Αγαπητοί μου αναγνώσται, τη σήμερον το menu έχει post για να σας καεί ο εγκέφαλος. Ακούστε να πάθετε
Που λέτε πριν από κάτι καιρούς, είχαμε μια κουβεντούλα με φίλους για την Ελληνική γλώσσα, με αφορμή ένα κείμενο περί της χρησιμότητας των τόνων και των γραμμάτων. Με βάση αυτό η φίλη μου η Εύα μας είπε ένα πολύ ωραίο περί ”άρρητων λόγων”. Ρε φίλε, θα μου πείτε, μας έχεις ζαλίσει τα παπάρια μ αυτές τις κουλτουρομαλακίες. Άκου άρρητοι λόγοι. Το ξέρω καλοί μου φίλοι, το ξέρω ότι θα προτιμούσατε να πιείτε ένα λίτρο Gaviscon μονοκοπανιά παρά να το αναλύσετε αυτό, αλλά basta. Έχει πλάκα. Για τσεκ.
Με βάση τη θεωρία αυτή λοιπόν, όλες οι Ελληνικές λέξεις έχουν μια ιδιαίτερη σημασία που κάτι κρύβει από πίσω. Για παράδειγμα η λέξη ΜΥΘΟΣ λέει, είναι αναγραμματισμός της λέξης ΘΥΜΟΣ και το νόημα της υπόθεσης είναι, ότι με αφορμή το θυμό κάποιου δημιουργήθηκε ένας μύθος. Χμ. Λογικό να ουμ. Ο Θησέας ας πούμε, μανούριασε με τσι Κριτηκάτσι, κατέβηκε με το Χαι Σπίντ ΙΙ Αιγαίας Εξπρές κι έκανε το Μινώταυρο αντικριστό με λαδορίγανη. Να ο μύθος. Χα. Ρε κοιτάξτε που πίσω από τις λέξεις τελικά κρύβεται ο Αλέξης. Για να δούμε παρακάτω.
Άλλο. Να πάρουμε την λέξη ΑΘΛΟΣ. Είναι λέει αναγραμματισμός του ΛΑΘΟΣ. Να κι άλλη ιστορία. Ο Ηρακλής έκανε το ΛΑΘΟΣ να πάει με γκομενάκι στη λίμνη Λέρνη για πικ νικ. Εκεί μπαπ εμφανίζεται η Λερναία Ύδρα με τα 9 κεφάλια. Βλέπει τον Ηρακλέα που είχε προμηθευτεί και χταποδάκι κρασάτο σε τάπερ και ταπερ-νει στο κρανίο, βλέποντας το ξαδερφάκι της με τα οχτώ πόδια μαγειρεμένο. Kαι του την πέφτει. Ο Ηρακλέας τι να κάνει βγάζει τρομερή άμυνα στο μπλόκ, επιτίθεται και της κόβει κανα δυο πεντ έξι κεφάλια. Αλλά έλα που τα κεφάλια ξαναφυτρώνουν σα μολόχες. Ηρακλάφτα. Τέλος πάντων ας μην το κουράζω την ξέρουμε τη συνέχεια και ιδού η λέξη. ΑΘΛΟΣ. Από ένα ΛΑΘΟΣ δηλαδής, πήραμε τον ΑΘΛΟ. Γαμώ ε; Και το πιο ωραίο. Τα τααααανν. Ακούστε.
Αν πάρουμε τη λέξη ΑΦΡΟΔΙΤΗ θα δούμε (εντυπωσιακό) ότι είναι αναγραμματισμός της λέξης ΔΙΑΤΡΟΦΗ(!). Χου χουυυ. Αυτό γάμησε. Ε ναι αγάπη μου για να γίνεις μια ΑΦΡΟΔΙΤΗ πρέπει να κάνεις ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Όσο και να αναγραμματίσεις το ΡΙΓΓΑΤΟΝΙ Al Forno 452 ΤΥΡΙΑ plus ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ δεν γίνεσαι ΑΦΡΟΔΙΤΗ που να χτυπιέσαι. Άμα φας ένα κοπάδι ΒΟΔΙΑ γίνεσαι ΟΒΙΔΑ. Το λένε και οι αρχαίοι. Σωστό;
Πωπω. Έχω ενθουσιαστεί. Θα αρχίσω να βλέπω Λιακόπουλο. Και γαμώ δεν ήταν η ανάλυση; Αφού με επηρέασε τόσο πολύ και σκέφτηκα και τον δικό μου (πάντα στα πλαίσια της καφρίλας) αναγραμματισμό. Σκέφτηκα λοιπόν να αναγραμματίσω της λέξη ΠΕΟΣ. Ε μα βέβαια. Αυτό είναι. Ένα ΠΕΟΣ αν το χειριστείς σωστά γράφεις ιστορία. Σκέτο ΕΠΟΣ..!!! Κι αν πετύχεις και το κατάλληλο, με συγχωρείτε ΜΟΥΝΙ, ε τότε τελείωσε. Είναι βέβαιο ότι θα γραφτούν ΥΜΝΟΙ…:Ρ