Για την ακατάσχετη λαχεσική υποκριτική φλυαρία έχουμε ήδη πει πολλά. Φλύαρο και γρήγορο στην ομιλία μπορεί να είναι και το Αρτζέντουμ Νίτρικουμ. Αυτή η φλυαρία είναι ψυχαναγκασμός. Επειδή έχει πολλές αγχώδεις σκέψεις που τρέχουν γρήγορα στο μυαλό του, του βγαίνει και γρήγορη αγχώδης ομιλία.
Η ομιλία του Λαϊκοπόντιουμ είναι η κουλτουριάρικη ομιλία. Χρησιμοποιεί κουλτουριάρικες, ασυνήθιστες εκφράσεις. Πχ σήμερα μου είπε ένα Λαϊκοπόντιουμ τη λέξη «εκφάνσεις». Προσέξτε! Δεν είναι λέξη που λέγεται εύκολα. «Εκφάνσεις!» (γέλια) Ή μπορεί να σου μιλήσει με επιστημονικούς ιατρικούς όρους. Ή να εκφράσει με πολλές και περίτεχνες λέξεις τον ψυχικό του κόσμο. Είναι κουλτουριάρικη και καλλιεργημένη γλώσσα. Θέλει να δείξει ότι ξέρει, ότι είναι διαβασμένος και καλλιεργημένος. Μπορεί να χρησιμοποιεί και τον πληθυντικό. Μπορεί να χρησιμοποιεί και ευγενικές εκφράσεις όπως «Παρακαλώ… ευχαριστώ» κλπ.
Η ομιλία του Φώσφορου είναι συνήθως πιο απλή, πιο άμεση, πιο συγκεκριμένη. Ενώ το Λαϊκοπόντιουμ θα σου το φέρει από ’δω, θα στο φέρει από κει, θα το γυρίσει πάρα πέρα και στο τέλος μπορεί να μην σου απαντήσει κιόλας σε αυτό που τον ρώτησες όχι σκόπιμα αλλά γιατί κάπου χάθηκε στις στροφές του δρόμου. Ή μπορεί να κάνει παρενθέσεις, προεκτάσεις ή να ρωτάει κιόλας ή να λέει την άποψή του. Το ρωτάς εσύ κάτι κι αντί να σου πει αυτό που το ρωτάς σου λέει και την άποψη του.
Η ομιλία του Σούλφουρ είναι πιο χύμα όπως είναι χύμα και το Σούλφουρ σαν άτομο. Η ομιλία του Μεντορίνουμ είναι όπως είπαμε πιο ρηχή και συγκεκριμένη, θα σου πει τρία πράγματα. Τάκα τάκα τάκα! Η ομιλία της Πλάτινας μπορεί να είναι αλαζονική, σνομπ ή αυστηρή όχι όμως τόσο όπως της Νουξ Βόμικα. Η ομιλία της Νουξ Βόμικα είναι η τυπική, η στεγνή, η συγκεκριμένη που μπορεί να είναι και λίγο φλύαρη γιατί θέλει να δώσει στο γιατρό συγκεκριμένα να καταλάβει επακριβώς τα συμπτώματα. Είναι ψείρας, τυπική ψείρας η Νουξ Βόμικα. Τα πιο εσωστρεφή άτομα θα τα δείτε να μην μιλάνε και πολύ. Το Τζελσέμιουμ κοκκινίζει πολλές φορές μιλώντας ή τραυλίζει από έντονη αμηχανία και ντροπή. Από έντονο τρακ.
Το Νάτρουμ Μουριάτικουμ μπορεί να απαντάει μονολεκτικά προσπαθώντας να μην πει πολλά πράγματα, να μην αποκαλύψει πολλά πράγματα. Ή μπορεί να απαντάει στις περισσότερες ερωτήσεις με ουδέτερο τρόπο. Πχ: «φυσιολογικά γιατρέ», «όπως όλος ο κόσμος γιατρέ», «κανονικά», «όχι πολύ, όπως όλοι», «όχι κάτι το ιδιαίτερο» κλπ. Αν την εμπνεύσει ο γιατρός όμως μπορεί να ξανοιχτεί κάπως. Και αν ρωτήσεις απότομα προσωπικά πράγματα ή σεξουαλικά πράγματα το Νάτρουμ Μουριάτικουμ μπορεί να το δεις να δαγκώνεται λίγο. Δηλαδή να λέει μέσα της: «Πώς με ρωτάει ο γιατρός ξαφνικά τέτοια προσωπικά πράγματα;” Γιατί είναι εσωστρεφές άτομο και θέλει να κρατάει και μια επιφανειακή εικόνα. Επιφάνεια αλλά και με στυλ κρατάει και το Λαϊκοπόντιουμ. Αλλά του αρέσει να μιλάει ανοιχτά και για τα προσωπικά του στο γιατρό άμα του εμπνεύσει ο γιατρός εμπιστοσύνη.
