Εδώ ένα εξαιρετικά δημοφιλές site με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. http://www.1001paixnidia.gr/ Και εδώ τα παιχνίδια με την υγεία μας!
“Το επιστημονικά ακατανόητο αλλά εμπειρικά αναμφίβολο γεγονός της δράσης των άπειρα αραιωμένων ουσιών γεννά ερωτήματα προς τον ερευνητή για το τι μπορεί να συμβαίνει στην άλλη πλευρά της ζωής. Εκεί, στον αδιαφανή, λόγω του άπειρα μικρού σε μέγεθος χώρο, βρίσκεται το εργαστήρι όπου μεταμορφώνεται η ενέργεια σε ύλη και η ύλη παραχωρεί την θέση της σε έναν άγνωστο και αόρατο κατά το μεγαλύτερο μέρος κόσμο ακόμη και για τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα. Το γεγονός αυτό μας παραπέμπει σε έναν παραλληλισμό της ζωής και των καθημερινών αναγκών τις οποίες αξιολογούμε απο τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων στην καθημερινή μας πρακτική. Με την παρατήρηση στα “μικρά πράγματα”, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε το σημείο αναφοράς της καθημερινής μας δράσης. Τα μικρά πράγματα που συμβαίνουν κυρίως στο ψυχικό μας περιβάλλον καθορίζουν τις επιλογές μας και μας ωθούν να ζούμε την πραγματικότητα που επιλέγουμε. Το ζητούμενο στη ζωή μας είναι η ποιότητα που συμβάλει καθ’ ολοκληρίαν τόσο στην πορεία όσο και στο αποτελέσματα της δημιουργικής μας δράσης προσφέροντάς μας την υγεία.
Η σύγχυση, όσον αφορά της ανάγκες μας, δημιουργεί τις ασύμβατες με την φύση της ζωής συνθήκες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον. Η κόπωση και η φθορά, εμφανίζονται σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης του συναισθηματικού, στην συνέχεια το πρόβλημα σωματοποιείται παράγοντας την ασθένεια στο σωματικό επίπεδο προκειμένου να διαφυλαχθεί το συναισθηματικό. Κατάληξη αυτών είναι ο αποσυντονισμός τις λογικής (νοητικό), την οποία ωθούμε να εφεύρει τρόπους κάλυψης των αναγκών που δεν απορρέουν από την φύση της ζωής αλλά από εγωκεντρισμό. Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει με τη χημική σύσταση που εμπεριέχεται στις ουσίες που προέρχονται απο την φύση και πως μας επηρεάζουν. Οι ψυχότροπες ουσίες αποτελούν ένα καλό παράδειγμα προσέγγισης αυτού του θέματος διότι περιέχουν δραστικά χημικά στοιχεία που διεγείρουν τις χημικές ενώσεις στο σωματικό επίπεδο (νευρικές συνάψεις) διαφοροποιώντας τον ψυχισμό μας και προκαλώντας τις καταστάσεις ευφορίας που γνωρίζουμε λαμβάνοντας υπ1 όψιν ότι οι μικρές δόσεις διεγείρουν, οι μεσαίες δόσεις παραλύουν και οι μεγάλες δόσεις σκοτώνουν (Arndt Schultz). Η χρήση τους στην πραγματικότητα βιάζει τον οργανισμό απο την πρώτη στιγμή. Ο βιασμός γίνεται ευχάριστα αποδεκτός απο τους χρήστες και μας παραπέμπει στο ερώτημα “ειναι οι επιθυμίες μου πραγματικές ανάγκες ή μήπως είναι αποτέλεσμα μιας νοσηρής κατάστασης την οποία η υποκειμενικότητα μου με εμποδίζει