Με περίπου πεντακόσια ευρώ μπορείτε να κάνετε για την ιστοσελίδα σας, το blog ή την σελίδα στο facebook πολύ περισσότερα από ότι νομίζετε. Αν σας φαίνονται πολλά, συγκρίνετε το κόστος με άλλες προωθητικές ενέργειες που κάνετε. Ή τον μπελά που τραβάτε για οτιδήποτε άλλο κάνετε τώρα. Ας πάρουμε μια αληθινή πρόσφατη περίπτωσή μου:
To http://www.antonisloumidis.gr/ είναι μια αξιοπρεπής ιστοσελίδα, καλά διαρυθμισμένη για αναζητήσεις και με ένα λογικά στημένο κατάστημα. (Μπράβο σε αυτούς που την έστησαν.) Oι φωτογραφίες των προϊόντων, είναι και σωστά στημένες για να τις “βρίσκει” το Google Image Search (περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ) .
Αλλά δεν “μυρίζει” καφέ! Όταν μπαίνεις σε αυτό το κατάστημα σχεδόν
δακρύζεις από συγκίνηση. Τα αρώματα, ο φωτισμός, τα χρώματα είναι άψογα. Δεν ξέρεις τι να πρωτοαγοράσεις. Φαίνεται κάπως η αίσθηση από τις αρκετά καλές φωτογραφίες του καταστήματος. Αλλά όταν πας στο eshop χάνεται η μαγεία. Μπισκοτόσπιτο; Τα παιδιά μου σκοτώνονται για δαύτα! Αλλά τι να καταλάβουν από μια τέτοια εικόνα; Κάνει μεν όμορφα και γρήγορα zoom in αλλά δεν με ενθουσιάζει όσο από κοντά.
Αφού δεν έχουμε ακόμα μυρωδιά online, τουλάχιστον να φτιάξουμε την εικόνα! Παλιότερα μας είχαν
πρήξει σε εκθέσεις σχετικά με τεχνολογίες 3D για να περιστρέφεις στα ηλεκτρονικά καταστήματα τα προϊόντα και να έχεις την σωστή αίσθηση. Δεν έπιασαν γιατί κανείς δεν μπαίνει στον κόπο. Το μάτι μας τρέχει γρήγορα και ψάχνει ιδέες. Ακόμα και χωρίς να είσαι μάστορας της φωτογραφίας ή της ψηφιακής επεξεργασίας με μια σύγχρονη DSLR και έναν μέτριο φακό macro μπορείς να τα κάνεις όλα πιο ενδιαφέροντα. Δείτε δεξιά τις αγελαδίτσες. Δεν πρόκοψα καν να ξεκιτρινίσω την φωτογραφία που πήρα με ότι φωτισμό είχε η προθήκη τους. Αλλά δουλεύει.
Στο Facebook, μια φωτογραφία με συναίσθημα (όχι τεχνική αρτιότητα) μπορεί εύκολα να γίνει viral. Δείτε εδώ μια συλλογή σοκολάτας για τον Άγιο Βαλεντίνο. Μια μέρα βρέθηκα σε κατάστημα κοσμημάτων την ώρα που τα έβγαζαν από τις προθήκες για να τα πάνε σε εκδήλωση για πούλημα. Ότι πρόλαβα φωτογράφησα αλλά είχα κέφια και έμπνευση. Μπήκα στον κόσμο αυτών των μικρών αντικειμένων και έβγαλα κάτι παραπάνω. Μέχρι και η Fotolia τις βρήκε και μου ζήτησε μερικές για να τις ανεβάσει για πούλημα! Προφανώς όλα αυτά δεν αναιρούν τον λόγο ύπαρξης ενός επαγγελματία φωτογράφου και την διαφορά που κάνει. Αλλά στην δικιά σας επιχείρηση, στο δικό σας blog πρέπει να αποτυπώνετε την καθημερινότητα και τις λεπτομέρειες, όχι να περιμένετε πότε θα είναι “ιδανικές” οι συνθήκες…
Comments are closed.