Το δέχομαι σαν πρόκληση. Σκεφτείτε ένα θέμα οποιοδήποτε θέμα ή επαγγελματικό χώρο και μπορώ να φτιάξω έναν από τους κορυφαίους σε επισκεψιμότητα σχετικούς διαδικτυακούς χώρους σε έναν χρόνο. (Προφανώς πρέπει να βάλω μερικά ψιλά γράμματα για 5-6 τομείς που είναι ιδιαίτερα καλά «πιασμένα» εδώ και χρόνια.)
Με διασκεδάζουν βέβαια και εμένα οι διάφορες ανακυκλωμένες λίστες «ειδικών» σε θέματα blogging. Μεταφράζουν από τα αμέτρητα αμερικανικά κυρίως άρθρα. «Τα δέκα πράγματα που πρέπει να προσέχετε» ή «τα πέντε καλύτερα εργαλεία»… Αλλά ακόμα και όσοι ξοδεύουν ώρες ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, ακόμα και οι (λίγοι) που ξέρουν το όποιο θέμα από πρώτο χέρι λεφτά δεν βλέπουν. Καταλήγουν λοιπόν σαν αυτοπροβολή. Η οποία όμως δεν μεταφράζεται σε έσοδα. Σαν μικρά εργατικά έντομα, περιδιαβαίνουν μέρα νύχτα το διαδίκτυο και προσφέρουν ελληνικό περιεχόμενο που λείπει. Για το τίποτα! Να προσφέρω μια και μόνη συμβουλή λοιπόν βάση πρόσφατης εμπειρίας μου στο περιεχόμενο.
Aino.
Δείτε το apofasi.wordpress.com . Είναι ένα blog που κάνει θέμα τα media. Απλά τυχαίνει να έχουν θέμα τους πολιτικούς. Θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε άλλο θέμα. Αποφασίστε έναν χώρο (αν δεν σας έρχονται ιδέες, σφυρίξτε μου – έχω χιλιάδες!) και βάζετε το Aino να τον παρακολουθεί. Δεν χρειάζεται καν να ξέρετε κάτι γύρω από το θέμα. Θα μάθετε από τα αποτελέσματα. Ας κάνουμε login να σας το δείξω στην πράξη:
Το πρώτο, τεράστιο πλεονέκτημα σας κοιτάει κατάμουτρα. Τηλεοπτικές αναφορές . Ακόμα και με θέμα τους πολιτικούς που πληρώνουν υπηρεσίες αποδελτίωσης, το YouTube κανάλι της «Απόφασης» είχε ένα σωρό θέματα που δεν μπορείς να βρεις αλλού online. Αρκεί αυτό. Δεν χρειάζεται να ξέρω ή να αξιολογήσω, απλά προσφέρω μια χρήσιμη υπηρεσία. Την ίδια λογική ακολουθούμε και στο ραδιόφωνο (εξαιρετικά υποτιμημένο μέσο).
Όχι, δεν αρκεί να κάνετε μια αναζήτηση στο Google και να βρείτε «κάτι» να γράψετε. Γιατί την ίδια αναζήτηση μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε. Αλλά το Aino σας δίνει ένα εξαιρετικό εργαλείο που δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και λύνει αυτό το πρόβλημα με τον καλύτερο τρόπο. Impact analysis. Κάθε μέρα, δυναμικά, βλέπετε μια λίστα με τα πιο «σημαντικά» θέματα της ελληνικής επικαιρότητας. (Πατήστε εδώ για να καταλάβετε πως λειτουργεί και εδώ για παραδείγματα χρήσης του.) Έτσι ξέρετε που να απευθύνετε το άρθρο σας και προς τα που να το κατευθύνετε.
Στα θέματα web και social media μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας αντίστοιχη δουλειά αλλά με πολύ κόπο και χωρίς την νοημοσύνη του Aino. Δηλαδή δεν θα βλέπετε συμπεράσματα , μόνο δεδομένα. Τα οποία τα βλέπουν όλοι. Και για τα οποία αποκλείεται να επισκεφτούν το blog σας!
