Η εμπορική ευκαιρία είναι απλή: οι νέοι γονείς καταναλώνουν. Πολύ. Και αγοράζουν μια ποικιλία από νέα πράγματα. Συνήθως το σύστημα παίρνει μπρος μόλις γεννηθεί το παιδί και υπάρχει δημόσια στοιχείο από το οποίο μπορούν να σε βρούνε. Πας στο μαιευτήριο και ξαφνικά αρχίζει ο βομβαρδισμός φυλλαδίων, δειγμάτων και προσφορών. Είναι πολλές φορές ενοχλητικό και πιθανώς παράνομο το γεγονός ότι η Pampers και η Sony παίρνουν στοιχεία από το μαιευτήριο για τέτοια χρήση.
Ένα πολυκατάστημα όμως στην Αμερική αποφάσισε να βρει τρόπο να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία από τα ταμεία για να χτίσει μια σχέση με τις έγκυες πριν από όλους. Δεν χρειάζονται το όνομά σας. Μεγάλα καταστήματα απλά έχουν ένα νούμερο για κάθε πελάτη και “κουμπώνουν” σε αυτό το νούμερο ότι στοιχεία προκύψουν όπως τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας σας. Εκείνος ο διαγωνισμός που πήρατε μέρος; Και αυτός στην βάση δεδομένων βέβαια. Επιπλέον μπορούν να αγοράσουν παραπάνω δεδομένα για το τι κάνατε online ή από την τράπεζά σας και άλλους οργανισμούς.
Μετά παρατηρούν τι αγοράζετε και πότε. Και με στατιστική ανάλυση εκατομμυρίων αγορών καταλήγουν σε αλγόριθμους οι οποίοι ξέρουν τι θα κάνετε καλύτερα από εσάς. Κάπου στην αρχή του δεύτερου τριμήνου αγοράζετε περισσότερες κρέμες (χωρίς άρωμα) και στην 20η εβδομάδα βιταμίνες και πρόσθετα διατροφής όπως μαγνήσιο και ασβέστιο. Λίγο πριν την επίσκεψη στο μαιευτήριο αγοράζουμε μεγάλες ποσότητες σε μωρομάντηλα, βαμβάκι και σαπούνι χωρίς άρωμα. Ακόμα και φαινομενικά άσχετα προϊόντα όπως μοντέλα γυναικείων τσαντών που είναι πιο μεγάλες (και χωράνε μωρουδιακά αξεσουάρ) είναι σημάδια. Και το χρώμα εκείνου του μικρού χαλιού που αγοράσατε; Μπορεί να σας προδώσει ως προς το φύλο του μωρού!
Πιο εκτενής ανάλυση των 33bit που χρειάζονται για να σας βρούνε στατιστικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ.