Τρίτη 5 Μαΐου και η Αφροδίτη από το ζώδιο των Διδύμων συναντά σε αντίθεση τον αστεροειδή Θέμιδα.
Η Θέμις σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ανήκε στους Τιτάνες, τα παιδιά της Γαίας και του Ουρανού. Αποτελούσε την ανθρωπόμορφη προσωποποίηση της φυσικής και της ηθικής τάξης καθώς και της εθιμοτυπίας. Η λέξη θέμις παράγεται από το ρήμα τίθημι και δηλώνει αυτό που έχει τεθεί, το ισχύον.
Σε πρακτικό συμβολικό επίπεδο αντιπροσωπεύει τον νόμο και την απαρασάλευτη τάξη, το θείο δίκαιο.
Οι Έλληνες την είδαν ως ενσάρκωση της έννοιας της συνεκτικότητας. Εκπροσωπεί την αφηρημένη αρχή της απόλυτης δικαιοσύνης, Νόμο, ή Προσαρμογή. Κάτι ανάλογο στους Ινδουιστές, μοιάζει με τον Νόμο του Κάρμα.
Τι σηματοδοτεί όμως η θεά της ομορφιάς, της αγάπης και της ασφάλειας, σε συνδυασμό με την Θέμιδα;
Η Αγάπη αναζητά δικαίωση!
Αρχικά υπάρχει η αίσθηση της πικρής γεύσης από απογοητεύσεις στα θέματα της επικοινωνίας, των προσωπικών σχέσεων, των συνεργασιών και των οικονομικών διαπραγματεύσεων.
Συχνά η ανθρώπινη δικαιοσύνη δεν αγγίζει τις ευαίσθητες αυτές εμπειρίες. Ωστόσο, υπάρχει ο Νόμος της Έλξης και της επιστροφής των πραγμάτων. Όταν η ισορροπία διασαλεύεται, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να επανέλθει.
Ακόμη κι αν το συναίσθημα, ή τα συμφέροντα θολώνουν ένα τομέα της ζωής μας και μας ταλαιπωρούν, θα επέλθει η ανάλογη ανταμοιβή για τον καθένα.
Η Θέμις μας υπογραμμίζει πως είναι απαραίτητο να διατηρούμε ισορροπίες και να γνωρίζουμε ότι όλοι, αργά ή γρήγορα, θα εισπράξουμε αυτό που έχουμε προσφέρει.
Αν υπήρξαμε γενναιόδωροι, θα έρθει γενναιόδωρα η προσφορά της ζωής.
Αν υπήρξαμε ασυνεπείς, μίζεροι και δίχως ποιότητα, θα βιώσουμε το ανάλογο στο τέλος.
Ας διατηρήσουμε τις αξίες μας και ας εκφραστούμε μόνο μέσω αυτών! Σίγουρα δεν θα βγούμε χαμένοι…