Έχασα το κινητό μου! (Πρακτικά πράγματα να κάνεις)

Αν χάθηκε το κινητό, δεν είναι ανάγκη να είναι το τέλος του κόσμου. Η εταιρεία κινητής σας είναι άχρηστη. Ξεχάστε ότι έχετε δει σε ταινίες. Μόνο φραγή κλήσεων μπορούν να κάνουν εκτός αν σκάσετε μύτη με εισαγγελική εντολή επειδή μαζί με το κινητό πήραν και το παιδί σας. Απλά πράγματα χωρίς εισαγωγές και σάλτσες:

1 Στην οθόνη κλειδώματος (lock screen) φροντίστε να υπάρχει μήνυμα με τηλέφωνο που μπορούν να σας βρούνε (σπίτι, γραφείο, κολλητός). Ανάλογα το τηλέφωνο, κάπου στις ρυθμίσεις-οθόνη ή Ασφάλεια – κλείδωμα οθόνης θα το βρείτε.

2 Μερικές εταιρείες (Samsung, Xiaomi, Huawei κλπ) έχουν δικά τους συστήματα Find My Phone. Απαιτούν να γραφτείτε στα δικά τους συστήματα, πράγμα γενικά ενοχλητικό στην δικιά μου εμπειρία και το αποφεύγω. Δεν είναι απαραίτητο, ούτε προσφέρει κάτι παραπάνω. Το Android έχει ενσωματωμένη δυνατότητα Find My Phone. Πας από υπολογιστή ή άλλο κινητό στην διεύθυνση https://www.google.com/android/find και το αναγκάζεις να χτυπήσει (ακόμα κι αν είναι στο αθόρυβο, χρήσιμο αν έχει πέσει πίσω από τον καναπέ), το κλειδώνεις, βάζεις κάποιο μήνυμα στην οθόνη του ή του διαγράφεις τα δεδομένα. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: αυτό δουλεύει μόνο αν έχεις ανοιχτά δεδομένα στο κινητό που χάθηκε και δεν το έκλεισε ο κλέφτης ή δεν έμεινε από μπαταρία.

3 Υπήρχαν πιο πολλές εφαρμογές, τώρα μόνο αυτήν βρήκα (αν υπάρχουν καλύτερες στα σχόλια περικαλώ) όπου στέλνεις SMS στο κινητό που χάθηκε και χτυπάει δυνατά. Για λόγους ασφαλείας η Google δεν το επιτρέπει στο Play Store αλλά δουλεύει απεδώ. http://wheresmydroid.com/download.html Παλιότερα είχα μια άλλη που σου απαντούσε και με το στίγμα της συσκευής για να το βρεις από το GPS.

4 Low tech αλλά εύκολο και σημαντικό βοήθημα για καλοπροαίρετο που θα το βρει είναι μια κάρτα ή ένα χαρτάκι κάπου στην θήκη του κινητού με το τηλέφωνο για να σας βρούνε.

Βέβαια πριν από όλα αυτά να (ξάνα)πω ότι ένα προσιτό κινητό των 150-250 ευρώ είναι υπερεπαρκές για τους πιο πολλούς ανθρώπους και μειώνει σημαντικά το άγχος σε τέτοιες φάσεις. Επίσης κινητά με σοβαρές μπαταρίες (πχ 4000 mAh) είναι πιο πιθανό να αντέξουν και να χτυπάνε μέχρι να τα βρείτε. (Σήμερα βρήκα έτσι του γιού μου στο γήπεδο του μπάσκετ όπου του το έκλεψαν χθες το βράδυ, πεταμένο κάπου άσχετα. Αλλά ακόμα χτυπούσε ηρωικά!)

Εννοείται ότι αν συγχρονίζετε επαφές, φωτογραφίες και το υπόλοιπο κινητό στον λογαριασμό Google σας, όταν πάρετε καινούργιο θα είναι σαν το παλιό σχεδόν ακαριαία. Κάντε το. Δοκιμάστε και τσεκάρετε όσα γράφω εδώ ΠΡΙΝ τα χρειαστείτε. Τώρα.

(Δεν αναφέρω πουθενά αντίστοιχες λύσεις για iPhone γιατί αν έχετε iPhone προφανώς σας περισσεύουν τα λεφτά, πείτε στον μπάτλερ σας να πάει να σας πάρει το καινούργιο.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.