Τρίτη 22 Ιουλίου και ο αστεροειδής Ίσις συναντά τον Πλανήτη Πλούτωνα σε αντίθεση αυτές τις μέρες.
Η αρχαία αιγυπτιακή θεά, είναι η τροφός, η μητέρα του Σύμπαντος, η αφοσιωμένη, η φιλέσπλαχνη θεά. Εκείνη που γνώρισε τον πόνο, όταν κατακρεουργήθηκε ο σύζυγός της Όσιρις από τον αδελφό του Σετ, μάζεψε τα κομμάτια του, τον ανέστησε και παράλληλα φρόντισε το παιδί τους, Ώρο. Καθώς πέρασε από τον πόνο, ήταν συμπαραστάτης του ανθρώπινου πόνου, θεραπεύτρια και υποστήριζε τους πάσχοντες. Προστάτευε όμως και από άλλους κινδύνους, όπως της θάλασσας και της φτώχειας. Θεωρήθηκε θεά της φύσης, και της αυγής της Σελήνης, η σύζυγος και η αδελφή του Όσιρι, θεού του Ήλιου, της αθανασίας και του παρελθόντος και του παρόντος, και κριτής των νεκρών.
Η μάχη της θεάς απέναντι στις δυνάμεις του σκότους, έγινε παράδειγμα στους θνητούς, πως κάθε κίνδυνος μπορεί να ξεπεραστεί, κάθε αδυναμία έχει την θεραπεία της, κάθε απώλεια δεν πρέπει να μας βάζει κάτω.
Συμβολίζει τη ζωή και τον θάνατο και η σύνδεσή της με τον Πλούτωνα, μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις απώλειες που μπορεί να μοιάζουν με ένα θάνατο. Μέσω της αλλαγής, της μετάβασης στο επόμενο στάδιο, περνάμε την μύηση της διαρκούς εναλλαγής των εποχών και της ροής στο φυσικό και στο συναισθηματικό πεδίο.
Μία βαθύτερη γνώση αγγίζουμε κάθε φορά που ένα τέλος μας πληγώνει, ένα έργο μας αποτυγχάνει, μία σχέση διαλύεται.
Μας διδάσκει πως μέσα από τον πόνο της απώλειας, οφείλουμε να μαζέψουμε τα “κομμάτια μας” και να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, φέρνοντας το φως ένα νέο έργο, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας. Είναι η στιγμή που ανακαλύπτουμε την εσωτερική δύναμη της ψυχής και κρυμμένα ταλέντα.
Σε μία εποχή όπου οι απώλειες για τον καθένα μας είναι αρκετές, ο συνδυασμός του Πλούτωνα και της Ίσιδας, σηματοδοτεί την διαρκή εναλλαγή των θεμάτων.
Μοιάζει με το παράδειγμα της κάμπιας που τελικά γίνεται πεταλούδα, περνώντας μέσα από ένα συμβολικό θάνατο….
Για την Ίσιδα μπορείτε να ενημερωθείτε στο άρθρο μας