Όλο και περισσότεροι παραγωγοί τροφίμων, αποφασίζουν να πλασάρουν το προϊόν τους ως …βάλσαμο. Λογικό σαν marketing, απαράδεκτο σαν αποτέλεσμα. Γιατί βέβαια μπλέκουν τα ιατρικά θέματα με τα διατροφικά και σπέρνουν ελπίδες εκεί που δεν πρέπει.
Σημερινό παράδειγμα τα μανιταρια Shitaake. Όχι μανιτάρια πλευρώτους, ούτε μανιτάρια γεμιστά, μανιτάρια αλα κρεμ, μανιτάρια ψητά, με μακαρόνια, στιφάδο ή με ρύζι. “Αυτά δεν είναι φαγητό. Είναι φάρμακο” σου λέει με νόημα ο γνωστός/ή λίγο πριν ξεφουρνίσει την αρλούμπα του:
2. Προλαμβάνει καρκίνο.
3. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό.
Και άλλες πολλές αντίστοιχες αρλούμπες. Αν δεν χτυπάνε τα καμπανάκια στο μυαλό σας προειδοποιητικά, με όλα αυτά, να γιατί θα έπρεπε:
1. Αναφέρονται διαρκώς σε πειράματα με ζώα. Ενώ βέβαια δεν υπάρχει λόγος μια τροφή τόσο παλιά να μην είχε γίνει θέμα πειραμάτων σε ανθρώπους, δεν είναι δα και κάτι επικίνδυνο ή σπάνιο.
2. Αν και πανάρχαια τροφή, ακόμα “το ψάχνουν”. Σαν την ομοιοπαθητική ένα πράγμα, τα πρώτα 2 χιλιάδες χρόνια είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι δουλεύει, τώρα, τώρα σε λίγο θα το βρούνε…
3. Αναφέρουν διαρκώς “πειραματικά” δεδομένα. Δηλαδή αν απομονώσουμε από τα μανιτάρια σιτάκε κάποιες ουσίες και τις βάλουμε σε εργαστήριο να “πολεμήσουν” με κάποιες άλλες που συνδέονται με κάποια ασθένεια, αυτές “νικάνε”. Γελοίο το παράδειγμά μου; Γελοίοι όσοι βασίζετε αποφάσεις υγείας σε τόσο μακρινά επιστημονικά πειράματα! Ο ανθρώπινος οργανισμός και η πέψη δεν λειτουργούν έτσι βέβαια.
4. Όσες έρευνες αναφέρονται σε ανθρώπους και πιο χειροπιαστά θέματα (πχ http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10522061 ) αναφέρονται σε δραστικές ουσίες που έχουν τα μανιτάρια σιτάκε και σε πολύ συγκεκριμένες παθήσεις. Σε συνδυασμό με υποκειμενικές αναφορές βελτίωσης, αυτό είναι συνταγή για μπαρουφολογία ειδικά όταν…
5. Βλέπεις να τα έχουν πιάσει τα απανταχού συστήματα “πυραμίδας” τύπου network marketing όπως εδώ. Γενικά ότι πιάνουν στο Multi Level Marketing είναι τέτοιου τύπου, δεν φταίνε σε τίποτα τα μανιτάρια βέβαια.
6. Αν βέβαια κάποια δραστική ουσία στα μανιτάρια σιτάκε έχει ιατρικό αποτέλεσμα, η φαρμακοβιομηχανία θα βγάλει σχετικό σκεύασμα. Δεν θα αφήνουν μια φάρμα στην Εύβοια να τους φάει την δουλειά! Δυστυχώς ακόμα και έρευνες σε ιατρικά βιβλία όπως αυτή http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19596954 περιγράφουν ως “σημαντική βελτίωση” μια που δεν είναι και τόσο σημαντική όταν δεις τα δεδομένα τους αναλυτικά.
Άλλα ονόματα με τα οποία μπορεί να συναντήσετε αυτά τα μανιτάρια είναι Pasania Fungus, Shitake, Shiitake, Snake Butter, Lentin, Lentin des Chênes, Lentin du Chêne, Lentinan edodes, Lentinula, Lentinula edodes, Lentinus edodes, Tricholomopsis edodes, Champignon Noir, Champignon Parfumé, Champignon Shiitake, Champignons Shiitake, Forest Mushroom, Hongos Shiitake, Hua Gu, Lenticus edodes.
Ενδιαφέρον το άρθρο σας. Σαν διαχειριστής της σελίδας των μανιταρόφιλων στο φέισμπουκ το δημοσίευσα και η απάντηση που θα αφήσω παρακάτω είναι του ίδιου του καλλιεργητή της Λεντινούλας απο την Εύβοια.
Lefteris Lahouvaris Σε ευχαριστω που το ανέσειρες αλλά οφείλω να απαντησω με λίγα λόγια ( δυστυχώς είναι τεράστιο το θέμα) γιατι φωτογραφίζει την δουλειά μου κάποιος ο οποιος δεν την γνωριζει.
1. Ποτέ δεν παρουσιάσαμε τα μανιταρια αυτά ως φάρμακο . Μάλιστα τονίζουμε πάντα το εξής .
«Ο όρος «φαρμακευτικά» μανιτάρια (“medicinal mushrooms”) αναφέρεται σε μανιτάρια τα οποία έχουν από την αρχαιότητα χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν την παρουσία διαφόρων βιοδραστικών ενώσεων στα συγκεκριμένα μανιτάρια με επιβεβαιωμένη ωφέλιμη επίδραση στην καλή υγεία του ανθρώπου. Καταναλώνοντας μανιτάρια της κατηγορίας αυτής δεν αντικαθίσταται κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή αλλά συμπληρώνεται το διαιτολόγιο με ένα νόστιμο έδεσμα υψηλής διατροφικής αξίας , το οποίο συμβάλει θετικά σε διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.
Η μορφή με την οποία σας προσφέρουμε τα μανιτάρια αυτά είναι ή ολόκληρα -αποξηραμένα είτε με την μορφή πούδρας (η οποία προέρχεται από άλεση ολόκληρου του μανιταριού, μανιταρόσκονη). Με τον τρόπο αυτό είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε αυτούσιο το μανιτάρι όπως αυτό φυτρώνει στο φυσικό του περιβάλλον ή όπως αναπτύσσεται στις πρότυπες καλλιέργειες μας. Σε καμιά περίπτωση δεν προέρχεται από εκχυλίσματα, δεν έχει υποστεί τροποποίηση ή προσθήκη οποιασδήποτε ουσίας-προσθέτου και φυσικά δεν περιέχει άλλες λιγότερο δραστικές μορφές.»
Θα μπορούμε όμως κάποιος «παντογνώστης» ιατρός που όπως ξέρουμε τα πάντα ξέρουν και πάντα θεραπεύουν και που ολοι μας υποκλινομαστε στο μεγαλειο της επιστήμης τους να μας εξηγησει γιατι για παραδειγμα ο ορθοπεδικος μας δινει αντιφλεγμονωδη και μετά από λιγο καιρο οταν το συκωτι μας έχει καταστραφεί έρχεται ο ηπατολόγος και μας λέει έχεις κατεστραμενο συκωτι από το ποτό ένω δεν έχουμε πιει ποτέ? .
Παρόλα αυτά απαντάμε στο συγκριμένο άρθρο ότι και παγκόσμιο συνέδριο κάθε 4 χρόνια γίνεται για τα φαρμακευτικά μανιταρια από αξίολογους επιστήμονες ( και ιατρούς και βιοχημικούς, και άλλες ειδικοτητες)
Και φαρμακευτικές εταιρείες υπάρχουν στο εξωτερικό που παρασκευάζουν σκευάσματα από λεντινούλα , και ο Μπαρόζο έδωσε βραβειο σε έλληνες επιστήμονες για το συγκεκριμένο μανιτάρι. Και ότι καλός ή κακός μια μικρή μονάδα στην Εύβοια από έλληνες επιστήμονες μπορεί να ενοχλεί κάποιους που είναι ελληνική και δεν μπορεί να
δινει ποσοστα σε κάποιους η οποίοι έχουν μάθει ( αλλά πραγματικά το έχουν ρε παιδί μου ) να παίρνουν μετριτούλια στην τσέπη από πολυεθνικές φαρμάκων .
Τι βραβείο έδωσε ο Μπαρόζο; Δεν το βρίσκω κάπου στο διαδίκτυο – μήπως μπορείτε να μου παραθέσετε κάποιον σύνδεσμο;
Αγαπητοί κύριοι ,
συμφωνώντας με το μεγαλύτερο μέρος του ανωτέρου κειμένου θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να αποσύρετε το παράδειγμά με την φάρμα στην Ευβοια , δεδομένου ότι “φωτογραφίζει-στοχοποιεί” την εταιρεία μας και ενδεχομένως να δημιουργήσει σύγχυση στους Έλληνες καταναλωτές ότι η εταιρεία μας ανήκει σε πυραμίδες ή παράγει προιόντα με τα οποία παραπληροφορεί το κοινό.
Ποτέ δεν παρουσιάσαμε τα μανιτάρια αυτά ως φάρμακο . Μάλιστα τονίζουμε ( σε φυλλάδια και στο ηλεκτρονικο μας κατάστημα) πάντα το εξής .
«Ο όρος «φαρμακευτικά» μανιτάρια (“medicinal mushrooms”) αναφέρεται σε μανιτάρια τα οποία έχουν από την αρχαιότητα χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική με εξαιρετικά αποτελέσματα. Σύγχρονες μελέτες επιβεβαιώνουν την παρουσία διαφόρων βιοδραστικών ενώσεων στα συγκεκριμένα μανιτάρια με επιβεβαιωμένη ωφέλιμη επίδραση στην καλή υγεία του ανθρώπου. Καταναλώνοντας μανιτάρια της κατηγορίας αυτής δεν αντικαθίσταται κάποια συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή αλλά συμπληρώνεται το διαιτολόγιο με ένα νόστιμο έδεσμα υψηλής διατροφικής αξίας , το οποίο συμβάλει θετικά σε διάφορες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού όπως κάνουν άλλα ωφέλιμα τρόφιμα που παράγονται στον τόπο μας ( μέλι, όσπρια κτλ) .
Η μορφή με την οποία σας προσφέρουμε τα μανιτάρια αυτά είναι ή ολόκληρα -αποξηραμένα είτε με την μορφή πούδρας (η οποία προέρχεται από άλεση ολόκληρου του μανιταριού, μανιταρόσκονη). Με τον τρόπο αυτό είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε αυτούσιο το μανιτάρι όπως αυτό φυτρώνει στο φυσικό του περιβάλλον ή όπως αναπτύσσεται στις πρότυπες καλλιέργειες μας. Σε καμιά περίπτωση δεν προέρχεται από εκχυλίσματα, δεν έχει υποστεί τροποποίηση ή προσθήκη οποιασδήποτε ουσίας-προσθέτου και φυσικά δεν περιέχει άλλες λιγότερο δραστικές μορφές.»
