Ειδικά μετά τα σκάνδαλα γύρω από το εμβόλιο γρίπης ή του τράχηλου και τις διαφορετικές πανδημίες (πουλερικών, χοίρων, κλπ) των τελευταίων χρόνων, υπάρχει πολύ μεγάλη αμφισβήτηση στο κοινό σχετικά με την ανάγκη εμβολιασμού. Διαβάστε τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα του Του Κώστα Τσιτινίδη, Ομοιοπαθητικού Ιατρού Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής , από το περιοδικό “Ομοιοπαθητική Ιατρική”, τεύχος 29
“Πιθανά, αν ρωτήσετε έναν Ομοιοπαθητικό γιατρό ποια είναι η θέση του για τους εμβολιασμούς θα πάρετε διάφορες απαντήσεις. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο τι πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά. Είμαστε σύμφωνοι κατ’ αρχήν στην ιδέα του εμβολιασμού υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά αντίθετοι στον μαζικό εμβολιασμό χωρίς να παρθεί υπόψη η ιδιοσυγκρασία του καθενός.
Θα παραθέσω εδώ αρχές και παραινέσεις για τους εμβολιασμούς του Dr. Chain Rosenthal (Διευθυντή της Ισραηλινής Σχολής Ομοιοπαθητικής)
1. Να μην εμβολιάζουμε χωρίς προηγούμενη επιλογή.
2. Να αποφεύγουμε τον εμβολιασμό κατά το πρώτο έτος της ζωής.
3. Να βλέπουμε το παιδί μετά το πρώτο έτος και τότε να αποφασίζουμε αν θα εμβολιαστεί και ποια εμβόλια θα κάνει.
4. Να παίρνουμε υπ’ όψη μας την πιθανή ζημία σε σχέση με το όφελος και κάθε περίπτωση να εξετάζεται ξεχωριστά.
5. Μερικά εμβόλια μπορεί να μην γίνουν καθόλου (Ηπατίτιδας, τετάνου, κοκίτη, M.M.R., ανεμοευλογιά.)
6. Να γίνεται ο εμβολιασμός όταν το παιδί είναι για τρεις μήνες απόλυτα υγιές.
7. Όχι πολλά εμβόλια μαζί.
8. Καθυστέρηση επανεμβολιασμου σε περίπτωση υποψίας παρενεργειών.
9. Σε περίπτωση νευρολογικής διαταραχής (υποτονία – αργή ανάπτυξη) αναβολή εμβολιασμού.
10. Σε περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών από τον εμβολιασμό οπωσδήποτε ομοιοπαθητική θεραπεία.
Τέλος σε περίπτωση έξαρσης τοπικής επιδημικής νόσου το παιδί ανάλογα με τα παραπάνω ή να εμβολιαστεί ή να του δοθεί κατάλληλη ομοιοπαθητική αγωγή (ιδιοσυγκρασιακό, νοσώδες, φάρμακο επιδημίας)”
Δηλαδή φανταστείτε να κάναμε εθνική στρατηγική υγείας με ομοιοπαθητικούς συμβουλάτορες! Ούτε η Πυθία δεν θα μπορούσε να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει με το παιδί της. Ή θα έπρεπε να συμβουλεύετε συχνά ομοιοπαθητικούς για να τις ερμηνεύσουν την πορεία του παιδιού. Αν το δούνε γερό, το κρίνουν ότι αντέχει μια ευλογιά ή ηπατίτιδα, δεν του κάνουμε τίποτα. Άλλωστε διαβάζουμε στο ίδιο κείμενο ότι:
