Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και προσπαθώντας να βρούμε τους ρυθμούς μας μετά τις τελευταίες δύσκολες εξελίξεις, παρατηρώ πως ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης της πλάνης, της ουτοπίας, του ονείρου και των οραματισμών, συναντά σε δυναμικούς συνδυασμούς δύο αστεροειδείς.
Πρόκειται για τον Αμόρ και την Κίρκη.
Ο Ποσειδώνας, ως κυβερνήτης των Ιχθύων, δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον, αλλά και πάλι, παραμένει ασαφής και αδιευκρίνιστος. Ευνοεί τις μεταφυσικές και καλλιτεχνικές τάσεις, αλλά και τον ανθρωπισμό.
Ο Αμόρ αντιπροσωπεύει το ιδανικό του έρωτα και της έμπνευσης, ενώ η Κίρκη είναι η γοητεία που οδηγεί στην σωτηρία ή την απώλεια.
Ο Αμόρ είναι ο Έρωτας ο αγνός, ο δημιουργικός, ο ανιδιοτελής και ο άπιαστος. Αυτός που ενώνει την ανυπαρξία με την ύπαρξη και μας κάνει να αισθανόμαστε αληθινοί, ουσιαστικοί και δίνει νόημα στη ζωή μας! Αυτός που ονειρευόμαστε όλοι σε κάποια στιγμή, στην πορεία των χρόνων μας. Αντιπροσωπεύει το όνειρο που μπορεί τελικά να μας οδηγήσει εκτός πραγματικότητας.
Η Κίρκη είναι μία ιδιαίτερη παρουσία, θεά που συνδέεται με τις γήινες απολαύσεις, προσφέρει το έδαφος να σταθούμε μετά από περιπλανήσεις, χρειάζεται όμως σύνεση για να το εκμεταλλευτούμε σωστά.
Αναζητώντας το ιδανικό που μας εμπνέει, ενδέχεται να ακολουθούμε το ανέφικτο όνειρο.
Προσκολλημένοι στην ιδέα, χάνουμε την ουσία της ζωής.
Δεν αποκλείεται να παγιδευτούμε στα γήινα αγαθά, άπληστοι και αχόρταγοι, να απομακρυνθούμε από το νόημα της ύπαρξης.
Στην κοινωνική μας ζωή, η πλάνη επικρατεί και η εικόνα παραπέμπει σε γήινες εντυπώσεις. Άλλοτε με την αίσθηση ενός οράματος, άλλοτε με την παγίδευση και τον εγκλωβισμό, μειώνεται η κριτική μας αντίληψη μπροστά τις εντυπώσεις και τις εικόνες.
Μήπως θα πρέπει να μας προβληματίσει αυτό; Ενδεχομένως, ναι…
Διότι όσοι γνωρίζουν να διαχειρίζονται σωστά την ουτοπία και την εξωτερική αίσθηση των γεγονότων, είναι σε θέση να μας παραπλανήσουν, να μας «περάσουν» επιφανειακές και πλασματικές ερμηνείες και να προσκολληθούμε σ” αυτές. Στις περισσότερες περιπτώσεις η πλάνη μοιάζει με μία μεταδοτική ασθένεια, εύκολα εξαπλώνεται και μολύνει όλο και περισσότερους.
Ας θυμηθούμε τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του, οι οποίοι, φθάνοντας στο νησί της σωτηρίας, συναντούν την Κίρκη και εκεί, οι περισσότεροι χάνουν την αυτοδιάθεσή τους. Ο Οδυσσέας, ο ήρωας που φημίζεται για την ευφυΐα και την ευστροφία του, αντιστέκεται στην εύκολη λύση και προσπαθεί να απελευθερωθεί από την παγίδα στην οποία βρέθηκε.
Ας είμαστε περισσότερο εύστροφοι λοιπόν, ας προσπαθούμε να μην μας παρασύρει ο «ποταμός των συγκινήσεων», που συχνά, είναι κατευθυνόμενος…