Δεδομένου ότι απλά θα ήταν κρίμα για τον κόπο τόσων ετών ( από το 1991 καλλιεργούμε μανιτάρια και προσπαθούμε να τα εντάξουμε στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από το 1994 συνεργαζόμαστε με γνωστά πανεπιστήμια για την ανάδειξη των ιδιαίτερων βιονεργων ουσιών που περιέχουν)να συμπεριλάβετε ένα ελληνικό προιον που με τοσο κόπο παραγεται εδώ στην Ελλάδα στην παγκόσμια προπαγάνδα και στις πυραμιδες που δημιουργούν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι το όνομά του. Τώρα πραγματικά εάν είστε τόσο συνειδητοποιημένοι – ενημερωμένοι – γνώστες των πάντων και σας θίγουν αυτά που λέμε
ρίχτε λίγο νερό στο κρασί σας αυτές τις δύσκολες ημέρες και αφήστε κάποιες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις που δεν έχουν τα κεφάλαια των πολυεθνικών εταιρειών να χρησιμοποιούν κάποια θετικά στοιχεία των τροφών που παραγουν προκειμενου να προσελκύσουν νέους καταναλωτες. Για την ενημέρωσή σας σας αναφέρουμε ότι τρέχει εγκεκριμένο προγραμμα της ΓΓΕΤ με την ιατρικη σχολη γνωστού πανεπιστημιου για κλινικη μελετη σε 150 γυναικες, έχουν γίνει πολλά πειραματα σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ , κάθε 4 χρόνια διεξάγεται παγκοσμιο συνεδριο φαρμακευτικων μανιταριών , και ότι το μαρούλι και η ντομάτα που πιθανον να τρώτε από την Πολωνια έχει τόσα φάρμακα όσα δεν φανταζεστε , το δε μανιταρι
τουλάχιστο ΔΕΝ ΨΕΚΑΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ κι είναι και ο κυριος λογος που τοσα χρονια δεν εγινε γνωστο . ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ. Σεβαστείτε σας παρακαλώ την δουλειά κάποιων ανθρώπων. Σε καθε περιπτωση ειστε ευπροσδεκτοι να ερθετε να γνωρίσετε την δουλεια αυτή απο κοντα
ευχαριστούμε για την κατανόηση
Ελευθέριος Λαχουβάρης
Γεωπόνος Γ.Π.Α. – Μυκητολόγος Msc.
Ευχαριστώ πολύ για την πλήρη, κατατοπιστική και μετριοπαθή σε ύφος απάντηση:
1. Νομίζω ότι η παράθεση του σχόλιού σας καλύπτει οποιαδήποτε περίπτωση παρανόησης.
2. Δεν “φωτογραφίζω” καμία επιχείρηση στο άρθρο, μάλλον τραβηγμένος ο συσχετισμός που δημιουργήσατε.
3. Ως προς τις ιδιότητες των μανιταριών και το όποιο κύκλωμα γύρω από αυτά (με θετικά ή αρνητικά προσήματα κατά το δοκούν από ότι φαίνεται!) ας αφήσουμε τους αναγνώστες να βγάλουν μόνοι τους συμπεράσματα.
4. Η σύνδεση με το Multi Level Marketing δυστυχώς ισχύει. Αυτές οι εταιρείες γενικά ψάχνουν σκευάσματα με τα οποία μπορούν έχουν μεγάλο περιθώριο κέρδους. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα, δεν βοηθάει να κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Και επικοινωνιακά θα το βρείτε μπροστά σας στο μέλλον.
5. Δυστυχώς στην απάντησή σας μιλάτε γενικόλογα και χωρίς συγκεκριμένες επιστημονικές αναφορές για να κάνουμε πιο συγκεκριμένο διάλογο. Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί είναι πάγια τακτική όσων δεν έχουν αντεπιχείρημα. Ή όσων είναι τόσο σίγουροι για την άποψή τους ώστε να μην θέλουν να την επανεξετάσουν.
Το ιστολόγιο δεν είναι επιστημονικό σύγγραμα, ούτε εφημερίδα. Αντανακλά τις προσωπικές μου απόψεις για διάφορα θέματα υγείας και προφανώς οποιοσδήποτε λάτρης εναλλακτικών θεραπειών θα έχει ήδη προβληματιστεί ως προς την αντικειμενικότητά του (όπως το βλέπει αυτός τουλάχιστον!) αφού τα βάζω και με την ομοιοπαθητική και με τον βελονισμό και με πολλά άλλα “μαγικά” μαντζούνια.
Στην εποχή του διαδικτύου κυκλοφορεί πολύ πληροφορία και πολύ παραπληροφόρηση. Κάντε εσείς καλά την δική σας δουλειά και εφόσον είναι καλή να είστε σίγουρος ότι θα θριαμβεύσει εμπορικά και ουσιαστικά στο μυαλό του κοινού. Επικεντρωθείτε στο εξωτερικό και σε πληροφορίες σε Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά κυρίως. Εφόσον είναι αντικειμενική και επιστημονική άρτια η πληροφόρηση που παρέχεται μην φοβάστε τίποτα.
Σας διαβεβαιώ ότι χάρη σε αυτό το επεισόδιο και τα σχόλιά σας θα είμαι ο πρώτος που θα δημοσιοποιήσει οποιαδήποτε σοβαρή επιστημονική έρευνα υποστηρίζει τα θετικά της κατανάλωσης μανιταριών. Εγώ τα τρώω (και μάλιστα τα συγκεκριμένα από την δική σας φάρμα συνήθως) με μεγάλη μανία τακτικά. Απλά γενικά δεν θεωρώ ότι αυτή η έμφαση στην διατροφή βοηθά τους ανθρώπους να βρούνε ισορροπία τελικά. πχ για τα βότανα εδώ – http://bit.ly/QYDtPn
Σχετικά με το βραβειο Μπαροζο είναι πολύ απλό απλά, απορω γιατι ενας ανθρωπος των μιντια δεν το βρηκε
ΑΜΕΣΩΣ
http://www.geopon.gr/manitari.htm
helios-eie.ekt.gr/EIE/bitstream/10442/1779/1/EKT_IRT_38.pdf
Σχετικά με τα επιστημονικα αρθρα σε σχεση με τα φαρμακευτικα πραγματικά δεν ειναι πρακτικο που καθε φορα που καποιος αμολαει μια κοτσανα να καθομαστε να απανταμε με τεκμηριωση . Απλά παραθετω την αποφαση της ευρωπαικης ενωσης για την καταταξη σε novel product σκευασματος λεντινουλα απο νορβηγικη εταιρεια.
