Πως να βελτιώσω την ταχύτητά μου στο internet

ΠΡΙΝ αγοράσετε νέο router, ΠΡΙΝ τα σκάσετε σε πιο γρήγορη γραμμή ελέγξτε:

1) Πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας; Από aircondition ως ηχεία, κι από “έξυπνες τηλεοράσεις” ως τo CosmoteTV, όλα σας ρουφάνε διαρκώς από την ταχύτητα πρόσβασης.

2) Ακόμα και τα φτηνά router που σου δίνουν τζάμπα οι πάροχοι έχουν συχνά ρύθμιση για “guest” δίκτυο με χαμηλότερη προτεραιότητα. Βαλ’τε εκεί όσες συσκευές είναι χαμηλής προτεραιότητας αλλιώς κάθε φορά που βλέπει επεισόδιο σε ανάλυση 4Κ η κόρη σας εσείς θα βογγάτε.

3) Ακόμα ακόμα καλύτερα σε κάποια router μπορείς να ορίσεις τις ώρες που θα έχουν πρόσβαση, πχ όσο κοιμάστε ας αναβαθμίζουν ελεύθερα όλα και να χαίρονται.

4) Ακόμα ακόμα ακόμα καλύτερα router όπως το 7590 που δείχνω στο βίντεο αυτό, επιτρέπουν να ορίσεις ανά συσκευή και ανά είδος κυκλοφορίας τις προτεραιότητές σου. Μπορεί όλο το Youtube να πάρει χαμηλότερη προτεραιότητα, άλλωστε απλά θα ρίξει λίγο την ποιότητα αν δεν προλαβαίνει, δεν πέθανε κανείς. Ή αντίστροφα να βάλετε τον υπολογιστή της δουλειάς ή την παιχνιδομηχανή σε μέγιστη προτεραιότητα για να μην σας διακόπτει ποτέ κανείς.

Όπως λέω προφητικά στο τέλος του βίντεο, “αν δεν τα κάνετε εσείς αυτά, θα τα κάνουν τα παιδιά σας”. Με τις δικές τους προτεραιότητες προφανώς…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.