Δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε ακόμα. Δεν πα να γράφονται #meToo παντού στον κόσμο, να παραιτούνται διευθύντριες επειδή πληρώνονται λιγότερα, να παίρνουν Νομπέλ και Όσκαρ (χλωμό αλλά θα γίνει κάποτε) σκηνοθεσίας γυναίκες. Όσες ψήφους παραπάνω και να πάρει μια Χίλαρυ, υπάρχει πάντα ένας ηλίθιος σαν τον Trump να λέει ότι πιάνει όποια θέλει από το απαυτό και είναι και μάγκας. Και τον χειροκροτάνε άντρες-γυναίκες από κάτω πολλοί.
Κάπως έτσι και η θεά Αθηνά. Από την γέννα φαινόταν που το πήγαινε. Εγκεφαλικός τύπος, πολεμίστρια αλλά όχι σαν την Άρτεμη, πιο καπάτσα πάντα. Και αυτό φαίνεται στις αναζητήσεις παγκοσμίως όπου έπεσε μεν από το 2004 αλλά προηγείται σταθερά και σημαντικά.
Σαφώς πιο κάτω η Αφροδίτη με τα λούσα της, η Διάνα λόγω Wonderwoman ίσως κάνει κάτι καλά, μετά η Ήρα κάπου εκεί πλέον μαζί τους πολεμάει σε δημοτικότητα. Την Δήμητρα δεν την έβαλα καν είναι ελάχιστα πιο πάνω από την Εστία για την οποία από ότι φαίνεται …εστήκαμε. Να τονίσω ότι αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν οποιαδήποτε παραλλαγή που αναφέρεται στην θεά, δηλαδή η Google τα μαντρώνει όπως κι αν γραφτούν σε διάφορες γλώσσες. Σίγουρα επηρεάζεται βέβαια από χώρες που έχουν πιο πολύ πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως στις ΗΠΑ που κάθε τέλος Οκτωβρίου γίνεται χαμός να ψάχνουν για στολές να ντυθούν θεές στις εξής περιοχές κυρίως:
Σε πιο πολύ λεπτομέρεια παίζουν ρόλο και τα πανεπιστήμια, toga party και τέτοια πράγματα, πρέπει να κάνεις πιο zoom in για να το καταλάβεις πλήρως. Αλλά αν το δούμε στον υπόλοιπο πλανήτη έχει προφανείς και μεγάλες διαφορές που έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές κουλτούρες και την επιρροή της κάθε θεάς:
H Αθηνά δυνατή εις τα Αμερικάς, Κίνα και Αυστραλία, ενώ η Αφροδίτη σε Γαλλία, Ιταλία και Ρωσσία. Η Ήρα παίζει Αραβία και Ινδία και η Άρτεμης στην Ελλάδα και την Γερμανία. Χρήζει περαιτέρω διερεύνησης αυτό, θα επανέλθω. Μάλλον είναι συνδυασμός επιρροών και ίσως αξίζει να κοιτάξουμε και αριθμό αναφορών στην βιβλιογραφία κατά χώρα. Εδώ συγκεντρωτικά: