Τετάρτη 13 Απριλίου και ο Ήλιος στον Κριό, συναντά τον αστεροειδή Κίρκη στην ίδια ζωδιακή μοίρα.
Αστρονομικά ο αστεροειδής Κίρκη (Circe 34) ανακαλύφθηκε από τον Γάλλο αστρονόμο J. Chacornac στις 6 Απριλίου 1855. Η περίοδος της περιστροφής της διαρκεί 4 χρόνια και 147 ημέρες. Πρόκειται για ένα μεγάλο σκοτεινό αστεροειδή με ακανόνιστο σχήμα και διάμετρο περίπου 114 χμ.
Μυθολογικά, συνδυάζεται με την Κίρκη, κόρη του Ήλιου και της Ωκεανίδας Πέρσης. Κατοικούσε σε ένα μακρινό νησί και ήταν ιέρεια Ηλιακών και Σεληνιακών θεοτήτων. Συχνά αναφέρεται ως μάγισσα. Αλλά ήταν κάτι περισσότερο από αυτό. Κατείχε γνώσεις ιδιαίτερες γι’ αυτό και ήταν εκείνη που έδωσε πληροφορίες τον Οδυσσέα για την κάθοδό του στον Άδη, ώστε να ενημερωθεί για την επιστροφή του στην Ιθάκη.
Αστρολογικά, η Κίρκη λοιπόν, είναι μέσα στον αστρολογικό μας χάρτη ένα σημείο μυστηριακής έλξης και μας μαγνητίζει. Μπορεί να προσφέρει είτε τη σωτηρία, είτε την απώλεια.
Ο συνδυασμός της Κίρκης με τον Ήλιο, περιγράφει τη γοητεία που ασκείται από μία λαμπερή και ξεχωριστή προσωπικότητα. Είναι η γοητεία του δυναμικού και μαχητικού ανθρώπου, που συναρπάζει και γίνεται παράδειγμα για τους άλλους.
Ωστόσο, η γοητευτική παρουσία μπορεί να μας οδηγήσει σε νέους ορίζοντες, ή να παρασυρθούμε μακριά από την ουσία της αναζήτησης.
Το νησί της μυθικής Κίρκης, ήταν η σωτηρία των ναυαγών, αλλά μόνο ο Οδυσσέας μπόρεσε να ελέγχει τον εαυτό του και τα πάθη του. Είναι γεγονός πως όταν μας παρέχονται πολλά αγαθά, ευκαιρίες και δυνατότητες μετά από μία δύσκολη περιπετειώδη φάση της ζωής, οφείλουμε να διαχειριστούμε τα δώρα με σύνεση, ελέγχοντας τις αδυναμίες μας και εκτιμώντας την προσφορά.
Κατά μία διαφορετική οπτική προσέγγιση των συμβολισμών, μία γοητευτική παρουσία είναι ικανή να μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε στο νόημα της ζωής ή να χαθούμε σε ολισθηρά μονοπάτια. Για τον λόγο αυτό, ας μην μας παρασύρει ο ενθουσιασμός για την πρώτη αίσθηση που αποτυπώνει στην ψυχή μας.