Breaking News
Home / Παιδεια / Η υποκρισία μας στην πολιτική: το φαινόμενο Θάνος Τζήμερος

Η υποκρισία μας στην πολιτική: το φαινόμενο Θάνος Τζήμερος

Το “μας”αναφέρεται στους καταναλωτές media.   Δηλαδή εμάς. Και ο Θάνος Τζήμερος είναι ίσως ιδανικό παράδειγμα της κανιβαλικής υποκρισίας μας.   Τις τελευταίες μέρες δέχεται μανιασμένες επιθέσεις από παντού.   Για ένα γράμμα που είχε γράψει πριν πολύ καιρό στην Μέρκελ.   Επειδή δεν τέλειωσε το πτυχίο του.  Επειδή συνεργάστηκε με τον Μάνο, επειδή μίλησε με την ΝΔ κάποτε.   Γιατί είναι Ιεχωβάς (δεν είναι) ή γιατί συναντήθηκε με ιερωμένους. Ακόμα δεν έχουν ξεθάψει κάτι από την παιδική του ηλικία ευτυχώς.   Είναι τόσο δαιμονισμένη επίθεση ώστε μέχρι και ο Τσίπρας να έχει ξεκουραστεί κάπως σήμερα!

Καθώς το σκεφτόμουν το θέμα πήγα να ετοιμάσω κάτι να φάω.  Αυτό το διαφορετικό αυγό μου έλυσε το αίνιγμα.   Τον Τζήμερο τον μισούνε όσοι τον ζηλεύουν βέβαια.   Σε ένα έντονα φορτισμένο πολιτικό πεδίο έλυσε τον γρίφο την ώρα που έμπειροι του χώρου είχαν σηκώσει ψηλά τα χέρια.   Αν είχε αρχίσει λίγο νωρίτερα την καμπάνια του θα είχε μπει στην Βουλή με την μία.   Από το πουθενά.

Είναι σαφές ότι τα άλλα κόμματα τον θεωρούν πολύ μεγάλη απειλή.   Ελάχιστα πρόσωπα έχουν φέρει φρεσκάδα στον χώρο με τόσο έντονη και άμεση απήχηση.   Σε έναν κουρασμένο πολιτικό στίβο, ο φρέσκος αθλητής είναι τρομακτικός για τους παλιούς.   Ιδιαίτερα μάλιστα καθότι έχει απήχηση σε συντηρητικούς ψηφοφόρους.   Εξού και οι σχεδιασμένες επιθέσεις σε αυτό το κοινό.

Η σημερινή επίθεση (πάλι από τον Λαμπράκη βέβαια) σχετικά με την μετανάστευση είναι όμως χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής μας υποκρισίας.   Μην βασιστείτε (όπως κάνατε σχεδόν όλοι) στην περίληψη όπως την μετέφερε ο ΔΟΛ.  Ακούστε ολόκληρο το απόσπασμα πρώτα:

Από την αρχή του είναι ευδιάκριτη η ένταση.   Ασυνήθιστο φαινόμενο για τον Κο Τζήμερο αλλά καθώς προχωράει η συνέντευξη γίνεται εμφανές ότι και οι δυο παρουσιαστές είναι …επαγγελματίες σε αυτό.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι σε παλαιοπολιτικό επίπεδο, κάποιες από τις δηλώσεις του, ειδικά αν τις βγάλουμε επιλεκτικά μόνες τους είναι απαράδεκτες.   Είναι σχεδόν τέλεια σχεδιασμένες για να τον πετσοκόψουν στο Twitter ή το Facebook.   Όπως και έγινε.   Αλλά για περιμένετε.   Αυτούς τους “ατσαλάκωτους” πολιτικούς που τα προσέχουν αυτά θέλουμε ακόμα;

Ομολογώ ότι έχω κοροϊδέψει κι εγώ προτάσεις του κόμματος του Κου Τζήμερου όπως πρωτοβγήκαν στην ιστοσελίδα της “Δημιουργία Ξανά”.   Αλλά έχει δίκιο (αν ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη) όταν λέει και ξαναλέει (ξέροντας πολύ καλά τι θα του κάνουν) ότι “αυτή είναι μια πρόταση.  Έχει κανείς καλύτερη αντιπρόταση;

