Playwing χρέωση από που;

Σου έρχεται ξαφνικά SMS από την Cosmote ότι :

“H υπηρεσία Playwing ενεργοποιήθηκε με 1.99 Ευρώ την εβδομάδα, με αυτόματη εβδομαδιαία ανανέωση και χρέωση στο λογαριασμό Cosmote. Κωδικός συναλλαγής ΧΨΩΧΧΩ. Αν επιθυμείς διαγραφή συνδρομής στείλε PLAYWING STOP στο 1256 χωρίς χρέωση ή μπες στο http:….”

Επειδή δεν είμαστε τίποτα χθεσινοί, δεν πατάμε αμέσως τον σύνδεσμο. Γκουγκλάρουμε μπας και είναι γνωστή απάτη αλλά δεν βγαίνει τίποτα. Οπότε ενεργοποιούμε όλα τα προστατευτικά και πάμε να δούμε τι είναι αυτό. Τζούφια η σελίδα, δεν υπάρχει. Κακό αυτό. Επικοινωνούμε με Cosmote λοιπόν και πάει κάπως έτσι: (Έκοψα μόνο κάτι ψιλά με προσωπικά δεδομένα, τα άλλα copy-paste από το twitter μου.)

Μου ήρθε αυτό το SMS. Φαντάζομαι ΔΕΝ είναι από Cosmote, σωστά; (Και δεν έχει γίνει χρέωση στο τηλέφωνό μου)

Καλημέρα Alexander και Καλή Χρονιά. Οι υπηρεσίες που αγοράζονται παρέχονται από Τρίτες εταιρείες (Πάρoχοι) είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για το περιεχόμενο και τον τρόπο που τις παρέχουν. Δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με τον Πάροχο για ερωτήσεις ή ζητήματα αναφορικά με το περιεχόμενο αλλά και μέσω της εξυπηρέτησης πελατών της στην περίπτωση προβλήματος , στα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται από την υπηρεσία. Εφόσον έχεις ήδη προχωρήσει σε διαγραφή δεν θα συνεχίσουν οι χρεώσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις εδώ https://cosmote.gr/cs/cosmote/gr/digital_content_purchase.html… . Μπορούμε αν επιθυμείς να κάνουμε φραγή γενικά για διαδικτυακές αγορές.

Δηλαδή ΧΡΕΩΘΗΚΕ το νούμερό μου για κάτι που ουδέποτε παράγγειλα ή ούτε ξέρω καν; Αυτή η εταιρεία συνεργάζεται μαζί σας; Πως χρεώνει λογαριασμό Cosmote χωρίς την άδειά μου; Που ξέρω ότι ο σύνδεσμος που έχει το SMS δεν είναι κάποιο κόλπο;

Θα προτείναμε να στείλεις το μήνυμα διαγραφής σου από την υπηρεσία για τον αριθμό του κινητού σου, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος χρέωσης. Εναλλακτικά και εφόσον ο αριθμός κινητού είναι στα στοιχεία σου, μπορεί να γίνει και ολική φραγή σε online αγορές

Ωπα. Δεν μου απαντήσατε. Πως ενεργοποιήθηκε υπηρεσία χωρίς να δώσω εγώ την συγκατάθεσή μου; Και πως να ξέρω εγώ ως πελάτης Cosmote ότι είναι πραγματικό μήνυμα από εσάς αυτό που έλαβα και όχι scam? Παρακαλώ ενημερώστε με αν για το 69ΧΧΧΧΧΧΧ τηλέφωνό μου έγινε ή όχι χρέωση όπως δείχνει αυτό το SMS και πως μπορεί να έγινε αυτό.

Χρεώση γίνεται εφόσον από την πλευρά σου γίνει σχετική εγγραφή σε τέτοιου είδους υπηρεσίες. Το μήνυμα που έχεις λάβει προέρχεται από την εταιρία μας και είναι προειδοποιητικό.

O σύνδεσμος στο μήνυμα δεν υπάρχει πια. Βρωμάει απάτη από χίλια χιλιόμετρα. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι έχετε νομική ευθύνη.

Σε ποιον σύνδεσμο αναφέρεσαι;

Σε αυτόν που είχε το “προειδοποιητικό” SMS που μου στείλατε. Παρακαλώ να μου επιστραφούν τυχόν χρήματα αν χρεώθηκε πράγματι ο λογαριασμός μου Cosmote και να μου δοθεί γραπτώς αναλυτική εξήγηση πως και γιατί χρεώθηκε ο λογαριασμός μου.

Θα χρειαστούμε και το ΑΦΜ σου, αν επιθυμείς να προχωρήσουμε σε φραγή όπως σου αναφέραμε νωρίτερα.