Ο Υοσκύαμος θα έχει το καχύποπτο το βλέμμα και αν πας να τον ρωτήσεις πράγματα που μπορεί να τα θεωρήσει περίεργα μπορεί να τον δεις να θυμώνει ή να αρπάζεται λίγο ή θα επιχειρήσει να σε κόψει λέγοντας σου: «Τι σχέση έχουν τώρα αυτά με το πρόβλημά μου, με την αρρώστια μου;» Η Κάνναμπις Ίντικα είναι σαν μαστουρωμένη. Είναι θολό το βλέμμα της γιατί είναι θολό το μυαλό της.
Η Κόφφεα Κρούτα, η Βαλεριάνα, η Πλάτινα και το Αϊοντίν είναι νευρικές, κοφτές και γρήγορες πολλές φορές στην ομιλία. Και αν ο γιατρός είναι λίγο «τα ζώα μου αργά» είτε στην ομιλία είτε στο μυαλό δυσανασχετούν. Δεν μπορούν να δεχτούν εύκολα κάποιον που είναι «τα ζώα μου αργά». Δηλαδή αν αρχίσεις το ιστορικό και είναι αργές ή άσχετες οι ερωτήσεις σου, δεν είναι δηλαδή μπαμ και κάτω, λένε μέσα τους: «Το καημένο το παιδάκι… τώρα αυτός είναι ικανός να μου δώσει φάρμακο και να γίνω καλά;» Δυσανασχετούν. Και δεν αφήνονται κιόλας στο γιατρό άμα τον δουν και είναι λίγο πετρελαιοκίνητος.
Το Αρσένικουμ στην ομιλία είναι καχύποπτο καταρχήν και επιπλέον είναι εγωιστικό άτομο. Σου δείχνει ότι τα ξέρει, μπορεί να σου κάνει ερωτήσεις για το πόσα χρόνια σπουδών έχεις και τι περγαμηνές έχεις τέλος πάντων, αν θα τον κάνεις εγγυημένα καλά, αν θα πρέπει να σ’ εμπιστευτεί ή όχι και συχνά μπορεί να είναι και ψιλοπροσβλητικό. Το Ανακάρντιουμ μπορεί να είναι προσβλητικό και να στο παίξει ο εξυπνάκιας της ιστορίας.
Το Ταμπερκιουλίνουμ επίσης μπορεί να είναι προσβλητικό. Μίζερο και προσβλητικό. Είχα ένα Ταμπερκιουλίνουμ στα πρώτα μου χρόνια, λαϊκό χοντροκομμένο άτομο, που την πρώτη φορά που ήρθε για επίσκεψη έφτασε στο σημείο να μου πει: «Δηλαδή κάθε φορά που θα έρχομαι θα σου δίνω πάλι επίσκεψη; Και άμα δεν γίνω καλά γιατρέ θα μου επιστρέψεις τα χρήματα;»
Οι υστερικές ιδιοσυγκρασίες είναι συνήθως πολύ μίζερες, όχι τόσο στο πρώτο ιστορικό όσο όταν δεν δουν αμέσως διαφορά. Γκρινιάζουν όσον αφορά την εξέλιξη της θεραπείας τους παρότι μπορεί να πηγαίνουν και αρκετά καλά. Τέτοιες υστερικές ιδιοσυγκρασίες είναι η Σιμισιφιούγκα, το Λίλιουμ Τιγκρίνουμ, το Σίκλαμεν, το Μόσχους και η Ασαφοέτιντα. Επίσης μίζερο αλλά με εσωστρεφή τρόπο είναι το Ψωρίνουμ και πολύ περισσότερο μίζερο αλλά με διαστροφικό τρόπο είναι το Ταμπερκιουλίνουμ και το Συφιλίνουμ.
Τα παραπάνω καταπληκτικά και …επιστημονικά (κατά ομοιοπαθητική) πορίσματα είναι από το homeomed.gr