Μερικές εταιρείες έχουν meeting-mania. Μερικοί επιχειρηματίες (ειδικά οι αυτοδημιούργητοι) τις αποφεύγουν με επιμέλεια. Δεν υπάρχει γενικός “σωστός” κανόνας αλλά επικοινωνιακές συνθήκες που υπαγορεύουν αν είναι απαραίτητη μια συνάντηση. Γιατί να κάνουμε συνάντηση, τι περιμένουμε να είναι το αποτέλεσμα; Μερικοί τρόποι διερεύνησης:
1. Τι είδους συνάντηση χρειαζόμαστε; Θέλουμε να κατεβάσουμε ιδέες, να λύσουμε προβλήματα, να συμβιβάσουμε διαφορετικές ρότες;
2. Μήπως είναι καλύτερα για όλους να την κάνουμε τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά; (βλέπε εικόνα και τον σχετικό σύνδεσμο.) Στο γραφείο ή κάπου αλλού;
3. Ποιοί πρέπει να είναι στην συνάντηση; Όχι “γιατί όχι, ας έρθει και αυτός/η”! Με ποιά σύνθεση είναι πιο πιθανό να πετύχουμε τον σκοπό της συνάντησης; Ποιός/ποιά θα κάνει τι ακριβώς; (Σημειώσεις, προετοιμασία, καθοδήγηση κουβέντας.)
4. Τι αποφάσεις πρέπει να πάρουμε πριν το τέλος της συνάντησης και πως θα επιλύσουμε διαφορές απόψεων;
Δεν είναι απαραίτητο τα παραπάνω να είναι “σοβαρά” και “επίσημα”. Είναι εξαιρετικά καλός και βάσιμος λόγος για μια συνάντηση “σε πεθύμησα και θέλω να τα πούμε έτσι γενικώς”!