Είναι ίσως ενδεικτικό της εποχής μας ότι έχουν τόση πέραση αντιεπιστημονικές δοξασίες όπως η αστρολογία. Αναλυτικά η επιστημονική και λογική ανάλυση ως προς το αν μπορεί να έχει οποιαδήποτε βάση στην αλήθεια η αστρολογία εδώ.
Ανάλογα με την έρευνα, το ποσοστό στον Δυτικό κόσμο των ανθρώπων που δηλώνουν ότι πιστεύουν στην αστρολογία είναι μεταξύ 40 και 60%. Πριν τέσσερις μόλις δεκαετίες ήταν στο 1/3 αυτού του νούμερου. Ίσως επειδή η θρησκεία έπαιζε πιο δυναμικό ρόλο.
Σύμφωνα με το New Age Cities, πάνω από 44 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται σε υπηρεσίες σχετιζόμενες με την αστρολογία. Και η ηλεκτρονική εποχή τα έχει εκσφενδονίσει ακόμα πιο ψηλά αφού είναι ιδανικά για μεταφορά με RSS, ιστοσελίδες, παραμετροποιημένα ωροσκόπια “ειδικά για εσάς” και όλα αυτά τα Web 2.0 πράγματα που απολαμβάνουμε και αλλού.
Έχει επίσης βελτιωθεί η επιστήμη του τρόπου συγγραφής ώστε να νομίζουν όσοι διαβάζουν τα ωροσκόπια ότι αυτά ισχύουν ειδικά για αυτούς και μόνο.
Online η κατανάλωση τέτοιων πληροφοριών είναι πάνω από 70% από γυναίκες. Κυρίες μου προτιμήστε κάτι χρήσιμο, όπως αυτόν τον σουγιά!
ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΛΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 2 – ΔΥΟ. Αν και πολλοί παθαίνουν από αυτό και χάνουν τον χρόνο τους, είναι ανόητο και ανούσιο.
Afti ti sinefiasmeni deftera mas fotisate pragmatika!!! den to eixa skeftei pote etsi, efxaristo.