Airbnb, Booking.com και πως να αυτοματοποιήσετε (δωρεάν) το νοικιαζόμενό σας

Έχεις ένα διαμέρισμα, ένα εξοχικό, κάτι που θέλεις να νοικιάσεις. Μπορείς να το βάλεις στο AirBnB. Αλλά μετά σου λέει ο φίλος ότι καλό θα ήταν να το βάλεις και στο booking.com. Και σε παίρνουν και τηλέφωνο από διάφορες άλλες υπηρεσίες. Όλοι απαιτούν χρόνο, μπελά και παρακολούθηση. Γίνεται πολύπλοκο και κουραστικό.

Οπότε πετάχτηκαν εταιρείες να σας βοηθήσουν. Αλλά:

  1. Μερικές είναι “κλειστό κουτί” τύπου “πες μας τι ψάχνεις και θα δούμε”. Παράδειγμα η Guesty. Προσωπικά δεν γουστάρω αυτό το στυλ πώλησης, μπορεί να είναι εξαιρετική, δεν την έχω δοκιμάσει. Αυτό που δοκίμασα ήταν το https://www.bookingsync.com/ που έχει παρόμοιο εμπορικό μοντέλο και ήταν τότε πιο γνωστό.
  2. Προηγμένο, ωραίο και έξυπνο αλλά με 14 μέρες μόνο δωρεάν δοκιμή το Smoobu. Κάνει ότι θες με τις τιμές, συγχρονίζει, κανονίζει, κλείνεις και ξεχωριστά διαφορετικά δωμάτια ή κομμάτια του ίδιου ακίνητου.

3. Πολύ καλύτερο για τους περισσότερους Έλληνες είναι το https://www.smily.com/ όπου δεν πληρώνεις συνδρομή. Γράφεσαι, βάζεις τα σπίτια, δουλεύει για εσένα, διαφημίζει για εσένα και αν και όταν έρθει η κράτηση ζητάνε ένα ποσοστό. Αν πάει μέσα από το σύστημά τους. Που όλοι ξέρουμε ότι μετά θα το γυρίσετε σε απευθείας. Γιατί λοιπόν να πληρώνεις σε άλλες υπηρεσίες 15-40 ευρώ τον μήνα κάθε μήνα που δεν δουλεύεις;

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες και μοιάζουν ίδιες. Βασικά είναι σχεδόν ίδιες. Άλλος σου λέει ότι συγχρονίζει πιο γρήγορα (σιγά τα ωά ρε φίλε!) άλλος ότι συνδέεται με πιο πολλές υπηρεσίες, σάμπως μας νοιάζουν 200 booking sites! Το παραπάνω γράφημα είναι από https://www.avantio.com/ , επίσης μεγάλη εταιρεία (έχει τη σημασία του κι αυτό) με σοβαρές λύσεις.

Η δική μου περίληψη:

  1. Αν δεν έχετε χρόνο να το ψάξετε, μην δεσμευτείτε με μηνιαία χρέωση. Άλλωστε αν σας φαίνεται πολύ το 5% προμήθεια και έχετε ξεσκιστεί στις κρατήσεις τοοοοόσο πολύ πια, ε, αλλάξτε τότε, θα ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο.
  2. Κάτι διαφορές τύπου “εμείς έχουμε πιο γρήγορο refresh, οι άλλοι χρησιμοποιούν Google Calendar” ομοίως είναι αστείες για το 90% των απλών χρηστών. Ώπα ρε φίλε που θα κλείσουν τρεις από Αμερική και οχτώ από Ευρώπη ταυτόχρονα και θα γίνει μπέρδεμα…κόψε κάτι!
  3. Τα βασικά ψάχνουμε. Τα μεγάλα που θέλεις να φαίνεσαι. Απλά. Να βάλεις σε ένα μέρος τα ακίνητα και να τα παρακολουθείς χωρίς να χρειάζεται να θυμάσαι εκατό log in και να ψάχνεις που έκανες τι.

Τέταρτον και βασικότερο (εξού και το έβγαλα από τη λίστα για έμφαση) είναι να μην υποτιμάτε τον χρόνο που θα χάσετε μαθαίνοντας μια πλατφόρα ή τα σχετιζόμενα κόστη (και χαμένες ευκαιρίες) αν δεν την μάθετε. Με αδράνεια δεν θα πετύχετε τίποτα αλλά ούτε και τρέχοντας γύρω από την ουρά σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: φίλος πολύ πιο έμπειρος από εμένα πρότεινε αυτό εδώ “αν έχεις δυο διαφορετικούς χώρους και το δουλεύεις περισσότερο. Eίναι λύση ελβετικός σουγιάς το συγκεκριμένο. Έχει τιμή που το κάνει affordable ακόμα και αν έχεις ένα ή δύο διαμερίσματα και δυνατότητες για να διαχειριστείς 100 . Συν αρκετά tools Αν θες να φτιάξεις ένα μικρό wordpress site και να “πουλάς” και από κει . Επειδή έχει και δικό του payment portal κλείνεις και το θέμα του πώς θα πληρωθείς στις direct εύκολα”. Καθότι δεν μπορώ να δω εύκολα πως να το δοκιμάσω το παραθέτω απλά μέχρι να το δω περισσότερο.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.