Τον παλιό καιρό, πριν το διαδίκτυο, το Twitter και τα κινητά, όταν έβγαινε ένα νέο όνομα σαν υποψήφιος ήταν που έδειχναν οι δημοσιογράφοι τις ικανότητές τους. Με ψάξιμο σε αρχεία, τηλέφωνα σε γνωστούς, επισκέψεις στον τόπο καταγωγής του, συνεντεύξεις με τους δασκάλους του στο Λύκειο και τέτοια γραφικά μέσα, έχτιζαν σιγά σιγά μια εικόνα του για το κοινό.
Το 2010 όταν ανακοινώνει υποψήφιος κάποιος για μεγάλο Δήμος της χώρας και δεν έχει καν προβεβλημένη ιστοσελίδα είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Ακόμα και αν χρησιμοποιήσει την σημαντική όπως φαίνεται στα ΜΜΕ δύναμη του ΛΑΟΣ για να ακούγονται φήμες ότι θα υποστηριχθεί από αυτό. (Σε άλλη ιστοσελίδα αναφέρεται ότι “εξετάστηκε σοβαρά” αλλα ότι θα στηρίξει τον Κο Γκιουλέκα.) Είναι ενδεικτικό ότι ούτε φωτογραφία του δεν μπορούσαν να βρούνε εύκολα κάποια ηλεκτρονικά ΜΜΕ
στολίζοντας με κτίριο το σχετικό άρθρο. Υπάρχει ιστοσελίδα ενός Μάκη Στεργίου (πρώτη σελίδα στα αποτελέσματα του Google αφού δεν έχει ανταγωνισμό) αλλά είναι ειδικός στο compositing.
Διαλέξτε λοιπόν να ψηφίσετε ανάμεσα σε άρθρα με τίτλο “γαλάζιος αντάρτης” και φωτογραφίες σαν κι αυτή εδώ δεξιά…..
….ή άρθρα που τον προλογίζουν ως “ο καθηγητής του Α.Π.Θ και Διοικητής των Ναίτών Ιπποτών Κ. Μακεδονίας Μάκης Στεργίου” με φωτογραφίες σαν κι αυτή αριστερά. “Ξαφνικά αισθάνομαι ότι η πόλη πήρε το δρόμο πίσω για το Βυζάντιο” καταλήγει το άρθρο.
Ακόμα και ο πιο μικρός και χωρίς πόρους υποψήφιος δεν δικαιολογείται πλέον να μην παρέχει ο ίδιος πληροφορίες στο διαδίκτυο, έστω και με μια σελίδα στο Facebook. (Περισσότερα για αυτές σύντομα.) Ειδικά υπό καθεστώς αβεβαιότητας για τους τελικούς συνδυασμούς σε αντίθετη περίπτωση θέτει τον εαυτό του έρμαιο κακοποίησης στα ΜΜΕ τα οποία πλέον “θίγονται” από τέτοια αναισθησία στις ανάγκες τους. Οι δημοσιογράφοι είναι πιεσμένοι με όλο μικρότερους μισθούς, μεγαλύτερες αρμοδιότητες και περισσότερα θέματα που πρέπει να καλύπτουν για πολλαπλά media πολλές φορές. Αν δεν τους δώσεις και λίγο έτοιμη τροφή δεν θα κάνουν τον κόπο να σε βοηθήσουν.
Πόσο μάλλον να φτάσει η είδηση στην τηλεόραση! Εξού και η υποψηφιότητα του Κου Στεργίου πέρασε πολύ στα ψιλά ως τώρα. Οι δύο μήνες μέχρι την κάλπη είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να “γνωριστούν” οι ψηφοφόροι με τον υποψήφιο αρκετά για να τον ψηφίσουν. Εκτός κι αν προσλάβει ηλικιωμένους ακτινολόγους που κατάφεραν με ακόμα πιο πενιχρά μέσα και ένα παπούτσι να δίνουν μήνυμα που έκανε τον γύρο του κόσμου. Λίγη φαντασία και σχεδιασμό χρειάζεται.
Ο Μάκης Στεργίου ήταν και παραμένει άγνωστος για τους μη ανήκοντες στην ΝΔ. Βρήκα, μέσω γνωστού, ένα περιοδικό που του αφιερώνει τόσες σελίδες, σε σημείο που λες δεν μπορεί του ανήκει. περιμένω να μου το φέρουν ν ατο σκανάρω και να γλεντήσουμε. Εκεί δεν φαίνεται καθηγητής του ΑΠΘ όπως το άρθρο όπου βρήκαμε την φωτογραφία του, αλλά ως “ιδρυτής εκπαιδευτικών ιδρυμάτων”. Να υποθέσω φροντιστήρια;
….ακριβώς το είδος έρευνας στο οποίο αναφερόμουν στην αρχή του post! Δυστυχώς έτσι όπως το πάει ως τώρα δεν βλέπω να έχουν όρεξη άλλα ΜΜΕ να ψάξουν τέτοιες πηγές οπότε θα είσαι μόνος μπροστά στην ενημέρωσή μας!
Λοιπόν σε απόδειξη όσων γράφουμε χθες είχαμε πάνω από είκοσι hits μέσω Google search για το “Μάκης Στεργίου”. Φανταστείτε δηλαδή πόση λίγη πληροφορία υπάρχει online για να καταλήγουν σε αυτό το άρθρο το οποίο δεν έχει καν να κάνει με τον άνθρωπο ουσιαστικά. Αν είναι το όνομά του “Αρμόδιος”, αν είναι ο γιός του ιδιοκτήτη του ΙΕΚ Παστέρ και άλλα τέτοια ευτράπελα….
Τελικά βρήκαμε τις πληροφορίες και ενημερώσαμε στο frappelections για το ποιός είναι. Αυτό όμως που δεν μπορώ να βρω και που πραγματικά αξίζει, είναι κάτι που το θυμάμαι επειδή το έζησα. Στις εκλογές του 2004 και επειδή του είχανε τάξει ότι θα είναι υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης είχε γεμίσει με outdoor διαφημίσεις όλη την Θεσσαλονίκη. Τις εξαφάνισε μέσα σε μια νύχτα όταν έγιναν οι ανακοινώσεις των βουλευτών και δεν ήταν μέσα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τους δημοτικούς συμβούλους. Ζοριστήκαμε υπερβολικά στο frappelections και πάλι έχουμε αρκετά κενά με τους ανθρώπους του Γκιουλέκα
H συστηματικότητα και επιμονή σου κάνει τους “κανονικούς” δημοσιογράφους να ωχριούν μπροστά σου! Επίσης πολύτιμο, όπως αποδεικνύεται και από αυτά που κάνουμε τώρα, χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα εύρεσης σπάνιου υλικού και διάθεσής του online. Τώρα πχ μπορεί να μας διαβάζει ο γραφίστας που του έκανε την αφίσα και να μας την στείλει!
Site έκανε πάντως και δεν είναι bad
http://www.makis-stergiou.gr
Πράγματι βελτιώθηκε αν και έχει ακόμα ορθογραφικά και άλλα λάθη. Το αν είναι καλό ή όχι θα φανεί από την απόδοση της ιστοσελίδας. Όπως γράφω στην ανασκόπηση που άρχισα χθες, μας έρχονται εδώ πολλές αναζητήσεις για τον Στεργίου, άρα κάτι δεν κάνει καλά η ιστοσελίδα του ακόμα!