Και επειδή η νοημοσύνη είναι πολύπλοκο πράγμα, να το κάνω πιο συγκεκριμένο. Ο περιορισμός στο μέγεθος των Tweets βοηθάει ανθρώπους με άνεση στην γλώσσα. Ένα χαρακτηριστικότατο σημερινό παράδειγμα τα υποκοριστικά. Έγραφα αλλού (ή μάλλον τα έχωνα για να ακριβολογούμε) ότι στο Facebook ειδικά, μερικές (ιδιαίτερα γυναίκες) επιδίδονται σε ένα κυνηγητούλι ψάχνοντας την πιο γλυκούλα υπερβολικίτσα χρησιμοποιώντας απανωτά υποκοριστικούλια.
Με 140 χαρακτήρες περιορισμό, το “-άκι” είναι το πρώτο πράγμα που φεύγει. Εκτός κι αν γίνει θέμα για παιχνίδι. Δείτε δίπλα τα πιο πρόσφατα παραδείγματα στην τύχη όπως τα ψάρεψα πριν λίγο στην τύχη. Δεν είναι γλωσσικός ρατσισμός, απλά διαφοροποίηση. Μερικοί άνθρωποι σέβονται την επικοινωνία περισσότερο από τους άλλους και ο περιορισμός του Twitter μάλλον μας βοηθάει. Μπορεί στο σχολείο να μας προέτρεπαν να γράψουμε έκθεση “3 σελίδες” (με το κιλό) αλλά ο σύγχρονος κόσμος δεν λειτουργεί έτσι.
Κρατήστε λοιπόν τα ζουζουνάκια σας, τα μωρουλίνια σας και τις φακούλες (sic) στο Facebook. Προτιμώ τα greeklish και την “κακοποίηση” της γλώσσας με λατινικούς χαρακτήρες από αυτά.