Όχι Ελληνάρες!   Τέρμα τα αστεία.   Θέλετε καλογυαλισμένους πολιτικούς που δεν κάνουν τέτοια “λάθη”;  Εκείνους που δεν πιάνονται από πουθενά και δεν κάνουν τίποτα;   Αυτούς που φοβούνται να υπογράψουν οτιδήποτε καθώς η χώρα βουλιάζει;   Ακόμα και η Ντόρα που έχει καταφέρει τόσα χρόνια να διαφύγει οποιουδήποτε σκανδάλου δεν δείχνει να τα πηγαίνει τόσο καλά σε απήχηση με αυτή την τακτική.  Δεν αρκεί να βρεις την καλή ατάκα που θα την κάνουν retweet και οι υπόλοιποι αργόσχολοι του τηλεκαφενείου.    Τώρα ξαφνικά όλοι θέλουν να μάθουν αν είναι “επίσημη θέση του κόμματος” αυτά που είπε ή να “βγει το κόμμα να ανακαλέσει”.   Δηλαδή τους ίδιους κομματικούς μηχανισμούς που σιχαινόμαστε και στηλιτεύουμε τόσα χρόνια, τώρα ξαφνικά τους απαιτούμε;

H γοητεία του Τζήμερου δεν είναι στο “ξεκάθαρο βλέμμα του” (sic) ή “επειδή τα λέει απλά” μόνο.   Είναι ότι είναι άλλου μήκους κύματος.   Αν αντέξει και δεν ενδώσει στην ανόητη πίεσή μας να τον καταντήσουμε πολιτικό παλαιάς κοπής ίσως μπορέσει να είναι κομμάτι μιας νέας πολιτικής σκηνής που να αξίζει.   Πολιτικός πολιτισμός δεν είναι να έχεις την “τέλεια” θέση με την οποία να μην μπορεί κανείς να σε πιάσει.   Αντιθέτως το ζητούμενο είναι να προαχθεί η κουβέντα για να φτάσουμε σε βελτιώσεις που μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα.   Ακόμα και μια πρόταση που με βρίσκει 100% αντίθετο είναι πολύ καλύτερη από το αόριστο πασάλειμμα που μας πλασάρουν τόσα χρόνια για πολιτική.

Εδώ μια επεξήγηση άλλων – επικοινωνιακών – λόγων που κάποιοι πολεμάνε με τόσο μένος νέα πολιτικά σχήματα και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό.  Και επειδή σε μερικούς φάνηκε τραβηγμένο κάποιος να κάτσει να “πειράξει” την εικόνα του Τζήμερου, δείτε σήμερα τι άλλο κυκλοφόρησε:

Πολύ γραφιστική δουλειά - τις υπερωρίες στο Photoshop ποιος τις πλήρωσε;

 

 

Δείτε επίσης:

Μου έδειξαν το κόλπο για να πάρεις εύκολα επιδότηση

Το γραφείο ήταν ήσυχο.  Ύποπτα ήσυχο.  Τσέκαρα στο κινητό για απεργίες.  Τίποτα.  Μόνο δυο άτομα …

Αστυνομική ιστορία Νο9: το ξυράφι

Οι δυο αστυνόμοι κοιτάχτηκαν λίγο.  Ο ένας τελείωνε την βάρδια του, ο άλλος τώρα άλλαζε …

Τι έπαθα τη μέρα που πούλησα ναρκωτικά στα Εξάρχεια

Δεν το είχα ξανακάνει.  Αλλά χρειάζομαι τα λεφτά.   Ένας φίλος μου δάνεισε ένα σακουλάκι …

Αστυνομική ιστορία Νο10 – το ηλεκτρονικό τσιγάρο

“Σβήσε το τσιγάρο και έλα στο γραφείο μου!” Ο διοικητής είναι έξαλλος.  Δεν ξέρω γιατί. …

