Koλλημένος με την πρώην
Ολοι έχουμε ακούσει κανονικές ιστορίες τρόμου, εάν δεν τις έχουμε ζήσει αυτοπροσώπως. Στο συγκεκριμένο κρούσμα έχουμε να κάνουμε με έναν πρόσφατο χωρισμό και μιλάει ασταμάτητα για τον/την τέως, τί φάση! Σου έχω λοιπόν αποκλειστικά νέα: το παλικάρι ή κοπελιά που βγήκες σήμερα, δεν έχει την παραμικρή διάθεση να ακούσει ούτε μισή κουβέντα για το άτομο που αγαπούσες/κοιμόσασταν μαζί. Κι εμείς ερωτευτήκαμε αλλά δεν τρελάναμε τον κόσμο. Τη στήσαμε όξω από το σπίτι του/της χωρίς υπερβολές. Για να σοβαρευτούμε, δεν ξεκινάει έτσι μια νέα σχέση, τέλος.
Τίποτα δεν είναι χειρότερο. Καταστρέφεις όλη τη θετική διάθεση της πρώτης συνάντησης όταν τσεκάρεις κάθε τόσο το στάτους σου στο Facebook ή, Χριστός και Παναγία δηλαδή, όταν απαντάς κάθε κλήση ανά πεντάλεπτο. Εξαιρούνται: μια περίπτωση πραγματικής ανάγκης, ένα θέμα με τα παιδιά στο σπίτι, διαφορετικά οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιμένει αφού φύγεις. Ποιός ο λόγος να κανονίσεις μια έξοδο με κάποιον/α, όταν μιλάς σε άλλους διαρκώς, ενώ το ραντεβού σου κάθεται απέναντί σου;
Ο παρλαπίπας
Εννοείται και πρέπει να μιλήσεις στο πρώτο ραντεβού, να γνωριστείτε βρε αδερφέ, αλλά αυτός/ή έχει τον ασταμάτητο. Είτε που θα φλυαρεί ακατάπαυστα για τον εαυτό του/της, είτε για ένα πράγμα που δε σου καίγεται καρφί. Να σου δώσω παράδειγμα, ο οπαδός της τάδε ομάδας που ντε και καλά σου κάνει κανονική αναμετάδοση, λεπτό προς λεπτό, του χθεσινοβραδινού αγώνα, κι εσύ είχες μια σκασίλα! Ή να σου πω το άλλο, για τη γκόμενα που στολίζει πατόκορφα την καριόλα φίλη της, που πόσο δεν της αρέσουν τα δράματα (κάτι σε drama queen), στ’ αρχίδια μας κιόλας! Tο αποτέλεσμα: πυρηνικό ολοκαύτωμα και γυρίζεις σπίτι ψυχολογικό ράκος. Δεν είναι διόλου αστείο!
Οταν βγαίνεις πρώτη φορά με έναν άνθρωπο είναι η στιγμή που θα τον γνωρίσεις, δεν είναι λογικό να αφηγηθείς ολόκληρη τη ζωή σου σε μια νύχτα. Κράτησε το κάτι τις για αργότερα- μη σου πω κάποια για πολύ, μα πάρα πολύ αργότερα. Αυτό το είδος του ραντεβού δεν έχει την παραμικρή αντίληψη του “αυτοπεριορισμού”, της “αυτοσυγκράτησης”. Ρε φίλε/φιλενάδα ξεκαβάλα, ποιός τελικά ενδιαφέρεται πόσα παιδιά θέλεις να κάνεις; Σε ρώτησε κανείς για το σπυράκι σου; Ποιός νοιάζεται πως η μάνα σου διπλώνει τα βρακιά σου; Ως εδώ, φτάνει!
