2020 πάρε τα τέτοια μου (tech edition)

Τα παιδιά μου με τα ξαδέλφια τους έχουν αλλάξει ένα παιχνίδι με χαρτιά ώστε για κάποιο λόγο κάθε τόσο να φωνάζουν “παρ’τα αρχίδια μου!”  Φέτος παρά τις δυσκολίες, είχαμε αρκετές τέτοιες στιγμές, στο τέλος του καθενός στη λίστα μου ελεύθερα φωνάξτε κι εσείς αν συμφωνείτε:

  1. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα;  Mια φανταχτερή μπούρδα με φούντες.  Προσπαθεί όλο το σύμπαν να μας τα βάλει στον κώλο αλλά δεν τους βγαίνει.  Γενικά η αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει τραγικά καθυστερημένη με ελάχιστα ουσιαστικά βελτιωμένα πράγματα.  Τώρα θέλουν να μας πούνε ότι ΘΑ αξίζει τον κόπο, εφόσον πέσουν τρομερές κρατικές επιδοτήσεις, να πάρουμε όλοι ηλεκτρικά.  Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι ακόμα ώριμη η τεχνολογία.  Μπορεί πιο πριν να πηγαίνουν μόνα τους αλλά κι αυτό απέχει.  Όποιος αγοράζει τώρα αμάξι είναι η βλάκας ή από αυτούς που τα αλλάζουν κάθε χρόνο έτσι κι αλλιώς.
  2. Xbox, Playstation…μας πρήξατε τόσο καιρό ότι το 2020 ΘΑ βγάζατε και ΘΑ σκίζατε και ΘΑΑΑΑΑ, ε, πάρ’τα τώρα τα απαυτά μας, τελικά τι βγάλατε;  Ακόμα και οι πιο die hard gamers πασχίζουν να καταλάβουν τι μπορούν να αγοράσουν που μάλλον δεν μπορούν ακόμα παρά την φανφάρα.  Βάλ’τε και την Google με το αποτυχημένο Stadia και την Apple με τις βλακώδεις κινήσεις κατά της Epic και η χρονιά ήταν αυτή που οι κολοσσοί απέτυχαν στο gaming.  Big time.
  3. Είπα Epic;  Ρε που πήγε το Fortnite?   Μεγαλοπιάστηκαν οι μάγκες και τα παιδιά γύρισαν στο Minecraft ή αναβαθμίστηκαν στο League of Legends ή πήγαν τελοσπάντων αλλού.  Τους είχατε όλους και τους χάσατε φιλαράκια.  
  4. 5G ακούμε και δεν βλέπουμε. Το ξέρουμε το παιχνίδια αλλά τώρα παράγινε με πληρωμένα άρθρα τύπου “η επανάσταση του 5G” και “πως θα αλλάξει η ζωή μας με το 5G”, κόφτε κάτι ρε παπαγαλάκια.
  5. Microsoft που πήγες;  Είχαμε αρχίσει να την ξανασυμπαθούμε την εταιρεία με την αλλαγή κατεύθυνσης τα τελευταία χρόνια αλλά φέτος κι αυτή το έχασε το μπαλάκι.  Χρυσοπληρώνεις τον Ninja να streamάρει στο Mixer και μετά το κλείνεις το Mixer.  Με τον ίδιο τρόπο πλέον δεν σε πιστεύουμε MS σε όσα ανακοινώνεις πλέον.  Πέντε συμπαθητικά app για Android δεν φέρνουν την άνοιξη.  Οι ανταγωνιστές σου πάνε με χίλια και εσύ έχεις κολλήσει μάλλον πάλι σε διοικητικό βούρκο ευθυνοφοβίας.

Huawei, TikTok, Zoom κι άλλες εταιρείες δεν τις βάζω ως αποτυχίες γιατί απλά τις…μπουρδούκλωσαν οι πολιτικοί.  Και οι τρεις είχαν (και έχουν δυναμική) αλλά έπεσαν όλοι να τους φάνε.  Με την αλλαγή προέδρου να δούμε αν θα γίνονται λιγότερα χυδαία τέτοιες παρεμβάσεις για να μπορούμε κι εμείς οι μελλοντολόγοι να πέφτουμε μέσα πιο συχνά.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.