Σχεδόν 3 εκατομμύρια λογαριασμοί “χρηστών” Facebook υπάρχουν στην χώρα μας. Οι άντρες είναι λίγο περισσότεροι από τις γυναίκες. Παντρεμένοι δηλώνουν οι 400 χιλιάδες, σε σχέση άλλες 300 χιλιάδες, αρραβωνιασμένοι μόλις 50 χιλιάδες. Βέβαια ένα μεγάλο ποσοστό δεν είναι άνθρωποι, εγώ το υπολογίζω σε ένα 10-15% τουλάχιστον ότι είναι οντότητες δηλωμένες σαν άνθρωποι ενώ είναι επιχειρήσεις ή άλλοι που προωθούν πράγματα στο Facebook αλλά άνοιξαν προσωπικό λογαριασμό.
Πάνω από 2.1 εκ νομίζει το facebook ότι συμμετέχουν από Αθήνα και μόλις 224 χιλιάδες στην Θεσσαλονίκη! 41 χιλιάδες στην Πάτρα, 25 χιλιάδες στα Ιωάννινα, 14 χιλιάδες στην Ρόδο, 35 χιλιάδες στην Λάρισα, μόλις 5 χιλιάδες στην Λαμία, σκάρτα 10 χιλιάδες στα Χανιά και 32 χιλιάδες στο Ηράκλειο. Προφανώς λιγότεροι άνθρωποι βάζουν χειρονακτικά την διεύθυνσή τους και περισσότεραδεδομένα είναι απλά από τον ISP με τον οποίο συνδέεστε.
Πάνω από το ένα τρίτο των χρηστών, 1.1 εκατομμύρια δηλαδή είναι κάτω
των 18 ετών. Πολύ περιέργως 700 χιλιάδες από αυτούς είναι ακριβώς 18! Και εδώ αρχίζει fuzzy λογική αφού το σύστημα μας δείχνει ότι από 19 ως 35 χρονών είναι άλλα δυο εκατομμύρια και από 36 ως 64 άλλο ένα εκατομμύριο! Δηλαδή όλα μαζί 4 εκατομμύρια αντί για 3 που μας έλεγε στην αρχή!!
Απόφοιτοι πανεπιστημίου δηλώνουν μόνο 170 χιλιάδες, στο πανεπιστήμιο 8 και στο λύκειο 4, δηλαδή σχεδόν κανείς δεν συμπληρώνει ακόμα πληροφορίες εκπαίδευσης στο Facebook! Είναι και πρακτικά προβληματική η δημιουργία διαφήμισης για οποιονδήποτε το ψάχνει λίγο. Βάζω 45 – 64 και τώρα μου λέει ότι είναι 455 χιλιάδες οι υποψήφιοι πελάτες μου σε όλη την Ελλάδα. Μόνο άντρες; 75 χιλιάδες! Μετά από λίγο το ξανατρέχω και μου λέει 281 χιλιάδες όμως!!
Τα στοιχεία δεν τα μάζεψα μέσω hacking ούτε από τις διασυνδέσεις μου στην Καλιφόρνια. Είναι όπως ακριβώς μου τα παρουσιάζει όταν πάω να σχεδιάσω μια διαφημιστική καμπάνια στο Facebook, το ίδιο το Facebook! Είναι προφανές ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα σαν διαφημιστική πλατφόρμα, γιατί αυτό δεν είναι η λεπτομερής στόχευση που διατυμπανίζουν. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί επιμένει με το νέο προφίλ και προσπαθεί να σας δελεάσει να συμπληρώσετε περισσότερα στοιχεία κάθε τόσο;
Καθώς το έγραφα αυτό το κείμενο σκεφτόμουν τις αμέτρητες φορές που έχω βρεθεί με κάποιον υπεύθυνο διαφήμισης περιοδικού. Πάντα θα έρθει η στιγμή που θα βγάλει τα στατιστικά. Με την σφραγίδα BARI-Focus ή κάποια άλλη εταιρεία ερευνών θα μου πει πως το κοινό του είναι λεφτάδες, σπουδαγμένοι και τέλεια μελετημένοι για τα προϊόντα μου. Μάλλον ήρθε η ώρα για το Facebook να φτιάξει τέτοια ομάδα και στην Ελλάδα…
(Εδώ το “πως να στήσετε καλύτερα μια σελίδα στο Facebook” )
http://kwlozwa.blogspot.com/2011/03/facebook.html