Φαινεται πολυ καλο ομως 100 ευρω τον μηνα δεν ειναι πολλα; 🙂
Που σου ήρθαν τα 100 ευρώ τον μήνα; Νομίζω ότι οι χρεώσεις της Qualia εξαρτώνται πολύ από το project. Τέλοσπάντων το κόστος ενός συστήματος reputation monitoring πρέπει να το συγκρίνεις με κάτι. πχ αριθμό κλικ που θα σου έφερνε το αντίστοιχο κόστος σε AdWords. Ή και πιο “δύσκολα” επιτεύγματα όπως το να γίνεις το σημείο συγκέντρωσης ανθρώπων που ενδιαφέρονται για ένα θέμα, ή ότι θεωρείσαι ο ειδικός. Εξαρτάται από το project.
Συμφωνούμε ότι ένα εργαλείο μπορεί να σου δώσει το προβάδισμα αλλά δεν είναι υπερβολικό να προσπαθείς να μας πείσεις ότι με ένα εργαλείο μπορείς να γίνεις ο ειδικός σε ένα θέμα χωρίς να είσαι;
Καλημέρα και ευχαριστώ για την παραπομπή. Ιδιαίτερα αφού διαφωνείς!
Επειδή είσαι στον χώρο της τεχνολογίας νομίζω ότι υποτιμάς πόσοι άλλοι τομείς υπάρχουν στους οποίους το επίπεδο διαδικτυακής πληροφόρησης είναι εξαιρετικά χαμηλό ή ανύπαρκτο στα Ελληνικά. Το Aino μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολη την εύρεση σχετικών πληροφοριών για κάποιον που δεν ξέρει αλλά και να “συσκευασει” υλικά (πχ video, audio clips) τα οποία αλλιώς είναι τεχνικά πρόβλημα να το κάνεις. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι σε πολλούς τομείς, αυτό αρκεί.
Όταν βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό διαδίκτυο και υπάρχει πληθώρα καλής πληροφόρησης βέβαια δεν θα είναι τόσο εύκολο. Αλλά για αυτό έχει εργαλεία με “νοημοσύνη” τα οποία θα αποδειχθούν ίσως κρίσιμα.
Θα συμφωνήσω με τον Κο. Χαλκίδη ότι ΔΕΝ είναι πολλά τα €100 για τη δουλειά που κάνει, τη «συσκευασία των υλικών» … και την μοντέρνα αποδελτιοποίηση.
Πολλές εφημερίδες (αν όχι όλες) πληρώνουν κάθε μήνα αβέρτα-κουβέρτα τα ΑΠΕ-ΜΠΕ, NYTimes κ.α. κανάλια ειδήσεων για να πάρουν και να μεταφέρουν/μεταφράσουν τις ειδήσεις στα δικά τους μέσα. Το AINO (χωρίς να το έχω δουλέψει) φαίνεται ότι δεν σου δίνει έτοιμο το κείμενο για αναδήμοσίευση αλλά «τροφή» για να δημιουργήσεις πρωτότυπα και «unique» άρθρα διαφοροποιόντας σε από την μάζα…
Επί τας ευκαιρίας, κε. Χαλκίδη, αναδημοσιεύσαμε το άρθρο στο OEM.gr σας με τίτλο «Πως να αποκτήσετε την κορυφαία ιστοσελίδα στον χώρο σας μέσα σε έναν χρόνο».
(http://oem.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=2432:pos-na-apokteisete-tin-koryfaia-istoselida-sto-xoro-sas-mesa-se-ena-xrono&catid=20:epikairotita&Itemid=47)
Ίσως έπρεπε να εξηγήσω περισσότερο τα πρακτικά θέματα, το interface κλπ. Σίγουρα δεν είναι εργαλείο για όλους αλλά σίγουρα για τους επαγγελματίες του χώρου είναι κεντρικό σημείο αναφοράς. Υποτιμούμε συχνά οι “κομπιουτεράκηδες” πόσα πράγματα γίνονται σε άλλα ΜΜΕ τα οποία επηρεάζουν τον κόσμο.
Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση, τιμή μου!
Δείχνει ότι μπορεί, και ίσως αξίζει τα 100 ευρώ το μήνα. Το bugdet είναι η ειδοποιός διαφορά που διαχωρίζει το πετυχημένο Blog από το ερασιτεχνικό.