Η αποθήκευση με ντέξιον κάποτε ήταν κανόνας. Ήταν το φόντο κάθε αποθήκης, παιδικού δωματίου, επαρχιακού super market ή ακόμα και στο σαλόνι σαν βιβλιοθήκη dexion. H λέξη “ντέξιον” βέβαια είναι από την εταιρεία Dexion – http://www.dexion.com/ η οποία συνεχίζει να παράγει συστήματα αποθήκευσης. Στην Ελλάδα όμως που μπορείς να τα βρεις; (Ειδικά όσοι είναι από Θεσσαλονίκη που τα ψάχνουν πολύ.)
Παίρνω αφορμή από την παρατήρηση του αγαπητού Αρίστου Δοξιάδη, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αποκάλυψε ότι πολλοί καταλήγουν στην σελίδα του αναζητώντας “βιβλιοθήκη ντέξιον”. Φανταστείτε πόσο φτωχό σε περιεχόμενο είναι το ελληνικό διαδίκτυο! Ψάχνει ο άλλος ράφια τοίχου, ή τιμές για να επεκτείνει τα ντέξιον που έχει στο υπόγειό του και καταλήγει σε μια τελείως άσχετη με dexion συνέντευξη με μια και μόνη αναφορά (στην αρχή βέβαια – τα πριμοδοτεί αυτά η μηχανή της Google) .
Μερικές εταιρείες που μπορείτε να βρείτε ράφια ντέξιον στην Ελλάδα είναι η
http://www.dexion-rafia.gr/dexion.htm με φωτογραφίες σαν αυτή δίπλα και φιγούρα εγκαταστάσεις στο μουσείο της Ακρόπολης και τον Άρειο Πάγο, η
http://www.technosol.gr/system%20dexion.htm η οποία δείχνει παραδείγματα σε καταστήματα κυρίως και το
http://www.dexiontech.gr/selfclassification.html με όψη και περιεχόμενο πιο κοντά σε αυτό που θα περίμενα για αυτόν τον χώρο.
Κανείς τους φαίνεται δεν πολυασχολείται με SEO ενώ αντίθετα άλλοι (πχ http://www.intersapo.gr/gr/index.html ) χώνουν πονηρά σε Meta tags την λέξη “ντέξιον” μπας και πουλήσουν και τίποτα άσχετο.
“Και τι μας νοιάζουν όλα αυτά τα ντέξιον ρε Αλέξη;” θα πείτε βέβαια. “Αν θέλω επιτοίχια φωτιζόμενα ράφια και ζω στην Θεσσαλονίκη, θα γράψω “ντέξιον θεσσαλονίκη” και θα το βρω!” Δυστυχώς είναι εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου που οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις δεν νοιάζονται ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο σαν επιχειρηματικό εργαλείο. Έτσι πάνε όλοι για ράφια στο ΙΚΕΑ και τα παλιά ντέξιον πάνε για πέταμα, μαζί με όσους δεν έχουν το μυαλό να ασχοληθούν ελάχιστα με την διαδικτυακή τους παρουσία…