Τετάρτη 4 Δεκέμβρη και ο Ποσειδώνας βρίσκεται στην ίδια μοίρα με τον αστεροειδή Ίριδα.
Ποια ήταν όμως μυθολογικά η Ίρις;
Στην ελληνική μυθολογία, υπήρχαν δύο θεϊκοί αγγελιαφόροι: ο Ερμής και η Ίρις. Ορισμένες παραδόσεις δείχνουν ότι η Ίρις ήταν αγγελιοφόρος της θεάς Ήρας, ενώ ο Ερμής ήταν του Δία. Το διπλό συχνά εμφανίζεται στους μύθους, έτσι κι εδώ υπήρχε μια θηλυκή ενέργεια σχετική με την επικοινωνία, καθώς και μία ανδρική.
Λίγοι αστρολόγοι έχουν ασχοληθεί με την Ίριδα, σαν αποσυμβολισμό στον αστρολογικό χάρτη. Είναι το θηλυκό αρχέτυπο σε αντιδιαστολή με το αρσενικό, τον Ερμή. Το σύμβολο ήταν το ουράνιο τόξο, και στο ωροσκόπιο η ενέργεια αυτή φαίνεται να καλύπτει όλα τα χρώματα του φάσματος του φωτός: τελικά, αποτελεί το φως της καθαρής συνείδησης.
Ο Ερμής δείχνει τι πιστεύουμε, σκεπτόμαστε και πώς επικοινωνούμε σε μία διαλεκτική συνείδηση. Είναι η ενέργεια yang και κατευθύνεται προς τα έξω.
Η Ίρις, ωστόσο, έχει ενέργεια yin και είναι δεκτική. Σε σύνοδο με την ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης, τον Ποσειδώνα, αναδεικνύει τις ιδέες που έχουν έμπνευση, την διαισθητική αντίληψη, την δημιουργική έκφραση, την κατανόηση προβλημάτων, εκεί όπου επικρατεί σύγχυση και θολούρα.
Θα μπορούσε επίσης, να αναδείξει έρωτες πλατωνικούς, διαισθητική προσέγγιση των ερωτευμένων και ευαισθησίες που αντιλαμβάνεται κάποιος μακριά από την εξωτερική εκλογίκευση.
Μία ενδιαφέρουσα ημέρα λοιπόν, γεμάτη νοήματα και γεμάτη εσωτερική ομορφιά…
Περισσότερες πληροφορίες για την Ίριδα στο άρθρο μας εδώ.