Πόσες κούρσες ταξί γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα;
Τι ποσοστό αυτών δεν είναι με τα παλιά, γνωστά ταξί;
Τι διαφορά τιμής έχει μια κούρσα TaxiBeat με αντίστοιχη κούρσα μη Beat;
Μην ανησυχείτε που δεν ξέρετε τις απαντήσεις; Είναι πολλά που δεν ξέρουμε. Γιατί τόσο το Κράτος μας, όσο και οι σύλλογοι ταξιτζήδων όσο και το Beat βέβαια δεν μας τα δίνουν.
Από την αρχή του TaxiBeat δεν το συμπάθησα. Αρχικά γιατί δεν ήταν καινούργια ιδέα και μας την πλάσαραν ως “ελληνική καινοτομία”. Μετά όμως κατάλαβα την αξία τους. Εκεί που άλλοι κοιτάνε ένα SWOT analysis και γράφουν με κόκκινα γράμματα και ερωτηματικό “νομικό πλαίσιο;” και “αντιδράσεις συνδικάτων;” το TaxiBeat βρήκε τρόπους. Μη ρωτάτε τι και πως, κάπως τα κατάφερε και έχουμε επιτέλους ένα app για να καλούμε ταξί σε ελάχιστες πόλεις χωρίς ιδιαίτερο κέρδος οικονομικό βέβαια. Μπράβο τους;
Σα να μην έφταναν όλα αυτά ως αποδεικτικά υπομονής και επιμονής, τελικά πουλήθηκαν κιόλας στην Mercedes. Η οποία δεν ήθελε βέβαια ούτε το app, ούτε κάποια τεχνολογία. Απλά αγόρασε μια λίστα early adopters χρηστών και μια ακόμα πιο πολύτιμη λίστα οδηγών που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει σε ότι κάνει στο μέλλον στον χώρο. To τελικό αποτέλεσμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε Uber, δεν έχουμε Lyft, δεν έχουμε τόσα και τόσα πρωτοποριακά που έχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επειδή το TaxiBeat κάνει για ξεκάρφωμα το ανεξάρτητο. Ουσιαστικά θα μπορούσε να ήταν απλά ένα app για τα συνδικάτα ταξιτζήδων καλύτερα.
Αυτό το είδος start up θέλουμε πατριώτες;
Αλαμπουρνεζικα και μαλακιες ! Δεν βγάζουν καν νόημα από σίγουρα κάποιον που μισοξέρει
Επιχείρημα δεν διαβάζω βέβαια. Ας γράψει που ξέρει καλύτερα να μάθουμε κι εμείς. Αλλιώς στέκει μια χαρά η κριτική, ίσα ίσα που επιτείνεται. Γιατί το γεγονός ότι η ίδια η TaxiBeat άφησε έτσι να κρέμονται φήμες και ασάφειες είναι μέρος του προβλήματος.