Ίσως δεν το ξέρατε ότι στον Διόνυσο παράγεται μέλι. Μέσα στα καμένα,
δεκάδες μελίσσια. Και μάλιστα για να διαφοροποιηθεί στην αγορά βοσκάνε όχι μόνο σε θάμνους και λουλούδια αλλά και μπάζα!
Αν θέλει κάποιος να βρει ποιανού επιχειρηματία είναι αυτά τα μελίσσια θεωρητικά μπορεί να το κάνει από τον αριθμό τους, κοντινό πλάνο εδώ δεξιά για να μην τρέχετε στο Διονυσοβούνι οι ίδιοι.
den katabeno ti enoeis. ti mpasa kai saxlamares. arnia nomizeis oti einai h melisses? ti asxetos eisai
Ναι, μάλλον εγώ είμαι άσχετος. Αν βοσκήσει η μέλλισα σε τοξικά υλικά αποκλείεται να έχει επιπτώσεις στο μέλι που παράγει… Και το γεγονός ότι ο καθένας βάζει ένα μελίσσι χωρίς άδεια όπου του αρέσει φαντάζομαι δεν είναι πρόβλημα για εσάς. (Αρκεί να μην είναι δίπλα στο ΔΙΚΟ σας σπίτι φαντάζομαι…) Μήπως υπάρχει μια επιχειρηματική ευκαιρία, να γεμίσουμε τις χωματερές με μελίσσια!
μαλων θα επρεπε να ξερεις οτι οταν μια εργατρια φερει στην κυψελει γυρη νεκταρ η νερο μολισμενα απο δηλητιριο η οποιοδιποτε επιβλαβες για το σμεινος τοτε αυτοματος “κοβεται” στην “εισοδο” απο το μελισση και απαγορευεται η εισοδος με αποτελεσμα τον θανατο της “μολισμενης εργατριας”. το σμεινος ειναι πιο εξυπνο απο οσο νομιζουμε… ακομα και στο πιο ακαταληλο μερος να βαλεις την μελισσα θα βρει μονο τα υγειη, και δεν βρει μεσα στιν ακτινα 6-8 χιλιομετρον τοτε τα μαζευη και αντε πιαστο. ελπιζω να καταλαβες αυτα τα λιγα
Ναι, κατάλαβα τι έγραψες. Δυστυχώς δεν βρίσκω καμία επιστημονική υποστήριξη της θεωρίας σου όμως. Βάση ποιου ακριβώς μηχανισμού του μελισσιού πέφτει το “face control”? Πως και ποιος ελέγχει το περιεχόμενο κάθε μεταφοράς μέλισσας πριν μπει στο μελίσσι;