Υπάρχει και το εναλλακτικό σενάριο, όπου περνάς κανονική συνέντευξη-ανάκριση. Πολλά ρωτάς, αυτά είναι προσωπικά ζητήματα, αδιάκριτες ερωτήσεις: “Και που λες, τί σου αρέσει στο κρεβάτι;” “Ωραίο ρολόι, πόσα λεφτά βγάζεις;” “Εχεις τίποτα ωραίες/ους φίλες/ους να μου γνωρίσεις;” Κάτι τέτοια πρέπει να τα ψεκάζουμε με κλεραζίλ όσο είναι ακόμη μικρά.
Tο δυνατό ποτήρι
Επιτέλους ένα φυσιολογικό πρώτο ραντεβού, έως τη στιγμή που χάνεις το μέτρο. Μετά τα πάντα αλλάζουν. Η πλειοψηφία χαλαρώνουμε λιγάκι αφού πιούμε, αλλά είναι κάτι χαρακτήρες που μεταμορφώνονται σε ένα εντελώς διαφορετικό άτομο. Γίνονται φωνακλάδες, αντιπαθέστατοι που ούτε να στο δούνε. Ασχημα ξεμπερδέματα κι άηντε να σε δω από ποιά πόρτα θα κάνεις τσεκ άουτ. Τι ντροπή!
Ο κολλητούλης
Tούτος/η εδώ μπορεί να πονέσει περισσότερο απ’όλα τα υπόλοιπα. Ως πρώτη εντύπωση μοιάζει το τέλειο ραντεβού. Εκεί που φτάνεις στο τέλος και αρχίζεις τα σχέδια για τη δεύτερη συνάντηση, τρως τη μεγάλη ήττα: “θέλει να μείνετε φίλοι”. Δεν το ένιωθαν, παρόλο που φαινομενικά τα πηγαίνατε μια χαρά, κι ας αισθανόσουν τη χημεία (πότε αλήθεια θα σταματήσουμε να λέμε αυτή τη βλακεία;) Επιστρέφεις σπίτι και αναρωτιέσαι που τα σκάτωσες μια ολόκληρη βδομάδα. Περαστικά, είπαμε;
Η κλασσική περίπτωση του μαλάκα
Μαλάκας ή μαλάκω, εδώ έχουμε τον τύπο ή την κοπελιά που διαθέτουν ένα υφάκι υπερβολικής αυτοπεποίθησης, ίσως ένα σύμπλεγμα ανωτερότητας αμφότερα απίστευτα ενοχλητικά και απωθητικά συνάμα χαρακτηριστικά. Μιλά υποτιμητικά στο σερβιτόρο, έχει παράλογες απαιτήσεις, δεν αφήνει φιλοδώρημα, ή όλα τα προαναφερθέντα σε συνδυασμό. Τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι πέρα από την κόκκινη γραμμή, καθώς είναι βέβαιο πως θα τα κάνει μαντάρα σε κάθε ευκαιρία. Στο φινάλε θα αποτελέσεις τον αποδέκτη των προσβολών εάν επιδιώξεις μια σχέση μαζί του/της, άρα τα ζητάει και σένα ο οργανισμός σου.
Ο επίμονος ξεροκέφαλος
Καθένας έχει το δικαίωμα της άποψης του, την οποία όμως την αφήνουμε παράμερα στην πρώτη γνωριμία. Εδώ δεν υφίσταται κανένας περιορισμός, θέλει και τα λέει. Αγγίζει ευαίσθητα θέματα για παράδειγμα τη θρησκεία, ρωτάει για την πολιτική, όταν μάλιστα δεν γνωρίζει ακόμη τίποτα απολύτως για σένα. Δεν είναι διόλου απίθανο να εκφράσει την γνώμη του/της σε οποιοδήποτε αμφιλεγόμενο ζήτημα (χωρίς ποτέ κανείς να το ζητήσει). Θα επιδιώξει να σου επιβάλλει με το στανιό αυτήν την άποψη, επιμένοντας για το λάθος σου εάν τολμήσεις να φέρεις αντίρρηση. Και αν δε συμβεί με την πρώτη, περίμενε, σου έρχεται με φόρα λίαν προσεχώς.