Το πραγματικό, τεράστιο πλεονέκτημα των υπηρεσίων Google είναι ότι δεν ρωτάνε “που το βρήκες αυτό το αρχείο;” Θέλεις να διαβάσεις ένα ebook που …βρήκε ο ξάδελφός σου; Αν το έχεις στο κινητό απλά το πατάς και αυτόματα το ανεβάζει στο cloud και το διαβάζεις όποτε θες (καθότι το κρατάει και τοπικά για όποτε δεν έχεις σύνδεση.) Ή πας από υπολογιστή στην διεύθυνση https://play.google.com/books και πατάς “μεταφόρτωση αρχείων”. Εκείνα τα εκατό βιβλία από την λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς που έχεις στο USB στικάκι σε λίγα λεπτά δικά σου. Από οποιαδήποτε συσκευή, όποτε θες. Δωρεάν.
Θέλεις να δεις ταινία; Απλά κάνεις drag and drop το αρχείο στο https://photos.google.com/ και την βλέπεις από κινητό ή tablet ή ότι άλλο έχει πρόσβαση στον Google λογαριασμό σου. Δεν σου λέει “επ! Που την βρήκες αυτήν την ταινία που δεν έχει παίξει καν στο σινεμά ακόμα;” Ούτε προσπαθεί σαν την Apple να σε αναγκάσει να την αγοράσεις από το Store ή τέτοια πράγματα. Φέρεται στο αρχείο KatevasmeniTainiara.mkv σαν να είναι το βίντεο από την βάφτιση της κόρης σου και το ανεβάζει χωρίς πολλά-πολλά. Η κόρη μπορεί να το δει στην ταμπλέτα όποτε θέλει.
Μουσική; Όση θέλεις! Όπως και με τις φωτογραφίες ή τις ταινίες, απλά πας https://play.google.com/music/listen#/recents ή με το πρόσθετο στον Chrome ή από το κινητό και του λες από που να τσιμπάει mp3. Ανεβάζει στο παρασκήνιο όλη την μουσική σου, εκείνο τον σκληρό δίσκο που έχει ο μερακλής κουμπάρος σου, και τα ακούς ελεύθερα. Ούτε να πληρώνεις Spotify, ούτε Premium για να τα ακούς χωρίς σύνδεση. H Google χαρίζει καραpremium και το μόνο που ζητάει είναι να ξέρει τι media καταναλώνεις για να ετοιμάσει την απόλυτη τεχνητή νοημοσύνη.