http://www.nutrialphaeurope.com/1-31182-Regulation-corner.php?id_regulation=349
1. Ο σύνδεσμος που στείλατε δείχνει τον Κο Μπαρόζο και λέει ότι “δέχεται τις επεξηγήσεις από τον Δρ. Κ. Ισραηλίδη για το καινοτομικό προϊόν”. Αναφέρεται επίσης σε “2ο καλύτερο βραβείο επιχειρηματικού σχεδίου (Business Plan) στο 6ο Διεθνές Venture Capital Forum”. Ακόμα και αν το έλαβαν από τον Μπαρόζο δεν έχει προφανώς καμία απολύτως σχέση με τις ιδιότητες των μανιταριών αλλά με την δυνατότητά τους να παράγουν χρήμα.
2. Αν δεν θέλετε να απαντάτε με τεκμηρίωση “καθε φορα που καποιος αμολαει μια κοτσανα” όπως λέτε, δίνετε απλόχερα το δικαίωμα στον οποιονδήποτε αναγνώστη να αποφασίσει είτε ότι α. Έχετε δίκιο αλλά βαριέστε να βρείτε την πηγή ή β. Ότι έχετε δίκιο αλλά δεν ξέρετε την πηγή που απαντάει το ερώτημα ή γ. Ότι έχετε άδικο και δεν μπορείτε να ανταπαντήσετε. Δικαίωμά σας.
3. Στην διεύθυνση που ξαναπαραθέτετε σχετικά με την έγκριση από την ΕΕ αναφέρεται ότι είναι για “Novel Food ingredient under Regulation 258/97/EC relating to new foodstuffs and new ingredients”. Δηλαδή ότι δεν μας κάνουν κακό στην υγεία τα μανιτάρια και εγκρίνονται ως τροφή! Δεν αναφέρεται βέβαια καμία απολύτως χρήσιμη για τον οργανισμό ιδιότητά τους, πόσο μάλλον φαρμακευτική. (Τελείως διαφορετική κατηγορία εγκρίσεων.)
Να σημειώσω ότι όλη σας η απάντηση βρίθει με κακοπροαίρετους χαρακτηρισμούς στους οποίους αντιπαρέρχομαι. Αν σας ενδιαφέρει η ενημέρωση του κοινού, προτείνω να επικεντρωθείτε στην ουσία και αφήστε τους χαρακτηρισμούς να δημιουργηθούν στο μυαλό των αναγνωστών. Ως τώρα όλα όσα έχετε παραθέσει απλά ενισχύουν τον αρχικό ειρμό του άρθρου μου. Δηλαδή ότι ο τρόπος που επικοινωνούν οι εταιρείες σε αυτόν τον κλάδο περισσότερο θολώνουν τα νερά παρά βοηθάνε.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΊΝΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΙΜΆΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ , ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΟΡΟΣ NOVEL FOOD ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ FUNCTIONAL FOOD ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ . ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΎΜΕ Κ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΠΩΣ H http://www.glycanova.com/ .
ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑΝΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΞΟΥΝ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ . ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΊΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΎΟΝΤΑΙ!!!!! ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΎΓΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΣΟΥΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΔΗ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΛΟΒΑΣΤΑΤΙΝΗ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟΤΟΥΣ ΣΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΆΦΟΡΟ????http://en.wikipedia.org/wiki/Lovastatin
ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1991 http://www.pubhort.org/isms/14/2/v14_p2_a47.htm
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΊΤΕ ΣΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ , ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ
ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΛΛΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ
ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΓΚΟΥΓΚΛΑΡΕΤΕ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΛΕΞΗ HEALTH BENEFITS OF LENTINULA EDODES KAI ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2.460.000 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ . ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ. http://www.azakidis.gr/site/prodinfo/biobran/biobranplus.htm
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ “ΜΙΛΑΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ” ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ENΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΝΤΙΝΟΥΛΑΣ .
Natural Product-based Agents: Poster Presentations – Proffered Abstracts
Abstract B79: Evaluation of active hexose correlated compound (AHCC) for the prevention or delay of tumor growth in human cervical cancer xenograft model
Judith A. Smith1, Lata Mathew1, Anjali Gaikwad1, Mona Jaffari1, Jusitn M. Julius1, Jusitn M. Julius1, Michael Frumovitz1 and John L. Dalrymple2
1University of Texas MD Anderson Cancer Center, Houston, TX
2UT Health Sciences Center at Houston Medical School, Houston, TX.
Purpose: Active hexose correlated compound (AHCC) is a mixture of polysaccharides, amino acids, lipids and minerals extracted from the culture of the basidiomycete mushroom Lentinula edodes (shiitake) that has been proposed to have many health benefits including both immunomodulatory and anti-tumor effects. In clinical studies AHCC has demonstrated numerous immunomodulating and potential restorative effects on natural killer (NK) cells, macrophages and cytokines. The objectives of this study were to evaluate if daily treatment with AHCC would eradicate human papillomavirus (HPV) 16/18 expression and prevent or delay cervical tumor growth using human xenograft mouse model.
Methods: Select
1. Λυπάμαι που σας κουράζω. Οι διαρκείς, εκτενείς και άμεσες απαντήσεις δείχνουν το αντίθετο!
2. Την “ημιμάθεια” θα την κρίνουν οι αναγνώστες μας. Τους οποίους επιμένετε να υποτιμάτε.
3. Λειτουργικό τρόφιμο δεν είναι φάρμακο. Κανείς δεν αντιλέγει ότι τα μανιτάρια έχουν θρεπτική αξία.