Γιατί θέλετε να εργαστείτε εδώ;

Καλώς ήρθατε και ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε για μια θέση στην εταιρεία μας.  Με λένε Κύριο …

Αστυνομική ιστορία Νο6: ο καθρέφτης

Είχαν ήδη πάρει το πτώμα όταν έφτασα στον τόπο του εγκλήματος.   Οι συνάδελφοι εξέταζαν …

Αστυνομική ιστορία Νο12: ροδοcop

Έσπρωχνα το λάστιχο με ένα ξύλο στον δρόμο.  Έχω δει να το κάνουν τα Αφρικανάκια …

Αστυνομική ιστορία Νο5 : περί σεξ

Μπορεί να μην είμαι ο καλύτερος αστυνόμος στον κόσμο αλλά δεν μου άξιζε αυτή η …

Αστυνομική ιστορία Νο3 : Λότο

“Δεν το πιστεύω!  Κέρδισα!” Χοροπηδούσα σαν μανιακός στον δρόμο.  Έριξα και έναν κάδο.  Στα τέτοια …

Αστυνομική ιστορία Νο4: υπόθεση 2 σε 1

“Καλά, μου το λες τώρα ότι έχω να πληρώσω κλήση;” Η γυναίκα ήταν έξαλλη.  Συνέχισε …

Αστυνομική ιστορία Νο 8 – στα κόκκινα

Είχα αργήσει και το φανάρι πορτοκαλί.  Εξέταζα το παιδί στην “Κάθοδο των Μυρίων” και έπρεπε …

Αστυνομική ιστορία Νο11: Μπόμπ Σφουγγαράκης στον ήλιο

Ήταν ηλιόλουστη μέρα και ο κόσμος πολύς στο Σύνταγμα.  Ένα παιδάκι δίπλα μου φώναζε σπαραχτικά …

Αστυνομική ιστορία Νο2: εναλλακτικοί αστυνόμοι

Θα είχα μεγάλη περιέργεια να δω στην Αθήνα αστυνομικούς με roller blade όπως έχουν στην …

Αστυνομική ιστορία: η ομάδα Δέλτα και ο Πακιστανός

Το αυτοκίνητο είχε χαλάσει στην μέση της Κηφισίας και οι δυο μοτοσυκλέτες πλησίαζαν γρήγορα.   …

Ροζ παντού

Το ροζ είναι η όψη που παίρνει το κόκκινο όταν βγάζει τα παπούτσια του και …

Τζάμπα ταινίες, βιβλία και μουσική όπου θες, όποτε θες

Το πραγματικό, τεράστιο πλεονέκτημα των υπηρεσίων Google είναι ότι δεν ρωτάνε “που το βρήκες αυτό …

Καλοκαιρινός έρωτας στη βροχή

Είναι εφτάμιση το πρωί περίπου, μπορεί να πέφτω και κάνα τέταρτο έξω.  Αλλά ο ήλιος …

13 comments

 1. παγαποντης

  ατιμοι! με ανακαλυψαυε! ζηλευω τον τζημερο!
  βεβαιαι οτι η προβολη που εχει ειναι ατιοστροφως αναλογη της αποδοχης του απο τον κοσμο, το αφηνουμε ασχολιαστο. οτι ειναι διαφημιστης και εχει μια “προνομιακη”μεταχειριση απο τα μμε τα οποια λογω επαγγελματος τροφοδοτει με εσοδα , το αφηνουμε απεξω..

  σοβαρα τωρα παρτε δυο σχολια αναγνωστων απο τη lifo: (ελπιζω να μου επιτρεπουν να τα χρησιμοποιησω χωρις την αδεια των σχολιαστων)

  Ο Τζήμερος δηλώνει “αριστούχος και υπότροφος”. Σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, οι φοιτητές που σπουδάζουν με υποτροφία, αλλά δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, είναι υποχρεωμένοι να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ την υποτροφία τους.

