Δεν το διάλεξα εγώ αυτό το λειτούργημα. Έβαλα το τουρμπάνι και μερικά χαϊμαλιά. Έχει και ζέστη σήμερα, θα σκάσω με τα ριχτάρια που φοράω. Προσπαθώ να πείσω ως Ινδός μέντιουμ. Αρχίζω την κουβέντα δείχνοντας απογοητευμένος που η Ευρώπη ξεφορτώθηκε την Αγγλία τόσο εύκολα με ένα δημοψήφισμα. Εμείς στην Ινδία σκοτωθήκαμε χρόνια μαζί τους μέχρι να το καταφέρουμε. Φόρεσα και τα περίεργα μυτερά μου παπούτσια, αυτά κάνουν κρα ότι είμαι μέντιουμ. Ή τσολιάς. Πάντως εντυπωσιάζουν και μου ανοίγουν την πόρτα. Ακόμα κι αν διαμαρτυρηθούν ότι δεν μου ζήτησαν κατ’οίκο επίσκεψη, τους εξηγώ ότι εγώ είμαι το μέντιουμ, αυτοί δεν μπορούν να βλέπουν το μέλλον.
Δεν τους ζητάω λεφτά. Γιατί το κόλπο με το μέντιουμ είναι απλά πρόφαση. Η δουλειά μου είναι χάκερ. Θα μου πείτε και για αυτό θα μπορούσα να είμαι Ινδός. Εδώ έκαναν κοτζάμ Ινδικό διαστημικό πρόγραμμα για να βάλουν call center πρώτοι στο φεγγάρι. Ή αυτό ή ελπίζουν να βρούνε κάποιο νέο μπαχαρικό πρώτοι εκεί. Ο λόγος που κάνω αυτές τις αποστολές σε σπίτια είναι επειδή όσο καλός χάκερ και να είσαι, κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα κάνεις εξ αποστάσεως σε κλειστό υπολογιστή.
“Δεν νιώθω εδώ την ενέργειά του!” φωνάζω με σπαστή φωνή και περίεργη προφορά. Δεν είναι πολύ Ινδική η προφορά αλλά που ξέρει τώρα και η κυριούλα εδώ στο Χαϊδάρι που ήρθα; Αν ήταν από αγροτική περιοχή ίσως να με καταλάβαινε. Με πήγε στο δωμάτιό του. Κοίταξα γύρω μου, άρπαξα το κινητό του μακαρίτη και το τσέπωσα. Με πήγε στο γραφείο του. Άνοιξα τον υπολογιστή. “Νιωωωώθω κάτι!” είπα με όσο πιο απόκοσμη ψευτοΙνδική προφορά μπορούσα. Η γριούλα κόλλησε στον τοίχο αλλά μου χαμογελούσε όσο μπορούσε. Πρέπει να είναι εξαντλητικό να είσαι καλός άνθρωπος. Για αυτό εμείς οι κακοί έχουμε πάντα πιο πολύ ενέργεια. Επίσης έχουμε γραμμένο στο εσωτερικό του χεριού το συνθηματικό του μακαρίτη.
“Δεν θα αργήσω” την διαβεβαίωσα. “Αλλά πρέπει να με αφήσετε μόνο με το πνεύμα του για να βρω πως θα βρει γαλήνη. Μήπως μπορείτε να μου φτιάξετε ένα τσάι Λάπσανγκ Σούσονγκ με λίγο γάλα βουβαλίσιο;” Δεν είχε βέβαια, αλλά αισθάνθηκε αρκετά άσχημα να φύγει να φτιάξει ότι άλλο μπορούσε. Θα είχα 5-10 λεπτά έτσι τουλάχιστον μόνος με τον υπολογιστή. Έσβησα το ιστορικό του browser του. Βρήκα τον φάκελο με τις τσόντες, τον έσβησα κι αυτόν. Αλληλογραφία με κάτι γριές από το ΚΑΠΗ, delete όλο το πρόγραμμα καλύτερα. Αναζήτηση για φωτογραφίες με κοριτσάκια καλού κακού. Εγκατέστησα πρόγραμμα που περνάει τον ελεύθερο χώρο στον σκληρό δίσκο δέκα φορές για να μην μπορεί ούτε ο Σφακιανάκης ούτε όλες οι μυστικές υπηρεσίες από τα Σφακιά να βρούνε κάτι μεμπτό. Είναι συνδρομητική η υπηρεσία της εταιρείας μας και πάντα βρίσκουμε τρόπο να καλύψουμε μετά θάνατο τους πελάτες μας. Ακόμα κι αν χρειαστεί να φορέσω τουρμπάνι.
“Δεν υπάρχει πια πρόβλημα!” ανακοίνωσα με χαρά καθώς μπήκα στην κουζίνα της. Ήμουν στα αλήθεια εξαντλημένος. Και αλήθεια δεν υπήρχε πια πρόβλημα, τα είχα σβήσει όλα. Με λυπήθηκε. Έφαγα και κομμάτι από την σπανακόπιτα που ετοίμαζε για το μεσημεριανό εκτός από όλα τα άλλα που είχε ήδη στρώσει. Ήθελα να της πω έναν καλό λόγο: “Κρίμα που πέθανε έτσι.” Η γριούλα πήρε ένα σοβαρό ύφος. Με ένα μικρό χαμόγελο.
“Ναι, ναι….πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε…πήγε να αλλάξει για χιλιοστή φορά κανάλι στην τηλεόραση ενώ έβλεπα την αγαπημένη μου σειρά…”
.
O Αλέκος Γκονζαλεζίδης καμιά φορά κοιμάται με τσαρούχια αλλά πολύ σπάνια τρώει σπανακόπιτα. Στο Μεξικό που ζει τον χειμώνα για να αποφύγει τον σκληρό ελληνικό χειμώνα φροντίζει πάντα να σβήνει το ιστορικό από τις αναζητήσεις του. Αν πάει πχ στη βιβλιοθήκη για έρευνα στη συγγραφή κάποιου βιβλίου, μετά καλού κακού την καίει ολόκληρη και σκοτώνει τους βιβλιοθηκονόμους καθώς βγαίνουν τρέχοντας .