Θυμάστε που μας έλεγαν ότι “όλος ο κόσμος ασχολείται με την Ελλάδα;” Ε, και σε αυτό προφανώς μπούρδες έλεγαν. Έβγαλε η Google συγκεντρωτικά αποτελέσματα. 1) Επιθέσεις στο Παρίσι, 897εκατ. αναζητήσεις 2)Star Wars 155 εκ 3) Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 246 εκ 3) Επέτειος της Βασίλισσας – 100εκ 4) Γυναικείο Παγκόσμιο Κύπελλο – 113εκ 5) Σεισμός στο Νεπάλ 85 εκ 6) Σκάνδαλα FIFA – 42 εκ 7)Όσκαρ 406 εκ.
Η κρίση στην Ελλάδα τσίμπησε 35 εκατομμύρια αναζητήσεις παγκοσμίως. Περίπου δηλαδή όσα και ο Σέσιλ το λιοντάρι. Αν δε κοιτάξεις αναζητήσεις για Τσίπρα….χέστηκαν παγκοσμίως όλες οι φοράδες σε όλα τα αλώνια του κόσμου πλην Ελλάδας και Κύπρου. Για κάθε 100 Έλληνες που ψάχνουν στο Google τον Τσίπρα για να τους βολέψει στο Δημόσιο, μόλις 6 Ιταλοί ενδιαφέρονται, 4 Βέλγοι ή Γερμανοί.
Αντίστοιχη η εικόνα για το Grexit. Εδώ ο Τσίπρας προσπαθούσε να μας πείσει ότι όλος ο πλανήτης το τρέμει, θα παίζουν νταούλια, ούτε μια στο εκατομμύριο και όλα αυτά τα παραμύθια, ενώ ουσιαστικά μόνο το Γερμανοτραφές κέντρο της Ευρώπης ασχολήθηκε. Ίσως γιατί εκεί είναι όλοι οι Ευρωυπάλληλοι! Δείτε για παράδειγμα τι ρωτούσαν οι Έλληνες σχετικά με το δημοψήφισμα:
What will happen after the referendum?
What does a no vote mean?
What came out in the referendum?
What did the foreign media say about Greece?
What did Tsipras say after the referendum?
Τι είπαν οι άλλοι για εμάς, τι είπε ο Τσίπρας και αβεβαιότητα. Την ίδια εποχή οι Γερμανοί, πολύ πιο ώριμα ρωτούσαν “ποιος κερδίζει από πιθανό Grexit?” και άλλα τέτοια βαθυστόχαστα.
What does a Grexit mean for the euro?
Why would a Grexit be expensive?
Why would there be a deflation in a Grexit? Who supports Greece?
Who benefits from the Greek crisis?
Η ελληνική κρίση δεν ήταν έκρηξη, δεν ήταν σεισμός. Μια κλανιά από αυτές τις αθόρυβες ήταν. Προς στιγμή νομίσαμε ότι βρώμισε όλο το δωμάτιο αλλά τελικά μόνο εμείς την μυρίσαμε μάλλον. Φαίνεται γλαφυρότατα στον συσχετισμό αναζητήσεων για Ελλάδα και Ευρώ. Κάναμε μια μικρή έξαρση και μετά….business as usual.