Αν ψάχνετε το κέντρο επιχειρηματικότητας dv.gnoseis.online πατήστε εδώ ή Online, εξ αποστάσεως αλλά κι από κοντά, στο https://www.dvlab.eu/ μπορείτε να βρείτε σεμινάρια για κάθε είδους δημιουργικό εργαλείο. Από το ξακουστό DaVinci ως το Fusion.
Με τη σύγχρονη ζωή να είναι αυτό που είναι, πολλοί από εμάς βρίσκουμε τον εαυτό μας να παρασύρεται στην επιφάνεια της ζωής μας σε κάτι σαν έκσταση – μια παραμορφωμένη, χλωμή σκιά της πραγματικότητας και όλων των δυνατοτήτων της. Κόβει την αίσθηση της σύνδεσής μας με το σώμα μας και όλη τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα της αληθινής μας φύσης. Όπως είπε ο John O’Donohue, «Τα σώματά μας γνωρίζουν ότι ανήκουν στη ζωή. Είναι το μυαλό μας που κάνει τη ζωή μας τόσο άστεγη». Μπορούμε να δούμε, παντού, τα βάσανα που προκύπτουν: σωματική ασθένεια, συναισθηματικός πόνος, επίμονη αίσθηση αποξένωσης, διαλυμένες σχέσεις…
Σε αυτό το μάθημα που δημιουργήθηκε από την Tara Brach, θα μάθουμε πώς μοιάζει στην καθημερινή ζωή, για τον καθένα από εμάς, όταν πηγαίνουμε σε έκσταση — και πώς μπορούμε να ανακτήσουμε μια πληρέστερη παρουσία: για τον εαυτό μας, για τους αγαπημένους μας, για την κοινότητά μας και τον κόσμο που χρειάζεται να εμφανιστούμε. Θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το σκεπτόμενο μυαλό μας ως «καλό υπηρέτη» της ευημερίας μας, παρά ως σαμποτέρ.
Κάθε μία από τις έντεκα ενότητες του μαθήματος περιλαμβάνει τουλάχιστον μία βιωματική άσκηση που βοηθά τους φοιτητές να εφαρμόσουν άμεσα τις γνώσεις που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια των διαλέξεων. Αυτές οι ασκήσεις είναι ουσιαστικά καθοδηγούμενοι διαλογισμοί που οι μαθητές συχνά επιθυμούν να συνεχίσουν να εξασκούν πολλές φορές, πολύ μετά την ολοκλήρωση ενός μαθήματος, για να διατηρήσουν και να ενσωματώσουν πληρέστερα τα μαθήματα στην πραγματική, ενσωματωμένη, σχεσιακή τους ζωή.
Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα πιο κοινά σημάδια της έκστασης. και, τι μπορούμε να κάνουμε για να διαταράξουμε αυτό το μοτίβο και να “πατήσουμε “ανανέωση”. Στη συνέχεια, θα εμβαθύνουμε για να κατανοήσουμε την προέλευση των «προεπιλεγμένων προγραμμάτων» που μας περιορίζουν, να αυξήσουμε την ικανότητά μας για ενσωματωμένη παρουσία και να γευτούμε μερικούς από τους γλυκούς καρπούς της αξιοποίησης της πληρέστερης παρουσίας μας.
Θα μάθουμε πώς να ασχολούμαστε επιδέξια με διαφορετικούς βαθμούς σωματικού πόνου – ήπιου, μέτριου και έντονου – και θα μάθουμε για τη σχέση μεταξύ σωματικών και συναισθηματικών δυσκολιών. Θα αναπτύξουμε επίσης την ικανότητά μας να έχουμε πρόσβαση σε μια ευρυχωρία που είναι αρκετά ευρεία ώστε να αγκαλιάζει αυτές τις δυσκολίες, δίνοντας στους εαυτούς μας τις καλύτερες συνθήκες για να εμπιστευόμαστε, να ανοίγουμε και να ευδοκιμούμε.
Θα εξετάσουμε τη συνήθη πεποίθησή μας στην αποχωριστικότητα και τις τυπικές αντιδραστικές συμπεριφορές αποφυγής — ή σύλληψης — μεγαλύτερης εγγύτητας στις σχέσεις. Θα περάσουμε από τρία βήματα για να απελευθερωθούμε από την έκσταση αυτού του απομονωμένου μικρού εαυτού και να αποκαταστήσουμε τη σύνδεσή μας με την επίγνωση και την αγάπη εν μέσω αγχωτικών καταστάσεων. Τέλος, θα ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να ξαναξυπνήσουμε ενεργά ξανά και ξανά στο πλήρως ενσαρκωμένο, βαθύ ανήκειν σε όλη τη ζωή που είναι το εκ γενετής δικαίωμα μας.