Η είδηση είναι σχετικά απλή και δεν είναι καν είδηση. Ένα ιερό δισκοπότηρο στην τεχνητή νοημοσύνη, η ικανότητα μηχανής να διαβάζει κείμενα σαν άνθρωπος. Ε πλησιάζουμε καιρό, και η Google με το τελείως Καλιφορνέζικο όνομα TacoTron2 κάπου είπε ότι “ΟΚ, φτάσαμε”. Ελληνικά media “ωωωωω! Τι κάνουν οι άτιμοι!” copy-paste ότι διάβασαν στα ξένα site, τέλος. Ενώ το θέμα, ειδικά για εμάς εδώ μόλις αρχίζει αν σκεφτούμε έστω και λίγο τις επιπτώσεις:
- Το σύστημα λειτουργεί στα Αγγλικά. Όπως και όλα τα assistant και εξυπνοι βοηθοί σε κινητά, ηχεία και ότι άλλο βγαίνει αυτές τις μέρες στην CES. Ελληνικά ούτε για ανέκδοτο. Δεν είναι αισθητικό το θέμα, ούτε “απλά μια επιλογή που θα πατάς κάποτε”. Η δουλειά γίνεται στην δομή των Αγγλικών, στα νοήματα των Αγγλικών. Αυτά τα email που ακόμα κυκλοφορείτε περί ανωτερότητας των Ελληνικών μπορείτε να τα προωθήσετε εκεί που ξέρετε και επισήμως πλέον.
- Θυμάστε που σας έλεγα ότι η η Apple δεν έχει έρευνα και ανάπτυξη της προκοπής; Ε, να’τα μας. Ενώ άρχισε πρώτη στον χώρο αυτόν είναι σχεδόν στατική. Δεν συνεργάζεται με πανεπιστήμια, δεν επενδύει, δεν μιλάει με άλλες εταιρείες, απλά κλείνεται στο καβούκι της και μένει πίσω.
- Τιιιι δουλειά κάνετε; Τι βάζετε τα παιδιά σας να σπουδάσουν; Η εποχή που τα ρομπότ κάνουν τις χαμαλοδουλειές έρχεται και η “χαμαλοδουλειά” είναι όλο και πιο προηγμένη. Οπότε αφήστε ότι ξέρετε και οπλίστε τα παιδιά με κριτική σκέψη. Όπως πχ, να μην αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις χωρίς να σκεφτούν τις επιπτώσεις τους…