Οι ταινίες που ακούγονται σχετικά με τα Όσκαρ φέτος είναι κάπως έτσι:
“Arrival” (PARAMOUNT PICTURES), “Manchester by the Sea” (ROADSIDE ATTRACTIONS/AMAZON STUDIOS) “Hacksaw Ridge” (LIONSGATE) “Fences” (PARAMOUNT PICTURES)
“Lion” (THE WEINSTEIN COMPANY) “Hell or High Water” (CBS FILMS) “Hidden Figures” (20TH CENTURY FOX) “Moonlight” (A24) “La La Land” (SUMMIT ENTERTAINMENT) Αλλά στον περίεργο δικτυωμένο κόσμο μας, οι ταινίες που ψάξατε στο διαδίκτυο ήταν βασικά οι εξής τρεις:
Δεν έβαλα τις άλλες για να δείξω κάτι συγκεκριμένο για την τεράστια επιρροή του marketing σε ότι βλέπετε. Γιατί το Lalaland είναι η φούσκα της χρονιάς, η ταινία που έκανε ντόρο, θα πάρει βραβεία και όλοι θα ξεχάσουμε ως μια πρόσκαιρη ανοησία. Ειδικά στην Ελλάδα.
Έτσι την έψαξαν παγκοσμίως, ένας μέσος όρος ενδεικτικός. Κάτι ψιλά το φθινόπωρο, κλιμάκωση και απογείωση με τις Χρυσές σφαίρες και άλλα υπεραυτόματα κόλπα προώθησης.
Με κόκκινο βλέπουμε το αντίστοιχο διάστημα τις αναζητήσεις για το λαλαλαντ στις ΗΠΑ. Λίγο μεγαλύτερος ο ντόρος στο διάστημα με την αύξηση.
Στην Αγγλία ακόμα μεγαλύτερη αυτή η αύξηση των τελευταίων ημερών. (Τα στοιχεία της Google είναι πάντα σχετικά με την υπόλοιπη κίνηση για το ίδιο θέμα στην χώρα αυτή και μόνο.)
Μπορεί να σας φαίνεται μικρή η διαφορά αλλά στο παραπάνω γράφημα με πράσινο βλέπουμε στην Ελλάδα τη δουλειά που έκαναν τα “πρόβατα” κριτικοί και άλλες κυβερνομαϊμούδες που χωρίς να ξέρουν ή να σκέφτονται κάνουν copy-paste και αναπαράγουν (εμφανώς από ΗΠΑ κυρίως) ότι ντόρο νομίζουν ότι θα γίνει.