  Μιλάει για αποτελεσματικότητα του κράτους, αλλά χρησιμοποίησε ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ πόρους (βιβλία, μαθήματα, κόστος φοίτησης κλπ) χωρίς αποτέλεσμα.

  Και φυσικά, αφου οι θέσεις στα πανεπιστήμια είναι περιορισμένες, ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ που θα ήθελε να σπουδάσει και να αποφοιτήσει. (κατα τα άλλα οι μετανάστες μας παιρνουν τις δουλειές)

  επειδη διαβαζω απιθανα πραγματα: ναι η ασοεε ειναι δυσκολη κα τα χρονια του τζημερου ΠΟΛΥ δυσκολη

  ο ανθρωπος δεν τα καταφερε να παρει πτυχιο, απο μονο του αυτο δεν λεει τιποτα. ξερω αρκετους που δεν αποφοιτησαν και ειναι πανεξυπνοι ανθρωποι και πετυχημενοι επαγγελματικα (το να εισαι πετυχημενος επαγγελματικα δεν εσημαινει οτι εισαι και εξυπνος , να καταλαβαινομαστε ετσι? πολλοι ανθρωποι επιλεγουν να αναπτυξουν τις ικανοτητες σου σε τομεις που δεν αποφερουν οικονομικα κερδη και αλλοι πετυχαινουν στον επαγγελματικο στιβο εκμεταλευομενοι αλλους παραγοντες)

  αλλ ανα καθεται να λεει ηλιθιοτητες ειναι απαραδεκτο. ασε που η ασοεε-ειδικα πριν 20 χρονια ηταν κανονικα η σχολη των νεοφιλελευθερων!

  πτυχιουχος οδε ασοεε και κοινωνιολογιας παντειου

  • Πολυ κόμπλεξ έχεις ρε φίλε… φαίνεται ότι εσύ πιστεύεις με τα πτυχεία κυβερνά κάποιος. Σας έχουμε δει στην εργασία κατι τέτοιους θεωριτικοφιλολογικούς και απο ουσία μηδέν. Και ναι έχει φάει πολύ λάσπη ο Τζήμερος απο τα ΜΜΕ και ακόμα περισσότερη λάσπη από τα τρολ δεξιώθεν και αριστερώθεν παρόλο που είναι διαφημιστής. Γιατί τσούζει πόλυ η αλήθεια. Μάλλον και εσύ τρολάρεις. Γιατί ακόμα κανένας που κατακρίνει το Τζήμερο δεν έχει παρουσιάσει ούτε μισό επιχείρημα επί των θέσεων του. Αυτό λέγεται λάσπη, το να ψάχνεις να βρείς ψεγάδια με το ζόρι. Αλλωστε δεν τον έχει δει κανένας στην πράξη ακόμα. Τους ΠασοκΝΔ και τους αριστερους της Βουλής όμως τους έχουμε δει. Αφήστε τις λασπολογίες λοιπόν και αφήστε μια νέα προταση να ευδοκιμήσει και να δοκιμαστεί.

 2. Στάθης Κ

  Φίλε μου, μια χαρά τα γράφεις στο άρθρο σου. Μακάρι να είμασταν όλοι τόσο ανοιχτόμυαλοι. Να σταματήσουμε να κοιτάμε πως θα βρούμε μια λάθος φράση, μια λάθος άποψη ώστε να κάνουμε κατά μέτωπο επίθεση και να αρχίζουμε την πραγματική κουβέντα και τις δημιουργικές προτάσεις!

 3. Ευχαριστώ και τους τρεις για τα σχόλια. Όχι δεν πιστεύω ότι είναι troll ο “παγαπόντης” Κρόνε. Όλοι μας έχουμε παθιαστεί σε αυτές τις εκλογές και μερικοί έχουν απογοητευτεί πολύ από τις προηγούμενες εκλογές. Αγάπη χρειάζεται η φάση, όχι μόνο πάθος.

