Σκέφτομαι να γίνω Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ελίνα εδώ και λίγο καιρό μου έχει γίνει πρόταση για το ύπατο αξίωμα. Ή την αξία των λουτρών Υπάτης. Ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων, πάντως θα μου δώσουν τζάμπα σπίτι και αμάξι για κάποια χρόνια λένε. Τι να κάνω με τις άπειρες μαλακίες που έχω ανεβάσει στο Facebook;

Κατερινάκι οι άντρες είναι από τον Άρη και εμείς οι γυναίκες από άλλον πλανήτη που μυρίζει λίγο καλύτερα. Εσύ ειδικά σεξουαλικά αυτοπροσδιορίζεσαι νομίζω ως μακαρόνια με τυρί σκέτα, μικρή μερίδα: σε αφήνει ανικανοποίητο στο στόμα και είναι βασικά λύση ανάγκης. Τώρα ξαφνικά σε έπιασε η κωλοπιλάλα για αυτά που έχεις ανεβάσει; Όσο ήσουν σε άλλες δουλειές δηλαδή δεν είχες πρόβλημα; Μου θυμίζεις την φίλη που γράφτηκε στο γυμναστήριο και μετά από έξι μήνες αποφάσισε να πάει από εκεί να δει γιατί δεν χάνει βάρος. Είναι απαράδεκτο και απρεπές να προσπαθούν να σπιλώσουν ένα δημόσιο πρόσωπο κάνοντας ακριβέστατη αναμετάδοση των ανόητων πραγμάτων που έχει αναρτήσει τελείως συνειδητά στο παρελθόν.

Φοβάμαι ότι δεν έχεις πυγμή. Είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που όταν τακτοποιούν το σπίτι και βρίσκουν χαρτόκουτο, διστάζουν να το πετάξουν γιατί ρε παιδάκι μου φαίνεται πολύ καλό χαρτόκουτο, κρίμα είναι… Είσαι σαν αυτές τις κοπέλες που καλούνε άντρα για φαγητό και του βάζουν τεράστια μερίδα, έτσι για να συνηθίσει ότι δεν θα τελειώνει ποτέ μαζί της. Κι όταν κοιτάς τη μάπα της, γιατί κάτι δεν πάει καλά με την μάπα της, ρωτάς “λες να υπάρχουν εξωγήινοι;” κι αυτή κρύβει το πλοκάμι που πάει να βγει από το μανίκι έντεχνα. Μοιάζει σα να το παράκανε με αυτές τις κρέμες που “παγιδεύουν την υγρασία” και “ξαναγεννάνε τους πόρους”, κάτι πάει λάθος με το πρόσωπο με όλα αυτά που γίνονται εκεί μέσα αλλά δύσκολα θα το βρεις γιατί το έχει κρύψει με κακό μακιγιάζ και τραγική κόμμωση.

Κοιτάω τις αναρτήσεις σου (καθότι τώρα που το έκανες είναι αργά, όλα τα ΜΜΕ έχουν κρατήσει τα πάντα) και αναρωτιέμαι πως τα εννοείς όλα αυτά που γράφεις. Γράφεις “στην παιδική χαρά” και ξαφνικά η λέξη “χαρά” δεν στέκει στην πρόταση. Αν είχες υπερδυνάμεις και μας έδειχνε η ταινία πως τις απέκτησες θα ήταν επειδή σε δάγκωσε ραδιενεργό χαπάκι σεροτονίνης και απέκτησες ανοσία. Κι όταν σε ρώτησε η θειά σου που σε μεγάλωσε (στυλ Spiderman) “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις;” απάντησες ξερά-κοφτά “μια κουρασμένη γριά”.

Αλλά είσαι μια τάπα που προέκυψε για να βουλώσει την τρύπα στο σενάριο, πάρε το απόφαση. Ότι έκανες έκανες, μην σε αγχώνουν τα social media, μάλλον θα κάνεις πολλά λάθη ακόμα σε όλα τα άλλα media και θα μας κάνεις διεθνώς ρεζίλι.  Ποτέ δεν ξέρεις όταν επισκέπτεσαι μια ιστοσελίδα πια αν θέλει εσένα ή τα δεδομένα σου. Ζούμε σε άλλες εποχές από ότι μπορείς να καταλάβεις. Όσο εσύ γράφεις κατά των γενετικά μεταλλαγμένων τροφών, το μπιφτέκι στο τεχνητό hamburger χωρίς κρέας που άφησες στο αμάξι έβαλε μόνο του μπρος και πήγε βόλτα.

Κατερίνα, οι προσευχές και οι ελπίδες μας είναι μαζί σου. Αν και σε κόβω ότι θα προτιμούσες να είναι μαζί σου τα ουζάκια και οι ελιές μας.

H Ελίνα Ματόβαση είναι κλινική περίπτωση και ασκεί ελεύθερα το επάγγελμα του ψυχολόγου επί πληρωμή γιατί στην Ελλάδα άνετα το κάνουν όλοι λέγοντας ελεύθερα ότι μαλακία θέλουν σε όποιον θέλουν όπως θέλουν.

Μπορείτε να αναζητήσετε άλλα απαυγάσματα σοφίας της σε αυτό το ιστολόγιο με αναζήτηση του ονοματός της αλλά τα καλύτερα, τα πιο παλιά, τα ορίτζιναλ θέλουν πολύ ψάξιμο.

Κανονικά οι ψυχολόγοι δεν βγάζουν φόρα παρτίδα τις συνεδρίες και τα γράμματα των πελατών τους αλλά σιγά, ξέρετε να τηρεί κάποιος γιατρός τους κώδικες δεοντολογίας, μη χέσω!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.