Αντίθετα με τους μύθους (και τα ανόητα groups) στο Facebook που λένε “δείτε ποιος έχει το προφίλ σας”, στο LinkedIn μπορείς να δεις ποιος κοιτούσε το προφίλ σου. (Αν δεν ξέρετε ακόμα τι είναι το LinkedIn μάλλον δεν σας ενδιαφέρει η καριέρα σας – γραφτείτε αμέσως και συνδεθείτε μαζί μου ή διαβάστε εδώ γιατί το θεωρώ σημαντικό. ) Περίπου 5 άνθρωποι την ημέρα με βρίσκουν έτσι και βλέπω την περιγραφή τους όπως στην εικόνα εδώ. Επαγγελματικές σχέσεις από παλιές δουλειές, ευτυχώς ελάχιστο spam και γενικά ενδιαφέροντα πράγματα.
Αλλά ποιος και γιατί από την Εθνική Τράπεζα χθες; Το μυστήριο λύθηκε σήμερα όταν χτύπησε το τηλέφωνο. “Κύριε Χαλκίδη, βλέπουμε ότι είστε παλιός και καλός πελάτης του ebanking και θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στο νέο πρόγραμμα i-bank club….”
Εύγε. Κοιτούσαν το προφίλ μου για να διασταυρώσουν αν έχω πιθανό ενδιαφέρον σαν πελάτης. Μπορεί να θέλουν να δούνε και τις 1658 επαφές μου να τους πουλήσουν και αυτούς το ibank club. (Δεν ξέρουν ότι οι περισσότερες είναι στο εξωτερικό!) Όπως και να έχει, μπράβο τους. Σίγουρα μόνο η οικονομική εικόνα όπως την βλέπουν αυτοί (εδώ και καιρό δεν χρησιμοποιώ ουσιαστικά τους λογαριασμούς μου στην Εθνική) δεν τους λέει κάτι. Αυτή είναι σωστή και έξυπνη χρήση των social media!
Σχετικό θέμα από άλλα μου Blog: Xing, Viadeo ή LinkedIn;
Top brands και marketing strategy στον τραπεζικό κλάδο