Προφανώς μπορείτε να δείτε εσείς τι και πως αναλυτικά. Δείτε λοιπόν στα logs και πείτε μου τι ημέρα και ώρα, πως ακριβώς γράφτηκα στην υπηρεσία αυτή και με ποια διαδικασία. Πότε συγκατάθεσα εγώ να χρεωθώ. Γιατί φαντάζει πολύ πιθανότερο να έχετε πρόβλημα ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση απαιτώ και επιστροφή τυχόν χρεώσεων που έγιναν στον λογαριασμό μου και λεπτομέρειες των ενεργειών που θα κάνετε για να μην τύχει και σε άλλους συνδρομητές σας κάτι αντίστοιχο. Αν ήταν από συγκεκριμένο app για παράδειγμα, πρέπει να το αναφέρουμε στην Google να λάβει μέτρα.

Από την πλευρά μας έχει γίνει φραγή αγορών online περιεχομένου για τον αριθμό σου. Αναφορικά με πιθανή χρέωση, αυτό μπορεί να ελεγχθεί εφόσον εκδοθεί ο λογαριασμός σου, καθώς στον τελευταίο εκδοθέντα δεν διαπιστώνεται κάποια αντίστοιχη χρεώση αυτού του είδους. Εάν διαπιστώσεις κάτι τέτοιο μπορείς να επικοινωνήσεις εκ νέου μαζί μας.Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία και παραμένουμε στη διάθεσή σου για οτιδήποτε επιπλέον χρειαστείς!

Λυπάμαι αλλά ΔΕΝ είναι επαρκής η απάντησή σας. Απαιτώ λεπτομερή αναφορά πως και πότε έγινε από ποια υπηρεσία και πως η χρέωση.

Ισχύει η ενημέρωση που σου έχουμε ήδη δώσει.

Αναμένω λοιπον γραπτή λεπτομερή εξήγηση μόλις εκδοθεί ο λογαριασμός μου όπως αναφέρετε πιο πάνω. Γιατί αν ΔΕΝ έγινε χρέωση τότε έχετε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα! Επίσης δεν θέλω ΣΥΝΟΛΙΚΗ φραγή online αγορών προφανώς!

Αφού λοιπόν δεν βρέθηκε άκρη με την Cosmote, επικοινωνώ με Playwing. Αν και δεν τους φαίνεται από την κάπως οπισθοδρομική φόρμα επικοινωνίας, οι άνθρωποι είναι απίκο και απαντάνε σχεδόν αμέσως. Παραλείπω τα πρώτα δυο τρία μηνύματα, το ζουμί είναι το εξής:

Dear Customer,
Thank you for your email.
Please accept our apologies for the situation and inconveniences caused, and kindly be informed that in order to unsubscribe you, and investigate the case, we need your identification code.

Kindly follow the steps mentioned below in order to get identified:

1. Connect through 3G/4G (make sure that you aren’t connected to WI-FI)
2. Open this link http://store.playwing.com in a browser (Google Chrome, IE or Mozilla)
3. Copy this link and paste it in your browser: http://store.playwing.com/phone
4. Take a screenshot and send it to us.

In case you appear to be undetected, please make sure you have your Data Saver OFF, as you can see below, before accessing this link  http://store.playwing.com/phone

Βέβαια αν πάτε να κάνετε αυτά τα πιο πάνω βήματα γίνεται ακόμα πιο ύποπτη η φάση καθότι σου ξαναζητάει αριθμό κινητού. Μοιάζει δηλαδή με κλασσική σελίδα από απάτη. Φτου κι απ’την αρχή….

4 comments

  1. Alexander Chalkidis – Social engineering, business consulting and everything in between. For professional networking, find me on LinkedIn, Xing or Viadeo. www.alexanderchalkidis.com has a bit more but I try and let my work speak for itself so case studies is the closest you will get to an idea of what I do!
   alexanderchalkidis says:

   ‘Εστειλα, ζήτησα να με βγάλουν από τη λίστα και όλα καλά. Δηλαδή δεν έχω δει χρέωση ούτε άλλο μήνυμα.

  2. Alexander Chalkidis – Social engineering, business consulting and everything in between. For professional networking, find me on LinkedIn, Xing or Viadeo. www.alexanderchalkidis.com has a bit more but I try and let my work speak for itself so case studies is the closest you will get to an idea of what I do!
   alexanderchalkidis says:

   Μεταξύ του email που τους έστειλα και της cosmote που παραπονέθηκα δεν είχα άλλη ενόχληση. Δυστυχώς επειδή τα έκανα όλα ταυτόχρονα έτσι, μεθοδολογικά μιλώντας, δεν ξέρω τι από τα δυο δούλεψε.

 1. Συνήθως βρίσκεται κρυμμένο σε όρους χρήσης διαφόρων σάιτ που πατάμε, αυτοποιημένα πλέον, Αποδοχή. Σάιτ στα οποία μπαίνουμε μέσω κινητού και τους δίνουμε την άδεια να στέλνουν τέτοιες υπηρεσίες στο συγκεκριμένο νούμερο. Προσοχή λοιπόν σε εκείνο το κλίκ που λέει ‘Αποδέχομαι’, μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά σε όσους δε το δώσουν σημασία.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.