  Όπως είπε η (ντοπαρισμένη ως τα αυτιά) Πατουλίδου: “Για την Ελλάδα ρε ….. “

 4. Ευχαριστώ και τους τρεις για τα σχόλια. Όχι δεν πιστεύω ότι είναι troll ο “παγαπόντης” Κρόνε. Όλοι μας έχουμε παθιαστεί σε αυτές τις εκλογές και μερικοί έχουν απογοητευτεί πολύ από τις προηγούμενες εκλογές. Αγάπη χρειάζεται η φάση, όχι μόνο πάθος.

  Όπως είπε η (ντοπαρισμένη ως τα αυτιά) Πατουλίδου: “Για την Ελλάδα ρε ….. “

  • Είμαι εξ’ αρχής υποστηρικτής της συνεργασίας και συμφωνώ απολύτως στο ότι χρειάζεται αγάπη, αλλά πραγματικά έχουν όλοι λυσσάξει και δέν ξέρουν τι θέλουν. Σίγουρα τα πράγματα αλλάζουν και αυτό είναι καλό. Όμως ο περισσότερος κόσμος πραγματικά δεν ξέρει προς τα που να κατευθυνθεί και όντας ταλαιπορημένος νομίζει ότι θα τον σώσει ο Μεσσίας Τσίπρας η ο Αγιος Παντελεήμονας και δεν αντιλαμβάνεται οτι πρέπει να δουλέψει ο ίδιος. Παραθέτω το εξής ενδεικτικό και χιουμοριστικό που μου έστειλαν σήμερα για να ευθυμήσουμε και λίγο:

   Έλληνα, Τελικά τι θέλεις?

   -Τα λεφτά μου. Τη σύνταξή μου, το μισθό μου. Αυτά που μου μείωσαν κι ακόμα παραπάνω.
   -Και που θα τα βρει το κράτος να στα δώσει;
   -Δεν ξέρω. Από τις μίζες που έπαιρναν τα λαμόγια.
   -Ναι, αλλά οι μισθοί σου και οι συντάξεις σου είναι το μεγαλύτερο κομμάτι στον προϋπολογισμό. Κι όλες τις εισπράξεις να σου δώσουν πάλι δε φτάνουν. Από που θα στα δώσουν;
   -Να μαζέψουν φόρους.
   -Κι άλλους;
   -Ναι από εκείνους που τα έχουν.
   -Μα εκείνοι που τα έχουν έφυγαν. Εσύ δεν αποφάσισες ότι θες την Ευρώπη που επιτρέπεται να πηγαίνει όπου θέλει ο καθένας τα λεφτά του;
   -Τότε να φορολογήσουν τις τράπεζες.
   -Μα οι τράπεζες έχουν ζημιές. Θα φορολογήσεις τις ζημιές;
   -Ναι αλλά πιο πριν είχαν κέρδη.
   -θέλεις να φορολογήσουν τα κέρδη που είχαν πριν 2 χρόνια;
   -Ναι
   -Μα αν συμβεί αυτό, οι τράπεζες θα γράψουν μεγαλύτερες ζημιές
   -Και τι με νοιάζει εμένα;
   -Εσύ δε μου είπες ότι θες να μείνεις στο ευρώ;
   -Ναι
   -Οπότε πως θα μείνεις στο ευρώ αν δεν έχεις τράπεζες;
   -Να τις πάρει το κράτος
   -Και μετά; Θα φορολογεί το κράτος τον εαυτό του; Ή θα φορτωθεί τις ζημιές αυξάνοντας το έλλειμμα;
   -Να μου δώσουν τα λεφτά οι Ευρωπαίοι
   -Μα εσύ δεν είπες ότι δε θες Μνημόνιο;
   -Ναι, δε θέλω με τίποτα
   -Δηλαδή θες να μείνεις στο ευρώ αλλά χωρίς Μνημόνιο
   -Ακριβώς!
   -Δηλαδή θες να μείνεις στο ευρώ και στην Ευρωζώνη αλλά με τους δικούς σου όρους
   -Ναι, να μείνω όπως θέλω εγώ.
   -Οπότε μου λες ότι εσύ θα αποφασίζεις πόσα λεφτά θες, ας πούμε αποφασίζεις ότι θα δώσεις αυξήσεις 20% στις συντάξεις και οι Ευρωπαίοι θα καταβάλλουν τα ποσά, σωστά;
   -Ναι.δηλαδή όχι. Να σου πω! Δεν είναι δυνατόν να ζήσω με 150 ευρώ. Θα πεθάνω.
   -Και τι λύση προτείνεις;
   -Αμάν με το ευρώ. Εθνικό νόμισμα. Δραχμή.
   -Δραχμή λοιπόν. Οπότε με μια υποτίμηση θα γίνεις φθηνός σωστά;
   -Απολύτως. Θα γίνω ανταγωνιστικός.
   -Σε τι;
   -Τι εννοείς σε τι;
   -Εννοώ ότι αν έχεις ένα προϊόν που θα το πουλήσεις φθηνά σε δραχμές γιατί δεν το πουλάς φθηνά σε ευρώ;
   -Γιατί δε με αφήνουν
   -Ποιοι;
   -Οι ξένοι.
   -Μα υποτίθεται ότι τώρα έχεις ανοικτά σύνορα στην Ευρώπη. Γι’ αυτό μπήκες: για να πουλάς ότι θες σε όλη την Ευρώπη.
   -Δεν εννοούσα αυτό. Εννοούσα ότι αν έχω δραχμή θα έρχονται εδώ οι ξένοι για διακοπές γιατί θα είμαι φθηνός.
   -Μα έτσι θα σου αφήνουν λιγότερα ευρώ. Αφού θα είσαι φθηνότερος
   -Ναι αλλά θα έρχονται περισσότεροι
   -Και γιατί δεν έρχονται τώρα;
   -Γιατί είμαι ακριβός
   -Και γιατί δε ρίχνεις τις τιμές;
   -Μα δεν μπορώ. Δεν με αφήνει η φορολογία.
   -Μα η φορολογία σου με τη δραχμή θα αυξηθεί, αφού θα αυξηθεί ο πληθωρισμός, το κράτος θα ζητά ολοένα και περισσότερα.
   -Ναι. Θα είμαι όμως ανεξάρτητος.
   -Από ποιους;
   -Από τους ξένους. Με ελέγχουν με το ευρώ.
   -Και με τη δραχμή θα είσαι ανεξάρτητος; Πως; Αφού η ισοτιμία της δραχμής πάλι από “ξένους” όπως λες θα ελέγχεται!
   -Δηλαδή;
   -Δεν υπάρχει νόμισμα που να μην έχει μια ισοτιμία. Αν θες μπανάνες κάνεις τις δραχμές σου ευρώ ή δολάρια και αγοράζεις μπανάνες! Ή πετρέλαιο, ή φάρμακα. Σου θυμίζω ότι ο Σόρος με τα συναλλάγματα παίζει και ξετινάζει τις χώρες!
   -Δηλαδή μου λες ότι άμα πάω στη δραχμή θα θυμηθώ τις μέρες που ο κάθε τυχάρπαστος κατέστρεφε ολόκληρες χώρες παίζοντας με την ισοτιμία;
   -Ναι.
   -Καλά μένω στο ευρώ. Αλλά χωρίς Μνημόνιο.
   -Πως θα το καταφέρεις αυτό;
   -Θ α το επαναδιαπραγματευθώ.
   -Πως; Αφού δεν έχεις ακόμα ορίσει διαπραγματευτές.
   -Θα κάνω εκλογές
   -Και με ποιο πρόγραμμα; Τι θα προτείνεις; Έχεις εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης; Έχεις δηλαδή ένα εθνικό “αντι-μνημόνιο’;
   -Όχι.
   -Οπότε;
   -Αει παράτα μας. Δεν ξέρεις τι λες.

   • H σωστή απάντηση: θα φύγω από ‘δω και άντε γαμηθείτε … με μνημόνιο ή χωρίς, με δραχμή ή ευρώ….

