Αυτή είναι η αστεία πλευρά του θέματος. Η ταυτότητα (μπορεί να είναι και αληθινή) ενός μουσουλμάνου με αυτό το όνομα. Πιο αστεία θα είναι βέβαια αν είναι αλήθεια να πιαστεί ο εξυπνάκιας που το έβγαλε στο διαδίκτυο. (Εσάς θα σας άρεσε;)
Αλλά ο ρατσισμός είναι ύπουλο πράγμα. Επειδή είμαστε μια γενιά που έχει ξεχάσει πως είναι να ζεις σε μαχαλάδες, εδώ οι Χριστιανοί, εκεί οι τσιγγάνοι, παραπέρα κάποιοι άλλοι όπως πριν λίγα χρόνια (των παππούδων μας) σε όλη την χώρα.
Δείτε για παράδειγμα αυτή την αναφορά του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την φυματίωση. Εμείς και οι άλλοι. Η φυματίωση είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο εντοπίζεται το πρόβλημα.
Το politically correct σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να μην βοηθάει στην άμεση επικοινωνία. Αλλού χλεύαζα τα Facebook βίντεο πολιτικού κόμματος για το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Πολιτικά είναι “καυτή πατάτα”. Μερικοί πιστεύουν ότι το πρόβλημα διογκώνεται. Δεν είναι η μόνη αλήθεια. Καθώς περνάει ο χρόνος και συνηθίζουμε όλοι μια νέα κατάσταση, οι “αλλοδαποί” γίνονται λιγότερο ξένοι. Ακόμα και για τους φοβικούς ρατσιστές.
Τα προβλήματα υγείας όπως η φυματίωση είναι εξαιρετική ευκαιρία να ξαναβρούμε στοχοπροσήλωση και να θυμηθούμε ότι είμαστε όλη μαζί σε αυτή την ευλογημένη χώρα.
Aπόσπασμα από το κείμενο που αναφέρω:
“Όσον αφορά στα δηλούμενα κρούσματα σε Έλληνες, κ το ποσοστό επί του συνόλου των δηλουμένων κρουσμάτων σημειώνει πτωτική τάση. Αντίθετα στα δηλούμενα κρούσματα σε αλλοδαπούς η τάση είναι ανοδική (Διάγραμμα 1& Διάγραμμα 2). Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι από μελέτες που έχουν γίνει, όπου υπολογίζεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φυματίωσης μέσω της κατανάλωσης αντιφυματικών φαρμάκων, έχει καταδειχθεί ότι υπάρχει σημαντική υποδήλωση των κρουσμάτων της νόσου. Επίσης, δε γνωρίζουμε με ακρίβεια το ποσοστό αύξησης του αριθμού των ατόμων αλλοδαπής εθνικότητας από το 2004 έως το 2010.Έτσι δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε σε τι ποσοστό η πτωτική τάση των κρουσμάτων οφείλεται στην υποδήλωση και σε ποιο ποσοστό η αυξητική τάση στους αλλοδαπούς οφείλεται και σε πιθανή αύξηση του πληθυσμού τους κατά το τελευταία χρόνια.
Συνολικά, το χρονικό διάστημα 2004-2010, το 64,1% του συνολικού αριθμού των δηλωθέντων κρουσμάτων ήταν Έλληνες, το 34% ήταν αλλοδαπής εθνικότητας, ενώ για το 1,9% των κρουσμάτων δεν ήταν γνωστή η εθνικότητα (Διάγραμμα 3).
Τα περισσότερα κρούσματα της νόσου στους Έλληνες καταγράφηκαν στην ηλικίες 65 ετών και άνω…”
Ας μην το παρακάνουμε με πολιτική ορθότητα. Αλλά εδώ είναι ρατσιστικά και προκλητικά στρεβλωμένα τα γραφόμενα. Και – κυρίως – δεν βοηθάνε καθόλου με εποικοδομητικές προτάσεις για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.