4. Κανείς δεν αμφισβήτησε το κύρος καμίας εταιρείας, αλλά δεν βλέπω και τον λόγο να δεχόμαστε a priori ότι μας σερβίρουν βέβαια.
5. Δεν έχει σημασία τι μάθημα διδάσκει ο Κος Ισραηλίδης. Αναφερθήκατε (παραπλανητικά κρίνω έτσι όπως το κάνατε) σε ένα βραβείο και εγώ διευκρίνισα (ορθώς) την κατάσταση στην οποία δόθηκε.
6. Η λοβοστατίνη βρίσκεται σε τροφές ΟΠΩΣ και στα πλευρώτους (αλλά όχι αποκλειστικά σε αυτά.) Στο άρθρο της Wikipedia που παραθέτεται λέει ευκρινώς ότι “It is recommended to be used only after other measures such as diet, exercise, and weight reduction have not improved cholesterol levels.”
7. Η λοβοστατίνη είναι τέλειο παράδειγμα όσων αναφέρω στο άρθρο μου, τα συμπεράσματα του οποίου για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται. Επειδή ακριβώς είναι χρήσιμη ουσία, υπάρχει βέβαια και σε φάρμακο (πχ Mevacor).
8. Μπορώ να γκουκλγάρω και “benefits of enema” ή “benefits of magic potions” και θα μου βγούνε πολλά αποτελέσματα. Αυτό δεν αποδεικνύει ότι έχουν αξία, απλά ότι έχουμε πρόβλημα ενημέρωσης.
Δυστυχώς η στάση σας δεν βοηθάει καθόλου. Η εργασία σας http://www.pubhort.org/isms/14/2/v14_p2_a47.htm έχει ένα ελάχιστο επιστημονικό ενδιαφέρον σε πρακτικό επίπεδο για καλλιεργητές. Αλλά απλά αποδεικνύει ότι ασχολείστε με τον κλάδο. Δεν σας δίνει κανένα δικαίωμα να απαξιώνετε την λογικότατη κριτική μου στις θεραπευτικές ιδιότητες των μανιταριών.
Όλα τα παραπάνω δικά μου επιχειρήματα είναι λογικά, συνάδουν με προηγούμενους ειρμούς μου και τα καταλαβαίνουν οι περισσότεροι αναγνώστες. Εσείς επαναλαμβάνετε μια ρητορική τύπου “δεν ξέρεις τι λες, σταμάτα”.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΛΟΓΟ ΚΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΡΘΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ 2 ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΥΝΙΣΤΏ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ
1. ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ . ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ .
2.Η ΛΟΒΟΣΤΑΤΙΝΗ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 3,4% ΕΠΙ ΞΗΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΟΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ. Ως ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΠΛΕΥΡΟΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ .
3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ .ΑΛΛΑ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ
4. Κανείς δεν αμφισβήτησε το κύρος καμίας εταιρείας, αλλά δεν βλέπω και τον λόγο να δεχόμαστε a priori ότι μας σερβίρουν βέβαια.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ.
5.ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟς ΙΣΡΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ .
6.-Δυστυχώς η στάση σας βοηθάει ΠΟΛΎ . ….- Η εργασία σας http://www.pubhort.org/isms/14/2/v14_p2_a47.htm έχει ένα μεγαλο επιστημονικό ενδιαφέρον ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. σε πρακτικό επίπεδο για καλλιεργητές ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
7. ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ – ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΕ ΚΥΡΙΕ.
ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.
Αργήσαμε αλλά κάπου φτάσαμε. Έτσι με λίστες γίνονται πολύ πιο συγκεκριμένα τα πράγματα. Πράγματι σήμερα το blog είχε μόνο 1700 επισκέπτες οπότε δεν έχει πολύ νόημα να το συνεχίσουμε. Συνήθως πιάνει 2-3 χιλιάδες αλλά βέβαια έχουν ένα σωρό άλλα πράγματα να διαβάσουν και δεν τους ενδιαφέρουν τα μανιτάρια.
Κάποια άλλη στιγμή θα το συνεχίσουμε βέβαια το θέμα. Οι άνθρωποι τρώνε μανιτάρια χιλιάδες χρόνια τώρα και από επιστημονικής άποψης έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα.
Καλό Σαββατοκύριακο.
επειδή δεν συμμετέχουμε στην συζήτηση (προσωπικά λόγω άγνοιας περί του θέματος) δεν σημαίνει οτι δεν διαβάζουμε (και δεν αξιολογούμε) όσα γράφονται.
Η επιχειρηματολογία, εκ μέρους της εταιρίας, πάσχει: αναφέρω ενδεικτικά το θέμα του βραβείου το οποίο τους εκθέτει αλλά και το θέμα της παρενέργειας της λοβοστατίνης, γι’ αυτό και στο τέλος τα “μάζεψε” λίγο.
απ’ οτι ξερω οι ιατροι ειναι ασχετοι οταν προκειται για διατροφη και βοτανολογια, ξερουν μονο να συνταγογραφουν φαρμακα και θεραπειες που εχουν μαθει απο τις φαρμακευτικες εταιριες.