 5. Οι θέσεις της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Πρέπει νομίζω να τις διαβάσουμε όλοι, και ο κ. Τζήμερος.

  http://www.unhcr.gr/nea/artikel/c6f41ae156f15d55f02660464a4d87b6/mia-alli-stratigi-1.html

 6. Παίδες το πρόβλημα με τον Τζήμερο δεν είναι αν αποφοίτησε, αν φέρνει λεφτά στα κανάλια ή αν είναι νέο πρόσωπο στην πολιτική. Το πρόβλημα είναι πως είναι οπαδός των “αυτορρυθμιζόμενων αγορών” οι οποίες απειλούν να φέρουν την ανθρωπότητα 100 χρόνια πίσω και η λύση που προτείνει είναι να ξεπουληθούν τα πάντα στους ιδιώτες.
  Πως από τη μια θέλει να πλασάρει τον εαυτό του σαν νέο πρόσωπο στην πολιτική και από την άλλη αρνείται πως μπορεί να υπάρξει ένα νέο Ελληνικό κράτος χωρίς ρεμούλες και πως χρειάζονται οι ιδιώτες να τα πάρουν όλα στα χέρια τους να μας σώσουν;
  Στην τελική το ίδιο δεν εννοούσε ο Κώστας Καραμανλής όταν μιλούσε για “λιγότερο κράτος”; Το ίδιο δεν λέει η Μπακογιάννη και ο Δρακουμέλ πατέρας της όταν λένε “απολύστε τους Δημοσίους Υπαλλήλους”; Αυτό το “λιγότερο κράτος” που όλοι οι νεοφιλελευθεριστές ζητούν, είναι η ελευθερία του να κάνουν ασύδοτα ότι θέλουν, χωρίς να υπακούουν σε κανόνες και όποιος αντέξει.
  Τελικά ο Τζήμερος δεν έχει να προτείνει κατι διαφορετικό από τα γνωστά παπαγαλάκια των αγορών που πιστεύουν πως είναι σημαντικότερο να μην χάσει μια πολυεθνική μια δεκάρα από το να έχει κάποιος τη δυνατότητα να πάει σε ένα νοσοκομείο αν αρρωστήσει.

 7. Graftikan polla apo tous proigoumenous kai den that ithela na parw perisotero apo to xrono pou apolitws xriazetai gia tin apopsi mou. To pio epikindino pragma se aftin tin krisi einai oi diaforoi swtires pou exoun liseis gia ola xwris na kseroun tipota. i sigxisi pou epikratei tous anigi diadromous pou aliws tha itan kleistoi gia aftous. O Tsimeros aniki se aftin tin katigoria kai exei kai ena epipleon pelonektima – San diafimistis me expiria sta MME kserei pws na ta xeirizetai kai pws apefthinimenos sto xamilo thimiko tou koinou na kentrizei to endiaferon. Tha eprepe na kserei kala omws, oti afto einai mono proswrino kai pws opws me kathe proion o paragwgos den mporei na kripseigia poli tis telies tou mesa apo mia kali diafimisi etsi kai stin politiki o kosmos meta tis prwtes entipwseis psaxnei tin ousia. Gia afto to logo kai o Tsimoros den antistathike stin tasi na prospathisei na tin dwsei. Prospathontas omws na mpei sto vathos twn pragmatwn kai na dwsei pistikes eksigiseis, ksegimnothike. Den nomizw oti oi koinotipes kai ypersintiritikes politikes tou apopseis xrizoun sovaris analisis, to mono pou tou katalogizw einai i kserokefalia tou na min mazepsei ti dilwsi tou ektos kai an tin thewrei pragmatika lisi sto provlima. Tote ektos apo kenos einai kai anoitos…..

 8. νεοφιλελεύθερη συντρόφισσα

  φαντάσου πόσο ζηλεύουν τον sexy Alexi δηλαδή…
  συμπέρασμα: όποιος είναι πηδήξιμος δέχεται τα πυρά των δημοσιοκάφρων.
  :P:P:P

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: