Μια οικονομία σε συρρκνωση θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς τα νεογνά, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϋ δημοσιευθεί στην το τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Epidemiology.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν η οικονομία ήταν χειρότερη από το αναμενόμενο, στην κατάσταση όπου οι μητέρες διέμεναν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης τους, τα μωρά τους κατά μέσο όρο ήταν 3,7% μικρότερο σε σύγκριση με άλλα της ίδιας ηλικίας κύησης. Η μελέτη εξέτασε ένα δείγμα περισσότερων από 6.700 γεννήσεις στις ΗΠΑ μεταξύ του 1982 και του 2000, και εξέτασε επίσης τις διαφορές από το επίπεδο εκπαίδευσης της μητέρας, τη φυλή / εθνικότητα, την απασχόληση και την κατάσταση της φτώχειας.
Τα ευρήματα είναι σημαντικά καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι όλο και περισσότερο, η ανάπτυξη του εμβρύου λειτουργεί ως ένας σημαντικός προγνωστικός παράγοντας της υγείας στη ζωή τους, λέει η Claire Margerison-Zilko, Ph.D., ένας από τους ερευνητές της μελέτης, και ένας μεταδιδακτορικός συνεργάτης με το Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Εργασίας στο το Πανεπιστήμιο του Τέξας-Όστιν. Τα μωρά που γεννιούνται μικρότερα από το φυσιολογικό, έχουν αυξημένο κίνδυνο νεογνικής και βρεφικής νοσηρότητας και θνησιμότητας, λέει. Αργότερα στη ζωή, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακής νόσου.
Τα μωρά που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο με χαμηλότερο σωματικό βάρος γέννησης είναι εκείνα που γεννιούνται από γυναίκες χαμηλότερης εκπαίδευσης, καθώς και από μητέρες που δεν εργάζονται εκτός σπιτιού. Margerison-Zilko είχε υποθέσει ότι η φυλή και η εθνικότητα θα είναι μεγαλύτερες παράγοντες. Προς το παρόν, λέει ο Margerison-Zilko, οι ερευνητές δεν μπορούν να εντοπίσουν τους μηχανισμούς πίσω από αυτήν την ένωση, «Αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι η σχέση μπορεί να οφείλεται σε αλλαγή της συμπεριφοράς της μητέρας ή ψυχοκοινωνικό στρες κατά τη διάρκεια της οικονομικής συστολές.”
Η ανακάλυψη ότι η σχέση μεταξύ της οικονομίας και του βάρους γέννησης είναι ισχυρότερη κατά το πρώτο τρίμηνο θα μπορούσε να καθοδηγείται από διεργασίες που επηρεάζει την πρώιμη εμβρυϊκή ανάπτυξη, μια πιο ενεργή αντίδραση στο στρες της μητέρας στην αρχή της εγκυμοσύνης, ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο για την έκθεση να επηρεάσει τη μητρική συμπεριφορά ή τη φυσιολογία, που υποθέτει.
Ιστορικό: Η μακρο-επίπεδο της οικονομίας μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εμβρύου μέσω της μητρικής συμπεριφοράς ή φυσιολογικές αντιδράσεις.
Μέθοδοι: Χρησιμοποιήσαμε ένα πολυεπίπεδο σχεδιασμό για να εξετάσει τις ενώσεις μεταξύ της έκθεσης σε κρατικό επίπεδο απροσδόκητη συρρίκνωση της οικονομίας κατά τη διάρκεια κάθε τρίμηνο της κύησης και το βάρος γέννησης για την ηλικία κύησης εκατοστημόριο και μικρό για την ηλικία κύησης (SGA), με τη χρήση του Εθνικού Longitudinal Survey of Youth 1979. Εξετάσαμε τις διαφορές που παρατηρήθηκαν στις ενώσεις με το μορφωτικό επίπεδο της μητέρας, τη φυλή / εθνικότητα, το καθεστώς απασχόλησης, και την κατάσταση της φτώχειας.
Αποτελέσματα: Η έκθεση κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης σχετίστηκε με μείωση 3,7 σημείο εκατοστημόριο σε βάρος γέννησης για την ηλικία κύησης (95% διάστημα εμπιστοσύνης [CI] = -6,8 έως -0,6). Η ένωση εμφανίστηκε εντονότερο για τις γυναίκες “κρατώντας το σπίτι” ή με
Συμπεράσματα: Απροσδόκητη συρρίκνωση της οικονομίας κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να σχετίζεται με μειωμένη εμβρυϊκή ανάπτυξη.