this: