Όσοι δεν έχουν πτυχία και δεν ξέρουν από την αγορά εργασίας, όταν ανακαλύπτουν το internet ρωτάνε χύμα όπως σκέφτονται. Τι δουλειές ψάχνουν πιο συχνά online;
Ψάχνουν δουλειά σε αεροπορική εταιρεία, αρτοποιείο, αποθήκη, βενζινάδικο, βιβλιοπωλείο, γραφείο τελετών, για baby sitting, σε δημιουργικό γραφείο, σε διανομή φυλλαδίων ή ως διακοσμήτρια. Έτσι ακριβώς τα βάζουν στην αναζήτηση Google και περιμένουν να τους έρθει η απάντηση κιόλας!
Συνεχίζω με το έψιλον όπου ψάχνουν δουλειά σε εργοστάσιο ή εστιατόριο και μετά σε ζαχαροπλαστείο ή “ψάχνω δουλειά ζωγράφου”! Σε ιατρείο ή σε ιταλικό εστιατόριο, κομμωτήριο, καράβια, κέτερινγκ (sic), σε μπαρ, σε νησί, σε μεταφορική, σε σουπερμαρκετ, σε νησί, σε ναυτιλιακή εταιρεία, σε νταλίκα…σε οικοδομή, σε περίπτερο, σε παιδικό σταθμό ή παιδότοπο.
Είναι ενδιαφέρον πως σκέπτονται. Ειδικά όταν γράφουν ότι ψάχνουν δουλειά στο Μόναχο ή το Μανχάιμ. Θεωρούν ότι θα μπει ελληνόφωνος Γερμανός να τους απαντήσει κάπως;
Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι τέτοιες αναζητήσεις είναι σε σχέση με τον χώρο εργασίας. Θέλω δουλειά σε ραδιόφωνο ή σε σπίτια, συνεργείο, σε συνεργείο καθαρισμού, φούρνο, φαρμακείο, φυτώριο, σε φορτηγό, ψητοπωλείο, . Και πάνω που λες ότι είναι μόνο για “απλές” δουλειές, βρίσκεις με τον ίδιο τρόπο να ψάχνουν δουλειά σε τράπεζα, τυπογραφείο, τουριστικό γραφείο ή ως ψυχολόγος!
To ελληνικό διαδίκτυο παραμένει φτωχό σε περιεχόμενο. Δηλαδή γεμάτο ευκαιρίες.