Είναι ο εφιάλτης του κάθε πάροχου υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με το “χτίσιμο” ενός brand. “Ναι, μόλις στείλετε το υλικό…” Δεν μπορείς να φτιάξεις μια ιστοσελίδα από το τίποτα. Ούτε μια εταιρική ταυτότητα από την φαντασία σου. Αν δεν έχεις κείμενα, φωτογραφίες, κατηγορίες…κάτι για να αρχίσεις τουλάχιστον. Φανταστείτε λοιπόν όταν προσπαθείς να πας ένα βήμα παραπέρα με καθημερινό και φρέσκο υλικό σε blog.
Συνήθως λοιπόν όταν κάποιος βλέπει ένα case study όπως αυτό του δασικού χωριού που έχω αναπτύξει σε προηγούμενα άρθρα (εδώ περί blog και εδώ περί facebook) αντιδρά αμέσως: “Ναι, αλλά εσύ είσαι συγγραφέας! Εγώ πως να γράψω όλα αυτά τα πράγματα τόσο ωραία;” Ή “καλά, που τα σκέφτεσαι όλα αυτά;” σαν να είμαι κάποιος μάγος πολυγνώστης.
Κάθε επιχείρηση έχει έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών, γνώσης και άποψης. Απλά πρέπει να τον ψαρέψεις! Φυλλάδια, παλιές συμμετοχές σε εκθέσεις, κάτι παλιές σημειώσεις, φωτογραφίες, υλικά που έχουν στείλει προμηθευτές, γράμματα πελατών, αποκόμματα, κλαδικά έντυπα. Για να μην τα έχουν πετάξει, μάλλον κάποια αξία έχουν σαν πληροφορία ή αισθητική. Έπειτα είναι η καθημερινότητα μια επιχείρησης. Εισερχόμενα μηνύματα, συναντήσεις με προμηθευτές, εκθέσεις…ακόμα (ή ειδικά) τα παράπονα των πελατών. Οι ιστοσελίδες που είδαν ή που βλέπουν καθημερινά τα στελέχη της εταιρείας.
Μια ιδιαίτερα χρήσιμη πηγή πληροφοριών είναι η σωστή παρακολούθηση των media. Και όχι μόνο online. Με σύστημα reputation monitoring για παράδειγμα όχι μόνο ενημερώνεσαι για οτιδήποτε ειπωθεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και online σε πραγματικό χρόνο, αλλά μπορείς και να τα χρησιμοποιήσεις σαν υλικό.
Comments are closed.