Κάθε γιατρός πρέπει να έχει σκοπό να βοηθήσει τον/την ασθενή. Οι περισσότεροι αξιολογούν ότι τα βότανα δεν θα τους βοηθήσουν σημαντικά, εξού και δεν ασχολούνται περισσότερο φαντάζομαι. Προσωπικά έχω προβληματιστεί έντονα από τον τρόπο που πουλιούνται τα βότανα – περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ http://alexanderchalkidis.com/blog/?p=4097
οι περισσότεροι γιατροί ενδιαφέρονται για τα διαπλεκόμενα με τις φαρμακευτικές και λιγότερο για τους ασθενείς τους και το πόσο βλαβερά μπορεί να γίνουν τα χημικά φάρμακα για αυτούς.Ο γιατρός που σέβεται τον όρκο του Ιπποκράτη καταρχήν σέβεται αυτά που έχει διδάξει ο Ιπποκράτης.Η βοτανολογία υπάρχει από τότε που γνωρίζουμε ότι υπήρξε ο άνθρωπος, πριν τα φάρμακα.Μια καλή τακτική που συναντάμε σε ευσυνείδητους γιατρούς είναι να εφαρμόζουν αρχικά ανώδυνες τακτικές ίασης και να χρησιμοποιούν τη χημεία ως την τελευταία λύση.Οι γιατροί κάνουν λειτούργημα σαν τους παπάδες.Δυστυχώς και στην μία περίπτωση και στην άλλη η μειοψηφία είναι αυτή που κάνει την διαφορά
Αγαπητέ Φώτη μπερδεύεις λίγο τα πράγματα.Να είσαι ευτυχής που οι γιατροι δίνουν τα χημικά φάρμακα ( ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ )γιατι αλλιώς 8α είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε νέα σου αν πάθαινες κάποια σοβαρή ασθένεια ( ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ) και δεν σου δίναν για παραδειγμα ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ή ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ . Να σου πώ επίσης ότι ο παππούς μου πέθανε το 1940 από πνευμονια γιατι φυσικά δεν υπήρχε το κατάλληλο ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΟ . Εφόσον λοιπόν πιστεύεις τόσο πολύ στα βότανα , την επόμενη φορά που 8α αρρωστήσεις εσύ η κάποιος απότην οικογένεια σου , να μην επισκεφθεις κανένα ΓΙΑΤΡΟ ή ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ αλλά να απευθυνθεις σε βοτανολογους , ετσι ώστε να κανεις πραξη τα λεγόμενα σου
Επειδή παρακολουθώ το θέμα και των 2 θα θελα να πω, πως , όλα τα φάρμακα για όλες τις ασθένειες προέρχονται από τα φυτά, αυτό το ξέρουνε όλοι οι Καθηγητές Ιατροί , τώρα γιατί κάποιοι τους πειράζει ότι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΕΝΑ Η ΔΥΟ φυτά το οποίο το παράγουνε και κάνουν καλό στον άνθρωπο αυτό με κάνει να αναρωτηθώ και να πω , ότι είναι βαλμένοι από κάποιους για να κάνουνε κακό σε αυτόν που τα παράγει , και επειδή είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε γιατί αυτοί και όχι εμείς στο να κάνουνε παραγωγή , εδώ βλέπω ότι μεγάλοι επιστήμονες λένε ότι τα συγκεκριμένα μανιτάρια κάνουνε καλό στην λειτουργία ζωής του ανθρώπου και με παραδείγματα κιόλας , επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι πολλά φάρμακα που συνιστούνε πάρα πολλοί Καθηγητές Ιατροί μερικές φορές δεν μπορούνε να κάνουνε τον άνθρωπο καλά στην υγεία του, με αποτέλεσμα να γίνονται πειραματόζωα , για αυτό το λόγο αυτό που το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι γεννιούνται και μεγαλώνουν από τα υπάρχοντα της Μάνας Γης τα οποία αυτή μας αρρωστημένη και μετά μας δ έχετε στην αγκαλιά της που είναι το χώμα, οπότε , από όπου βγαίνει η αρρώστια εκεί υπάρχει και το φάρμακο της .
Όχι, δεν προέρχονται από τα φυτά “όλα τα φάρμακα”. Ούτε καν η πλειοψηφία. Ούτε καν σημαντικό ποσοστό των φαρμάκων δεν προέρχεται από τα φυτά.
Κανείς δεν αντιλέγει ότι τα μανιτάρια μπορεί να κάνουν καλό σαν μέρος μια ισορροπημένης διατροφής.
Αγαπητοι Κυριοι και Κυριες.
Εγω επεσα στην “παγιδα” ΠΡΙΝ διαβασω αυτο το Αρθρο – αντιπαραθεσεις.
Αγόρασα τα μισά από τα φαρμακευτικά που έχει το site στην Εύβοια.
Έχω να πω μόνο ΕΝΑ.
Χαίρομαι που δεν έπεσα όταν gouglarisa σε αυτό το καυστικό άρθρο.
Είδα ΤΡΟΜΕΡΟ καλό.
Και για πάσα αμφιβολία ότι κάνω διαφήμιση η κάτι τέτοιο, ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ άγνωστος με το κύριο στην Εύβοια.
Με εκτίμηση στην ενημέρωση
Κωτσας Αριστογείτων
6978391200
Αλήθεια? Τι λες αγαπητέ που ακριβώς είδες καλό ? Γιατί μας κρατάς σε αγωνία?
Λες και όλοι οι αρνητές ζείτε σε παράλληλο σύμπαν!Αναρωτιέμαι,κανείς σας δεν έχει ακούσει για εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας;απλή κοινή λογική να βάλεις,(φέρνοντας στο νου σου το ρόφημα από χαμομήλι) θα κατανοήσεις ότι έστω σε κάποιο βαθμό αυτοί οι εναλλακτική τρόποι θεραπείας έχουν βάση έναντι των χημικών σκευασμάτων που τόσες παρενέργειες δημιουργούν.Προκαλώ τον οποιονδήποτε έχει χοληστερίνη (ακόμα και ενδογενή)να πίνει κάθε μέρα ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά όχι για πολύ, για 2βδομάδες. Και να κάνει μετά εξετάσεις:τότε θα μπορέσει να κατανοήσει τη δύναμη των ¨βοτάνων¨.Απλά θα δει τα αποτελέσματα (στον οργανισμό και στην τσέπη του)αφού η πτώση των τιμών θα είναι ανάλογη αυτής μετά από τη λήψη (για αρκετούς μήνες) διαφόρων αμφιλεγόμενων σκευασμάτων που συνεχώς διαφημίζονται(βούτυρα,γάλατα,γιαούρτια κλπ).Όσο αφορά τα μανιτάρια,φυσικά και αποδεδειγμένα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.Οι οποίες αποδεικνύονται όχι με το μπλα μπλα μπλα αλλά στην πράξη.Αν δοκιμάσεις σι τάκε ή γανόδερμα (καθαρό όχι σκεύασμα) τότε θα καταλάβεις τη διαφορά στον οργανισμό σου.
