Από την μεριά του χρήστη είναι προφανές. “Μα είμαι εδώ μπροστά στο μαγαζί και έχει κλείσει!” λες και απορείς γιατί δεν αλλάζει αμέσως και στο Google Maps. Χωρίς να σκεφτείς βέβαια εσύ ο σωστός χρήστης ότι ζούμε στην εποχή του online απατεώνα. Στην Google υπάρχει ειδικό τμήμα antispam για τους χάρτες που προσπαθεί να σκεφτεί όλους τους τρόπους που μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί με λάθος τρόπους τις πλατφόρμες. Καλό παράδειγμα το πεδίο για την ιστοσελίδα κάποιου μέρους. Προφανώς και θα ήθελαν διάφοροι spammers να σε στέλνουν να πάρεις βιάγκρα, να μεγαλώσεις το πέος σου ή να παίξεις στοιχήματα.
Μερικές ιδέες από αυτά που έχω δει να δουλεύουν:
- Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα. Ειδικά αν είστε σε ψηλά επίπεδα Local Guides και δεν έχετε βάλει λάθος μέρη, αλγοριθμικά το σύστημα θα σας εμπιστευτεί περισσότερο. Γράψ’τε το στο group μας να το διορθώσουμε πολλοί αν είναι τόσο σημαντικό.
- Τηλέφωνο. Βαλ’τε το επίσημο, το γνωστό, αυτό που μπορεί να διασταυρώσει και αυτόματα η Google.
- Ιστοσελίδα. Το ίδιο. ΜΗΝ βάζετε σελίδα Facebook ή site με κριτικές εστιατορίων κλπ.
- Διεύθυνση σε μορφή Google Maps, να την αναγνωρίσει. Μπορεί μετά με τεχνητή νοημοσύνη να δει αν μοιάζουν τα στοιχεία και η θέση από τις φωτογραφίες του Street View και ότι άλλο έχουμε ανεβάσει άλλοι Local Guides.
- Θέση. Κάντε πολύ zoom in, βάλ’τε δορυφορική εικόνα και όση περισσότερη ακρίβεια μπορείτε.
- Να είστε εκεί. Τα στοιχεία από το τηλέφωνό σας είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι πράγματι έχετε πάει και δεν βάζετε μπούρδες διαφημιστικές.
- Μην βιάζεστε! Η βιασύνη είναι χαρακτηριστικό των spammers. Μην βάζετε πολλές φορές το ίδιο πράγμα. Κι αυτό ύποπτο. Κάντε το σωστό και κάποια στιγμή θα φανεί και στον χάρτη…
- Μην θίγεστε! Δεν είναι προσωπικό. Από το κινητό μπορείτε να δείτε το status των προτάσεών σας (Pending/Denied/Approved κλπ) αλλά προτείνω να μην κάθεστε να τα κοιτάτε αυτά. Πάμε για τα επόμενα!