Επειδή δεν βρήκα αλλού επεξήγηση στα Ελληνικά, μια περίληψη του Aino με απλά λόγια. Είναι ένα συγκρότημα μηχανών και λογισμικού οι οποίες κάνουν τα εξής:
1. Παρακολουθούν διαρκώς όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια με αναγνώριση λόγου ώστε να μπορούν να εντοπίζουν αναφορές σε συγκεκριμένα θέματα. (Στην περίπτωσή μας φράσεις όπως “δημοτικές εκλογές στην Θεσσαλονίκη”, “Γκουλέκας” ή “εκλογές στη συμπρωτεύουσα” και πολλές ακόμα.)
2. Κάνουν αναγνώριση κειμένου (λεζάντες, υπότιτλοι) για το τηλεοπτικό περιεχόμενο αλλά και ανάλυση όλων των online αναφορών οπουδήποτε στο διαδίκτυο.
3. Δίνουν δυνατότητα να δεις σε πραγματικό χρόνο αυτά καθώς προκύπτουν και επιτρέπουν φιλτράρισμα του τεράστιου όγκου δεδομένων με διάφορους τρόπους.
Η τεχνολογία χρησιμοποιείται από εταιρείες, οργανισμούς ή άτομα που ενδιαφέρονται για την φήμη τους (reputation monitoring) αλλά εδώ βλέπουμε και μια χρήση της που ίσως αξίζει να γίνεται για το καλό της κοινωνίας πιο τακτικά. Τα ΜΜΕ δεν είναι ένα μεγάλο μαύρο κουτί, πόσο μάλλον στην εποχή του διαδικτύου. Είναι ένα πολύπλοκο συνοθύλευμα παραστάσεων που μας επηρεάζουν όταν αγοράζουμε ή αποφασίζουμε τι θα ψηφίσουμε.
Ελπίζω να βοηθήσει λίγο αυτό το ιστολόγιο!
Εδώ περισσότερα στοιχεία για το Impact και πως δημιουργείται αυτή η σημαντική λίστα θεμάτων της ημέρας.
Εδώ σχετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής που έχει αναπτυχθεί για την εφαρμογή.
Εδώ για την αναγνώριση κείμενου σε βίντεο και την σημασία του, ειδικά στην πολιτική.