“Ο Αρ. Τσαμασλίδης αναφέρει «προληπτικά σαν αγροτικός ιατρός επί 28 έτη σε ορεινή περιοχή και επειδή ο πρώτος μου τραυματίας κτηνοτρόφος εμφάνισε τρομερό σύνδρομο στο δοκιμαστικό του αραιωμένου αντιτετανικου ορού, έδινα επί 28 έτη σ’ αυτές τις περιπτώσεις Hypericum 1Μ. Δεν υπήρξε καμία περίπτωση τετάνου και οι πόνοι εφησύχαζαν. Επίσης δεν υπήρξε καμία επιδημία παιδικής λοιμώδους νόσου διότι στα σχολεία δίδονταν προληπτικά τα αντίστοιχα νοσώδη, όταν εμφανίζονταν επιδημίες.» ”
Ούτε αντιτετανικό λοιπόν, όλα αυτά είναι μπούρδες των φαρμακευτικών για να μας εκμεταλλεύονται. ‘Η μπορεί και όχι. Κάτι σαν τον Λιακόπουλο όταν προβάλλει τρελές θεωρίες με εξωγήινους προγόνους των Ελλήνων που λέει “εγώ δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αλλά τα στοιχεία είναι όλα εδώ…” Η ομοιοπαθητική δεν έχει θέση στο θέμα των εμβολίων συλλογικά γιατί δεν δρα συλλογικά. Ο κάθε ομοιοπαθητικός αρπάζει όσα λεφτά μπορεί από όσα περισσότερα θύματα των αρλούμπων του μπορεί, πριν τον πάρουν πρέφα. Σαν χαρτορίχτρα ταρώ που σε φοβερίζει να μην συζητήσεις ότι σου πει με άλλους μην σου πέσει καμιά κατάρα. Αν δρούσαν συλλογικά ίσως αναγκάζονταν να πάρουν ουσιαστική θέση και να γίνουν δημοσίως ρεζίλι. Άγγλος δημοσιογράφος μαγνητοφώνησε ομοιοπαθητικούς γιατρούς τους οποίους ρώταγε για επερχόμενο ταξίδι του στην Αφρική σχετικά με την ελονοσία. Όλοι του είπαν να μην πάρει προληπτικά φάρμακα και κανείς δεν του συνέστησε καν να φυλάγεται κατά των τσιμπημάτων (με μακριά ρούχα και κρέμες προστασίας). Πλήρης ανευθυνότητα. Εγκληματική στις προεκτάσεις της. Αλλά στην ιστοσελίδα ένα υπέροχα αισιόδοξο σχόλιο υποτιθέμενου αναγνώστη (περιέργως πάλι ανώνυμος…):
1. Ο χρήστης Ανώνυμος στις 17:8:14, Σαβ Νοέβριος 7, 2009 έγραψε:
Πάρα πολύ καλό το άρθρο!!! Εγώ προσωπικά στο παιδί μου που είναι σχεδόν 3 ετών, δεν του έχω κάνει κανένα εμβόλιο, καθώς εγώ μικρή κόντεψα να πεθάνω από το εμβόλιο της εβλογιάς και καθώς ο ομοιοπαθητικός γιατρός μου είναι αρνητικός στους εμβολιασμούς. Όσο το παιδί ήταν πολύ μωρό είχα μια αγωνία για το εάν έκανα καλά. Οσο όμως μεγαλώνει, νιώθω ευτυχής!! Πιστεύω ότι έχώ κάνει την πιο σωστή επιλογή.
2. O Admin απάντησε στον Ανώνυμος
Είναι εντυπωσιακό πως οι άνθρωποι διαβάζουν μεν αλλά καταλαβαίνουν ότι θέλουν! Στο άρθρο ξεκάθαρο το γεγονός ότι θεωρώ αυτούς που επιλέγουν να μην κάνουν εμβόλια επικίνδυνους και ανεύθυνους. Καλύπτεστε σε κάποιο βαθμό αν ικανό ποσοστό άλλων συνανθρώπων κάνει τα εμβόλια βέβαια. Οι δε γιατροί ή τσαρλατάνοι που υποστηρίζουν τέτοια θέση είναι κατά την γνώμη μου εγκληματίες.