Αν μου παραθέσετε κάποια επιστημονική μελέτη που να υποστηρίζει όσα γράφετε θα εντυπωσιαστώ. Οι επιστήμονες βέβαια ψάχνουν καθημερινά για τέτοιους συσχετισμούς. Αν υπάρχει κάποιο βότανο το οποίο να ρίχνει την χοληστερίνη, να είστε σίγουρος ότι θα απομονώσουν την δραστική ουσία και θα το κυκλοφορήσουν σαν σκεύασμα το συντομότερο βέβαια!
Επειδή τέτοια θέματα δεν λύνονται με σχόλια αλλά με επιστημονικές μελέτες, η πρόκληση που μου απευθύνατε έχει ήδη απαντηθεί. Τα κάνουν όχι με έναν αλλά με χιλιάδες ανθρώπους και δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Αυτό λέγεται αντικειμενική επιστημονική μελέτη.
Αγαπητέ ΦΩΤΗ δεν γνωρίζω με τι ακριβώς ασχολήσαι αλλα όταν συζητάς ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ και ΙΑΤΡΙΚΑ θέματα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και μην δίνεις αυθαίρετα οδηγίες χρήσης ουσιων ( και δοσολογία αν είναι δυνατόν ) . Ο ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ και το ΤΖΙΝΤΕΡ έχει αποδειχθεί ότι έχουν ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΩΝΩΔΗ ΔΡΑΣΗ παρόμοια με το ΜOVATEC . H δοσολογία όμως καθώς η χρήση των μπαχαρικων αυτών δεν εμπόδισε παγκοσμίως να έχουμε ΠΡΩΤΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ τα ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ . Να σου πώ λοιπόν ότι από τότε που χρησιμοποιήθηκαν οι ΣΤΑΤΙΝΕΣ ως φάμακο για τη μείωση της ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ οι πιο πάνω θάνατοι μειώθηκαν κατά 40% !!!!! . Τι έχεις να πείς γι’αυτό? 8α σύστηνες στον πατέρα σου να κόψει το φάρμακο για τη χοληστερίνη και να τρώει ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ?
παρακαλω γιατι εσβησες το σχολιο μου?????
επιλεκτικη πληροφορηση Mr PHD
Δεν σβήνω σχόλια. Απλά είχε κολλήσει για έγκριση επειδή ήμουν διακοπές! ; )
Πιο πολύ πικρία κάποιου ιατρού – ιατρών μου φαίνεται παρα επιστημονική προσέγγιση. Τα βαθύτερα αίτια ποια είναι; δεν προτειμούν οι πελάτες ασθενείς την συμβατική ιατρική και έχουν ταση προς εναλλακτική αντιμετωπιση; Τελος πάντων είναι γελείο να προσπαθούμε να απο δείξουμε οτι τα βότανα και τα superfoods έχουν θετικές επιδράσεις στην υγεία. Πάντως θα πρέπει να τηρείται δοσολογία. Μόνο και μόνο οτι η συντρηπτική πλειοψηφία των φαρμακευτικών χημικών ενωσεων είναι χημικές ενώσεις που βρίσκονται στην φύση τα λέει όλα, μην ανοίξουμε ξύλινη γλώσσα προδρομών ενώσεων και βιοχημικών μονοπατιών. Σίγουρα υπάρχουν ισχυρισμοί υγείας εκτός νομικού πλαισίου σε ορισμένες περιπτώσεις αλλα αυτό είναι άλλη ιστορία…
Nα συμφωνήσω απόλυτα με τον διαχειριστη του site. Η αρλούμπα και η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο παει σύννεφο . Αυτό δεν 8α ήταν κακό αν δεν γινόταν στον χώρο της υγείας . ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ για τα θαυματουργα δήθεν βότανα δεν υπάρχει. Και σαφώς σ’αυτά που υπάρχει η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ και οι ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ τα έχουν προσφέρει στους ασθενεις . π.χ Centella asiatica σκευασμα mandecasol( AΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ) .Oσο για το συνήθες επιχείρημα ότι αυτα τα βότανα χρησιμοποιούνταν στην παλαια ,πολυ παλαια εποχη , να σας υπενθυμίσω ότι τότε ο μέσος όρος ζωής ήταν 35-40 χρόνια!!!!!!
βλέπω οτι εξακολουθείτε οι περισσότεροι να μην κατανοείτε την χρησιμοτητα των βοτάνων/μανιταριών στην καθημερινή σας ζωή ( κρίμα για εσάς) και να στοχοποιείτε μια κατηγορία προιοντων που πραγματικά κάνει πολύ καλό σε όλους αυτούς που τα καταναλώνουν .
Απαντώ στο κύριο που μας προτρέπει να πάμε σε βοτανολόγο να θεραπεύσουμε μια ασθένεια. Και φυσικά αγαπητέ κύριε ΔΕΝ θα πάμε σε βοτανολογο να θεραπευσουμε την ασθένειά μας. Εάν όμως μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από τα σκα.. του καθημερινού μας διαιτολογίου που μας πασάρουν οι πολυεθνικές με “λεντινούλα από την Ευβοια ” ( ή με τις τόσα άλλα ελληνικά προιοντα αντίστοιχα με την λεντινούλα) στο γιατρό μπορεί να μην πηγαίναμε σχεδόν ΠΟΤΕ. Συνεχίστε να πίνετε κρύο έτοιμο τσάι των πολυεθνικών και μην αγοράζετε τσάι του βουνου γιατί είστε κατά των βοτάνων . Συνεχίζετε να βάζετε τοξίνες στο οργανισμό σας μέσω της διατροφή σας και τότε πραγματικά θα χαίρετε η χημική βιομηχανία φαρμάκων και μαζί της η τσέπη των πολυεθνικών.
