Είναι πολλοί αυτοί που “χάνονται” στα social media. Ειδικά το Facebook είναι άκρως εθιστικό. Αρχίζεις επειδή είσαι στις διακοπές ή λόγω δουλειάς και πριν το καταλάβεις δεν μπορείς να το κλείσεις το ρημάδι. Στην πολιτική είναι ακόμα πιο επικίνδυνο εργαλείο γιατί καταλήγεις να:
1. Παίρνεις την πληροφόρησή σου από ομοϊδεάτες. οι σύνδεσμοι που βάζουν δεν εκπροσωπούν το “τι γίνεται” αλλά εσύ αυτό νομίζεις.
2. Παίρνεις την “αίσθηση της πιάτσας” από ομοϊδεάτες. Τα σχόλια στην επικαιρότητα, τα Like.
3. Διαλέγεις καυγάδες κατά βούληση. Αντίθετα με την πραγματική ζωή που άνθρωποι γύρω σου μπορούν πραγματικά να σε ταράξουν, στα social media τους αποκλείεις με ένα κλικ από την ζωή σου. Έτσι εύκολα.
Ένας ευχάριστος τρόπος να αλλάξεις παραστάσεις και να αναγκάσεις το μυαλό σου να βγει από τα συνηθισμένα μονοπάτια του είναι να εκμεταλλευτείς το Google Translate. Ετοιμάζεσαι να επισκεφτείς το “συνηθισμένο” σου portal; Βρες ένα αντίστοιχο …Βραζιλιάνικο!
1. Δίμετρο φίδι που μάζεψε η πυροσβεστική. (Στην Ελλάδα ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη;)
2. Γκρινιάζουν επειδή υπάρχουν μόνο 70 ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για παιδιά – θύματα βιασμού. Τι είναι τουτ; Στην χώρα μας δεν γίνονται βιασμοί ή δεν χρειαζόμαστε ειδικά δωμάτια επειδή περνάνε φίνα στο Τμήμα;
3. Ενώ εδώ ψάχνουμε τον φιλελεύθερο χώρο στο Ρίο προσφέρουν …αμοιβή και δωρεάν διακοπές πολυτελείας σαν ερέθισμα για τους αστυνομικούς!
4. Διαβάστε πως σχολιάζεται η μικρή άνοδος του πληθωρισμού. Σαν Έλληνας μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ανάλυση η οποία εστιάζει σε αίτια και διαχωρίζει μάλιστα ανά γεωγραφική περιοχή.
Συνεχίστε μόνοι σας. Μετά από είκοσι λεπτά θα νιώσετε άλλος άνθρωπος…
Comments are closed.