Όλα* τα ζώα δίπλα σας

Χρόνια ακούμε για VR και AR αλλά πάλι η Google βρήκε πρακτικό τρόπο να γίνει χρήσιμο και διασκεδαστικό. Απλά κάνεις αναζήτηση για το ζώο* που ψάχνεις (το αστεράκι παραπέμπει στην πλήρη λίστα που θα βρείτε κάτω κάτω) και μετά πατάς να το δεις στον χώρο σου. Τόσο απλό, δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσετε κάποια ειδική εφαρμογή στο κινητό σας.

Έχει πλάκα αλλά έχει και ενδιαφέρον, ειδικά αν του πεις να το δείξει στο φυσικό μέγεθος του κάθε ζώου. Ανάλογα το ζώο , το κινητό και την ταχύτητα σύνδεσής σας μπορεί να βλέπετε εξαιρετικά λεπτομερή και ρεαλιστικά δεδομένα ακριβείας από πανεπιστήμια που βοήθησαν να γίνει η δουλειά αυτή.

Προτιμήστε κάπου φωτεινά και με σημεία αναφοράς για να μπορέσει η τεχνολογία AR να καταλάβει που είναι το πάτωμα και να βάλει σωστά το virtual ζώο.

*το αστεράκι

Μερικά που ξέρω ότι δουλεύουν (με αναζήτηση στο Google από κινητό)

Alligator
Angler fish
Ball python
Brown bear
Cat
Cheetah
Deer
Dog (bulldog, pomeranian, Labrador retriever, rottweiler, pug)
Duck
Eagle
Emperor penguin
Giant panda
Goat
Hedgehog
Horse
Leopard
Lion
Macaw
Octopus
Raccoon
Shark
Shetland pony
Snake
Tiger
Turtle
Wolf

Και από έντομα:

rhinoceros beetle, Hercules beetle, Atlas beetle, stag beetle, giant stag, Miyama stag beetle, shining ball scarab beetle, jewel beetle, ladybug, firefly, Rosalia batesi, swallowtail butterfly, morpho butterfly, atlas moth, mantis, grasshopper, dragonfly, hornet, robust cicada, brown cicada, periodical cicada, Walker’s cicada, and evening cicada.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.