Το γαϊτανάκι ξεκίνησε με έναν κισσό που απειλούσε να αναρριχηθεί σε όλη την πλευρά του σπιτιού. Όταν ανέβηκα στην πιο ψηλή σκάλα για να τον αντιμετωπίσω είδα μια τεράστια σειρά μυρμήγκια να περνάνε έξω από το παράθυρο της κουζίνας. Δεν είχαν μπει ποτέ μέσα (εδώ τρόποι αντιμετώπισης των μυρμηγκιών αν έχετε πρόβλημα). Αφού πολέμησα τον κισσό με έπιασε η περιέργεια. Που πάνε;
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1gbpHbkC0FY]
Στο έβδομο περίπου λεπτό ένα ενδιαφέρον γύρισμα (έγινε στον Διόνυσο!) με την σχέση
μυρμηγκιών, αφιδίων και πασχαλίτσας. Για ιστορικούς λοιπόν λόγους έπρεπε να το ψάξω και η αναζήτηση με οδήγησε στην στέγη του σπιτιού μου.
1. Τα πούσια που μαζεύονται εκεί είναι κατ’αρχάς κίνδυνος πυρκαγιάς. Όταν πλησιάσει η φωτιά το σπίτι αναφλέγονται και μόνο από την θερμοκρασία, δεν χρειάζεται να πεταχτεί κουκουνάρι (δημοφιλής μύθος) ή φλόγα.
2. Όταν χρονίσουν τα πούσια και ότι άλλο βρεθεί εκεί γίνονται πρόσφορο έδαφος για να μεγαλώσουν μέχρι και φυτά.
3. Η στέγη είναι βέβαια και εξαιρετική πύλη εισόδου για κλέφτες (ανάλογα με τον σχεδιασμό του σπιτιού).
4. Άλλοι κλέφτες που έχουν τύχει να μπούνε από την στέγη στο σπίτι μου ήταν οι αρουραίοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν κλαδιά από δέντρο στον κήπο του γείτονα τα οποία κρέμονται πάνω από την στέγη μου για να περάσουν και στη συνέχεια κατέβηκαν στο μπαλκόνι!
5. Κατά τον έλεγχο της στέγης φροντίστε να προσέξετε μην μαζεύονται πουθενά νερά και κλείστε καλά τις μπουκαπόρτες γιατί αλλιώς μπορεί να γυρίσετε από διακοπές και να βρείτε την καλοκαιρινή μπόρα όλη στο σαλόνι σας.
Τελικά τα μυρμήγκια δεν έψαχναν φαγητό αλλά οικοδομικά υλικά για την φωλιά τους.
Comments are closed.