να αντιληφθώ” ? Στην συνέχεια ακολουθεί ο εθισμός με τα καταστροφικά για την ζωή αποτελέσματα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με ποιο ήπιες ουσίες καθώς και με συναισθηματικούς ή πνευματικούς εθισμούς-εμμονές. Παραμένοντας γαντζωμένοι και κρυμμένοι πίσω απο τις συνήθειες, τις εμμονές, τους εθισμούς ή τα “κοινώς αποδεκτά”, το τίμημα που πληρώνουμε ειναι το αίσθημα του ανικανοποίητου, η έλλειψη της ευτυχίας και η απουσία ποιότητας απο την ζωή μας. Η αλήθεια περικλείει τα πάντα γύρω μας, ορατά και αόρατα (χώρο- χρόνο-βαρύτητα) συμπεριλαμβανομένης της ύπαρξής μας. Η απομάκρυνσή μας -συνειδητά ή ασυνείδητα- συμβάλει όχι μόνον στην αυτοκαταστροφή μας αλλά και στην καταστροφή ολόκληρου του οικοσυστήματος. Οι μαζικές επαναστάσεις όπως μας διδάσκει η πιο πρόσφατη ιστορία δεν οδηγούν πουθενά. Οι μεγάλες αλλαγές ειναι πιο εύκολες απο τις μικρές μας διδάσκει ο Μπέικον ενώ ο Χουντερτβάσερ προτείνει να μην επαναστατούμε, να μην καταστρέφουμε, να μην το βάζουμε στα πόδια, να αλλάζουμε και όλα θα πάνε καλά. Οι αρχαίοι Κινέζοι υποστήριζαν ότι την αλήθεια δεν χρειάζεται προσπάθεια να την αντιληφθούμε γιατί ειναι παντού, αντίθετα το ψέμα προϋποθέτει κόπο και συνεχή τριβή προκειμένου να εφευρεθεί και να διατηρηθεί.
Η έρευνα που διεξήγαγε ο Χάνεμαν όσον αφορά την αιτία τον ασθενειών μέσω των μιασματικών προδιαθέσεων και κυρίως του ψωρικού μιάσματος που είναι και το πρωταρχικό αίτιο, εύλογα γεννά το ερώτημα «πώς και γιατί ο άνθρωπος απέκτησε την προδιάθεση προς το πρωταρχικό ψωρικό μίασμα (ασθένεια)?».
Ο ίδιος ο Χάνεμαν δεν έχει δώσει καμία απάντηση. Ο J.T. Kent στο βιβλίο του “Διαλέξεις πάνω στην φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής” αναφέρει ότι: «Ο άνθρωπος πλάστηκε ελεύθερος με την δυνατότητα να σκέπτεται και να πράττει είτε το καλό είτε το κακό. Για να γίνει λοιπόν επιρρεπής στο ψωρικό μίασμα θα έπρεπε να υπάρχει πρωτύτερα στον ανθρώπινο νου μια κατάσταση που θα παρουσίαζε πρόσφορο έδαφος για την προσέλκυση της αρρώστιας, θα έπρεπε να υπάρχει η επιθυμία για το λανθασμένο και το κακό. Έτσι ο άνθρωπος με το να σκέπτεται και να επιθυμεί το κακό προετοιμάζει το σώμα να δεχθεί την ασθένεια». Στο βραβευμένο του βιβλίο με το Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ «Η νέα διάσταση στην ιατρική» ο Γιώργος Βυθούλκας αναφέρεται στον εκφυλισμό της υγείας και στην δραματική συμβολή των κατασταλτικών μεθόδων στο τμήμα του πλανήτη που καυχιόνταν ότι διαθέτει την πιο δυνατή και δαπανηρή περίθαλψη και στις στατιστικές που αναφέρονται στο προσδόκιμο της ζωής που κατατάσσεται στην 19η θέση παγκοσμίως.”
Κάπως έτσι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι ομοιοπαθητικοί. Ουσίες τόσο αραιωμένες ώστε να μην έχουν τίποτα μέσα. Τα αόρατα ρούχα του βασιλιά του παραμυθιού…