Λέμε για τις κωλοτούμπες του Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά οι original άρχοντες του είδους είναι βέβαια οι άνθρωποι της Apple. To 2007 o Steve Jobs κορόϊδευε τα πενάκια. “Ποιος τα χρειάζεται αυτά;” είπε στο λανσάρισμα του iPhone. “Μια που σου τα δίνουν, μια που τα χάνεις.” Ως άρχοντας της προπαγάνδας, ήθελε απελπισμένα να μεγαλώσει στο μυαλό των θυμάτων του την διαφορά μεταξύ του δικού του τηλέφωνου και των άλλων που προηγήθηκαν. Προηγήθηκαν. Γιατί η Apple δεν πρωτοπορεί. Αντιγράφει με στυλ!
https://youtu.be/4YY3MSaUqMg
Ο άνθρωπος ήταν ψευταράς μεγαλύτερος του Πινόκιο. “We have invented a new technology, called multi touch”. ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΑΛΕΡΤ! Μερικοί, μερικοί που πουλάγαμε οθόνες αφής μια δεκαετία πριν βγει να πει το κομμάτι του ξέραμε πολύ καλά ότι η Apple απλά χρησιμοποίησε υπάρχουσα τεχνολογία. Η Apple δεν κάνει εφευρέσεις. Με παρόμοιο τρόπο, ακόμα και τα ψάρια στο κοινό το 2015 γέλασαν αυθόρμητα όταν η Apple, χωρίς τον Πινόκιο αυτή την φορά, ανακοίνωσε …. Apple Pencil! “Whatever you need to do, Apple Pencil is easy to use but impossible to put down” λέει η ιστοσελίδα.
Τι άλλαξε; E, o Jobs δεν είχε πάει σε όσα συνέδρια είχα πάει εγώ σχετικά με τεχνολογίες οθονών και αφής. Στο πασάλειμμα – προσέγγισή του, στην βιασύνη του να βγάλει ένα iPhone, ε, είπε και καμιά βλακεία παραπάνω για να πουλήσει. Ακόμα και η Apple το περιγράφει έτσι: “the best tool to reach for when you need pixel‑perfect precision”. Για πολλοστή φορά αντέγραψε την Samsung η οποία είχε πλασάρει δυναμικά το Galaxy Note. Το πενάκι δεν εξαφανίστηκε ποτέ και τώρα κάνει come back. Βέβαια όταν βρίσκεις οκταπύρηνο κινητό Android με 6000άρα μπαταρία, δυο κάμερες, 4/64GB κοντά στα 100 ευρώ, πως να χωνέψουν το πρόσθετο κόστος για πενάκι της προκοπής; Και πες, ειδικά στα Android που υπάρχει κοινό, ότι το χωνέψουν το κόστος, ποια τεχνολογία θα νικήσει; Εγώ που χρησιμοποιώ ταμπλέτα πολλά χρόνια, δεν ανέχομαι αυτές τις παθητικές. Το σωστό πενάκι έχει διάδραση για να μπορεί να αντιλαμβάνεται λεπτομέρειες στην κίνηση, για να έχει άμεση απόκριση, να θυμάται ρυθμίσεις. Μία μόνο εταιρεία τα έχει όλα αυτά.
H Apple (εννοείται!) έκανε τα δικά της, βασικά παραλλαγές σε υπάρχουσες τεχνολογίες, έτσι για να μην είναι συμβατή. Όπως έκανε στο bluetooth με τα ακουστικά, ένα μικρό πασάλειμμα για να σας αναγκάσει να πληρώνετε τριπλή τιμή. Η Microsoft το αγαπάει το θέμα σταθερά και αγόρασε την N-Trig πρόσφατα αλλά απέτυχε στις προσπάθειές της να περάσει δικό της πρότυπο. Μικρότερες εταιρείες σαν την Goodix ή την Waltop δεν μπορούν. Και λύσεις σε Bluetooth όπως της Adonit βασικά δεν φτάνουν τεχνολογικά εκεί που χρειαζόμαστε, εξαρτώνται από το λειτουργικό. Οπότε μένει η Wacom, η βασίλισσα του χώρου και ευτυχώς το χειρίστηκε σωστά το θέμα. https://universalstylus.org όλοι (που δεν είναι χαζοί) σε μια ομάδα, σε ένα πρωτόκολλο. Και η Google μπήκε στο παιχνίδι προχθές.
Ακόμα και ο Πινόκιο θα ζοριζόταν να απαντήσει τώρα.
σ ω σ τ ο ς
“o Jobs δεν είχε πάει σε όσα συνέδρια είχα πάει εγώ σχετικά με τεχνολογίες οθονών και αφής”
xaxaxa
Επικό σκουπιδο-ποστ.