Καλημέρα σας και απο μένα. Προσωπικά αυτές οι διεπιστημονικές διαμάχες είναι ωραίες ευκαιρίες για ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, δεν είμαστε ξερόλες πάντα σου δίνεται η ευκαιρία να μάθεις ακόμα και από ένα παιδί.
Οι πολλοί τίτλοι μερικές φορές μας εμποδίζουν να σκεφτόμαστε ορθολογιστικά απλά και πολλές φορές υπάρχουν προβλήματα που η λύση τους απαιτεί απλή διανοητική λειτουργία σε χαμηλές στροφές. Πολλές επιχειρηματικές ιδέες ξεκίνησαν απο απλή παρατήρηση.
Τέλος πάντων κανείς δεν διαφωνεί ότι κάποια μανιτάρια και κάποια βότανα έχουν αναπάντεχα καλές επιδράσεις σε ζωικούς οργανισμούς κατ’επεκτασή ίσως να αφορούν και τον άνθρωπο κάποιες περιπτώσεις. πχ αξιόπιστη πληροφορία http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3443885 και πάρα πολλές άλλες για εκατοντάδες βότανα και δραστικές ουσίες που απαντώνται στην φύση αυτούσιες και σταθερές. Το 80% των φαρμάκων βασίζεται σε αυτούσιες χημικές ενώσεις φυτικών οργανισμών.
Η χημεία πολύ σημαντική επιστήμη μαζί κε την βοήθεια συγγενικών κλάδων διαχειρίζεται αυτό τον πλούτο και τον επεκτείνει δημιουργώντας καθαρά εργαστηριακής προελεύσεως ενώσεις, κατασκευάσματα. π.χ είμαι υπέρ χημειοθεραπειών συνδυάζοντας μονοκλωνικά αντισώματα. Δεν τα δαιμονοποιώ όλα, δεν είμαι φυσιολάτρης παγανιστής. Όμως τα βότανα μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά κυρίως και θεραπευτικά. (είναι κακό να δαιμονοποιούμε τις θεραπείες των βοτάνων όπως έκαναν κάποιοι και για τα αποτελέσματα του βελονισμού που αποτελεί κρατικά επίσημη ιατρική ειδικότητα σε νοσοκομεία Γερμανίας αλλά και αλλού και έχοντας ενα τεράστειο ιστορικό καταγεγραμμένο υπόβαθρο όπως και η βοτανολογία)
Η διαχείριση αυτή όμως εκτός απο τις βοτανικές γνώσεις των γεωπονικών επιστημών απαιτεί σίγουρα και ιατρικές γνώσεις σε επίπεδο αποφοίτησης ιατρικής σχολής, οι συνεργηστικές αλληλεπιδράσεις είναι τόσες που μπορούν αυτές οι ουσίες που εμπεριέχονται στα βότανα να δημιουργήσουν παρενέργειες με κατάληξη πολλές φορές και το θάνατο. Άρα λέμε ναι, αλλα απο ειδικούς, τήρηση δόσεων κτλ…
Δυστυχώς υπάρχουν και οι νόμοι του εμπορίου και των χρημάτων που θα μας φέρουν μπροστά σε κακής ποιότητας βότανα, οξειδωμένων και κατεστραμμένων φυσικών προϊόντων που απαιτούν συγκεκριμένες συνθήκες διατήρησης κ.α. Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για τα θεραπευτικά οφέλη προϊόντων τροφίμων, υπάρχει νομολογία και είναι συγκεκριμένη για τις επισημάνσεις των τροφίμων. Βέβαια σε αυτή την χώρα ποιον να πρωτο προλάβεις που παρανομεί ακούσια ή εκούσια.
Μερικές φορές τα πράγματα είναι απλά και άλλες φορές πολύπλοκα, οι διεπιστημονικές συνεργασίες θα δημιουργήσουν επιτεύγματα για την βελτίωση της ζωής μας, ας αφήσουμε τις ιδιοτέλειες και τους εγωισμούς και ας δημιουργήσουμε έργο, ας προσφέρουμε στην κοινωνία, εθελοντισμός, αλληλεγγύη, προσφορά όσο μπορούμε ας κάνουμε και εμείς τα επαγγέλματα μας λειτουργήματα, και όσοι τα έχουν όσο αντέχουν ας τα διατηρούν, ως λειτουργήματα.
καλή συνέχεια, υγεία σε όλους και ας αφιερώνουμε λίγα λεπτά και στους εαυτούς μας. Για να αγαπήσουμε ότι άλλο, πρέπει να αγαπήσουμε πρώτα εμάς.
Απο ενα Γεωπόνο του τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γ.Π.Α.
Psammotettix confinis
Αναφέρεστε σε μια συγκεκριμένη (και μόνο) μελέτη, για την οποία έχω ήδη απαντήσει εκτενώς. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι
1. Τόσα χρόνια δεν έχει παρουσιαστεί άλλη “απόδειξη”
2. Τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί ο μηχανισμός στον άνθρωπο (ή καν σε θηλαστικά);
3. Τόσα χρόνια οι υποστηρικτές του συγκεκριμένου μανιταριού δεν έχουν βρει κάτι παραπάνω;
4. Τόσα χρόνια δεν έχει αντιγράψει το ενεργό συστατικό κάποια φαρμακοβιομηχανία;